If-Koubou

Cum să activați filtrele color pe iPhone sau iPad pentru citirea ușoară a ochilor

Cum să activați filtrele color pe iPhone sau iPad pentru citirea ușoară a ochilor (Cum să)

Pe un iPhone sau iPad, puteți utiliza caracteristica de accesibilitate "Afișare locuințe" pentru a inversa culorile de pe ecran, pentru a reduce luminozitatea culorilor albe și strălucitoare pe ecran și pentru a permite filtre de culori destinate să ajute persoanele cu orbire colorată.

Acest lucru este diferit de funcția Night Shift, care blochează lumina albastră pentru o citire mai ușoară pe timp de noapte. Funcționează însă într-un mod similar, ajustând totodată culorile de pe ecranul iPhone sau iPad.

Cum să ajustați locațiile de afișare

Pentru a ajusta aceste funcții, accesați Setări> General> Accesibilitate> Afișare locuințe. Toate setările referitoare la culori se găsesc pe acest ecran, deși comanda rapidă pentru a le activa sau a dezactiva rapid este controlată în altă parte.

 

Odată ce sunteți acolo, iată câteva dintre opțiunile pe care le veți vedea.

Inversează culorile

Caracteristica "Inversare culori" poate face afișarea iPhone-ului mai ușor de citit în anumite situații (cum ar fi noaptea). Activați acest cursor și albul va deveni negru, negrul va deveni alb, verdele va deveni purpuriu, iar albastrul va deveni portocaliu.

Cu această caracteristică activată, veți observa că elementele de pe ecran devin mai întunecate, pe măsură ce albul este înlocuit cu negru și pare să existe mai mult contrast. Acest lucru poate face ecranul mai ușor de citit, mai ales dacă doriți să priviți mai degrabă un ecran întunecat decât unul luminos.

 

Filtre de culoare

Categoria "Filtre de culori" vă permite să activați filtre de culori diferite concepute pentru persoanele cu orbire colorată. Apăsați această opțiune și veți putea alege între diferitele filtre de culoare pe care doriți să le utilizați.

Când atingeți "Filtre de culori", veți ajunge la un alt ecran. Activați aici cursorul "Filtre de culori" și selectați o opțiune pentru a vedea cum arată.

Opțiunea de tonuri de gri îndepărtează simplu culorile de pe ecran, făcând totul să apară în negru, alb și în diferite nuanțe de gri. Filtrul Roșu / Verde este destinat persoanelor care au Protanopia, Filtrul Verde / Roșu pentru persoanele cu Deuteranopia și Filtrul Albastru / Galben pentru persoanele cu Tritanopia.

Există, de asemenea, o opțiune "Color Tint", care vă permite să setați o nuanță de culoare și intensitate. Puteți folosi acest lucru pentru a tenta ecranul cu orice culoare de culoare doriți.

Glisați între imaginile colorate din partea de sus a ecranului pentru a vedea cum arată schimbările dvs.

 

Reduceți punctul alb

Opțiunea "Reduceți punctul alb" face ca elementele albe și culorile luminoase să apară mai stomac. Activați această caracteristică și veți primi un cursor care poate "reduce intensitatea culorilor luminoase" și îl puteți ajusta în funcție de preferințele dvs.

Cu această caracteristică activată, alburile și alte culori strălucitoare vor apărea mai slabe. Spuneți aparatului dvs. să afișeze nuanțe mai întunecate ale acestor culori. Acest lucru poate face mai ușor pentru persoanele care au probleme cu vizualizarea culorilor luminoase pe ecran.

Acest lucru este similar cu, dar diferit de, de la pur și simplu reducerea luminozitatea iPhone sau iPad. De fapt, puteți ajusta separat glisorul Reduceți punctul alb și glisorul luminozității ecranului.

Imaginea de mai jos este doar o aproximare a ceea ce arată pe ecran, dar nu este departe.

 

Cum să comutați rapid aceste opțiuni

Dacă doriți să utilizați uneori una dintre aceste caracteristici, poate fi dificil să vă îndreptați înapoi la aplicația Setări și să dezactivați și să dezactivați cursorul. IPhone-ul sau iPad-ul conține o opțiune care vă permite să activați sau să dezactivați setarea preferată a culorii prin apăsarea triplă a butonului Acasă. Această comandă rapidă cu trei clicuri poate fi utilizată și pentru accesul cu ghid și pentru alte funcții de accesibilitate.

Pentru a găsi această opțiune, mergeți la Setări> General> Accesibilitate> Comandă rapidă pentru accesibilitate. Selectați una sau mai multe opțiuni "Inversați culorile", "Filtrele color" sau "Reduceți punctul alb" aici.

Când triplă faceți clic pe butonul Acasă, veți vedea fie un meniu de opțiuni (dacă verificați mai multe opțiuni aici), fie acțiunea selectată va intra imediat în vigoare (dacă selectați doar o opțiune aici).

  

Dacă opțiunea "Acces de ghidare" apare în lista lustruită în listă și doriți să o eliminați din meniu, mergeți la Setări> General> Accesibilitate> Acces ghidat și dezactivați caracteristica Acces ghidat.