If-Koubou

Cum să Ignorați cazul când utilizați Completarea fișierelor în Terminalul Linux

Cum să Ignorați cazul când utilizați Completarea fișierelor în Terminalul Linux (Cum să)

Linia de comandă din Linux este sensibilă la minuscule. Când utilizați completarea filei pentru a modifica rapid sau a afișa directoarele din linia de comandă, trebuie să se potrivească cu numele denumirilor de directoare. Cu toate acestea, există o modalitate de a face insensibilitatea casetelor de completare a filelor.

Completarea fișierelor face mai rapid și mai ușor să introduceți nume de directoare pe linia de comandă. Puteți porni pur și simplu tastând începutul numelui directorului la prompt și apoi apăsați pe Tab pentru a introduce restul numelui directorului automat. De exemplu, pentru a trece la directorul Documente, pur și simplu începeți să tastați cd Docu apoi apăsați pe Tab. Se va termina automat cd Documente / .

Puteți face această caracteristică necunoscută prin adăugarea unei setări la fișierul .inputrc al Linuxului. Acest fișier se ocupă de mapări ale tastaturii pentru situații specifice pe linia de comandă (sau shell-ul bash) și vă permite să personalizați comportamentul liniei de comandă. Este foarte ușor să adăugați această setare și vă vom arăta cum.

Există două fișiere .inputrc: una globală care se aplică tuturor utilizatorilor din sistem ( /etc/.inputrc ) și unul local din directorul de domiciliu al utilizatorului curent care se aplică numai acelui utilizator ( ~ / .Inputrc ). Caracterul ~ reprezintă directorul de domiciliu, cum ar fi / home / lori /. Fișierul local .rputrc înlocuiește fișierul global, ceea ce înseamnă că toate setările pe care le adăugați la fișierul local vor fi utilizate în ciuda celor din fișierul global. Vom adăuga setarea insensibilă a cazurilor în contul nostru local în exemplul nostru, dar o puteți face oricum.

Vom folosi un editor de text numit gedit pentru a adăuga setarea fișierului .inputrc. Apăsați Ctrl + Alt + T pentru a deschide Terminalul. Apoi, pentru a modifica fișierul local .rputrc, tastați următoarea comandă la prompt și apăsați Enter.

gksu gedit ~ / .inputrc

Dacă doriți să modificați fișierul global .inputrc, tastați în schimb următoarea comandă.

gksu gedit /etc/.inputrc

Dacă nu aveți un fișier .inputrc, această comandă va crea automat unul în directorul dvs. de domiciliu sau / etc.

Se afișează o casetă de dialog care vă solicită parola, așa că introduceți parola pe care o utilizați pentru a vă conecta la contul dvs. și faceți clic pe "OK".

Fișierul .rputrc poate fi gol și este bine. Pentru a avea un caz de ignorare completare tab, adăugați următoarea linie în fișier:

set complet-ignore-case pe

Dați clic pe "Salvați".

Pentru a închide gedit, faceți clic pe butonul "X" din colțul din stânga sus.

Setarea pe care tocmai ați adăugat-o în fișierul .inputrc nu va afecta sesiunea curentă a ferestrei Terminal. Trebuie să închideți fereastra Terminal și să o deschideți din nou pentru ca modificarea să se afecteze. Deci, tastați Ieșire la prompt și apăsați Enter sau faceți clic pe butonul "X" din colțul din stânga sus al ferestrei.

NOTĂ: Este posibil să vedeți afișarea unor avertismente, după cum se arată mai jos, dar acestea nu afectează ceea ce facem cu fișierul.

Acum, de exemplu, când tastați cd docu și apăsați Tab ...

... finalizarea filei va funcționa chiar dacă cazul nu se potrivește cu numele directorului.

Dacă doriți să vă întoarceți la setarea prestabilită a casetei pentru finalizarea filelor, deschideți pur și simplu același fișier .inputrc la care ați adăugat setarea, ștergeți linia pe care ați adăugat-o și salvați și închideți fișierul. Nu uitați să închideți fereastra Terminal și să o redeschideți după schimbarea fișierului .inputrc.