If-Koubou

Cum de a stabili procente incorecte de taxare prin calibrarea bateriei telefonului

Cum de a stabili procente incorecte de taxare prin calibrarea bateriei telefonului (Cum să)

Dacă ați observat vreodată că bateria telefonului dvs. trece de la 60% la 50% în câteva minute, doar pentru a rămâne la 50% pentru ceea ce pare a fi vârste, probabil înseamnă că bateria trebuie calibrată.

De ce procentajul bateriei telefonului dvs. devine inexact

Aceasta este o problemă care apare în majoritatea dispozitivelor electronice bazate pe acumulatori, deci acest proces ar trebui să funcționeze pe iPhone, Android și chiar pe tablete sau pe laptop-uri (aproape toți folosesc baterii cu litiu-ion). Deși într-adevăr nu este așa de mare de o problemă, poate fi un pic enervant atunci când telefonul tău spune că ai 25% acumulator rămas, doar să te uiți din nou și să vezi că aproape că moare.

Motivul pentru aceasta este simplu. Bateriile se degradează în mod natural în timp, iar capacitatea lor scade încet. Dar telefonul dvs. nu este întotdeauna grozav la măsurarea faptului că dacă bateria a degradat până la 95% din capacitatea inițială, telefonul ar putea să raporteze că este de 95% plin, în loc de 100% plin ("normal nou"). Calibrarea bateriei poate rezolva problema.

Cum să calibrați bateria telefonului

Din fericire, calibrarea bateriei smartphone-ului este o sarcină ușoară - durează doar puțin timp și răbdare.

În primul rând, lăsați telefonul să se scurgă complet până la punctul în care se închide. Puteți confirma că acumulatorul este complet murdar, încercând să îl porniți - de obicei, veți fi întâmpinat cu o pictogramă de baterie descărcată înainte ca telefonul să se oprească din nou după câteva secunde.

Apoi, fără a mai reveni, conectați telefonul la încărcător și lăsați-l să se încarce până la 100%, lăsând telefonul oprit tot timpul încărcat. Unii oameni sugerează că l-au lăsat pe încărcător timp de încă o oră sau mai mult, doar pentru a vă asigura că bateria obține tot sucul pe care îl poate, dar asta depinde în totalitate de dvs. și nu este extrem de necesar.

După aceea, porniți telefonul și așteptați să se încarce. După ce ajunge la ecranul de întâmpinare, confirmați faptul că contorul bateriei arată 100%, apoi deconectați-l de la încărcător.

Odată deconectat, bateria este acum calibrată și puteți începe să utilizați din nou telefonul ca în mod normal.

Cât de des ar trebui să calibrați bateria?

Nu există nicio regulă oficială cu privire la cât de des trebuie să calibrați bateria telefonului. Și din punct de vedere tehnic, nu într-adevăr trebuie să faceți acest lucru deloc dacă nu vă pasă cât de precis este procentajul, mai ales dacă sunteți vigilent în legătură cu păstrarea bateriei încărcate oricum.

Dacă doriți cele mai exacte statistici despre baterii, probabil că doriți să calibrați bateria la fiecare două până la trei luni. Din nou, puteți merge mai mult dacă doriți (o fac doar la fiecare șase luni sau cam asa ceva), știți doar că procentul de baterii poate fi puțin oprit.

Calibrarea bateriei nu face ca bateria să dureze mai mult

Puteți vedea alte articole care discută despre modul în care calibrarea bateriei se poate prelungi sau poate îmbunătăți durata de viață a bateriei. Dar povestea scurtă: nu este.

De fapt, cel mai bun mod de a vă menține bateria sănătoasă este să efectuați descărcări de mică adâncime, să nu o conduceți la zero în mod regulat - de aceea ar trebui probabil să o calibrați doar la fiecare câteva luni sau cam așa ceva.

Cu toate acestea, în conformitate cu Universitatea de baterii, nu există nici un rău evident pentru calibrarea bateriei telefonului dvs. și este recomandat să faceți acest lucru din când în când.