If-Koubou

Cum se importă un fișier CSV care conține o coloană cu un prim 0 în Excel

Cum se importă un fișier CSV care conține o coloană cu un prim 0 în Excel (Cum să)

Microsoft Excel va converti automat coloanele de date în formatul pe care îl consideră cel mai bine la deschiderea fișierelor de date separate prin virgulă. Pentru cei dintre noi care nu doresc schimbarea datelor noastre, putem schimba acest comportament.

Aveți un fișier CSV, probabil, exportat din altă aplicație sau dat de alte persoane. Ați dori să o deschideți în Excel, deoarece știți foarte bine. Fișierul CSV va arăta astfel (dacă deschideți fișierul în notepad.exe):

Fișierul conține coloane: ProductModelID, Name, SpecialID și ModifiedDate. Coloana SpeicalID care conține date cu conducătorul 0 și este cod specializat, astfel încât să doriți să păstrați vederi 0 în Excel. Deoarece este un fișier CSV, acesta este, în mod implicit, afișat în Windows Explorer ca fișier Excel:

Deci, faceți dublu clic pe fișier și deschideți fișierul în Excel ca atare:

Puteți vedea că, în mod prestabilit, Excel a eliminat cele mai importante 0 din coloana 3 "SpecialID?". Ați adus aplicația Excel și ați încercat să utilizați Fișier / Deschidere pentru a deschide manual fișierul și care nu funcționează. Cum pot remedia asta?

Trucul este să redenumiți fișierul cu extensia .TXT, apoi să aduceți fișierul în Excel. Deci, mai întâi aduceți "Computerul meu?" și navigați în dosarul unde se află fișierul.

Acum, dacă nu vedeți extensia de fișier .CSV (Windows are această opțiune dezactivată implicit), apoi urmați acest pas pentru a activa extensia fișierului - Selectați meniul "Tools ? / ? Folder Options?" apoi selectați "View ? , debifați elementul "Ascundeți extensiile pentru tipurile de fișiere cunoscute"? ca imaginea de mai jos:

Apoi ar trebui să vedeți extensia de fișier ca atare:

Faceți clic dreapta pe fișier și selectați redenumiți pentru a redenumi fișierul pentru a deveni "ProductInfo.txt ?

Observați că pictograma se modifică și la pictograma obișnuită a fișierului text. Nu deschideți Excel și utilizați "File ? / ? Open ? comanda pentru a aduce fișierul în Excel. Când faceți acest lucru, va apărea un dialog ca:

Asigurați-vă că "Delimited ? butonul radio este selectat și faceți clic pe "Next ? pentru a continua. În ecranul următor, bifați caseta "Comma ? și debifați toate celelalte selecții.

Faceți clic pe "Next ? pentru a trece la următorul ecran. În acest ecran, trebuie să faceți clic pe "SpecialID? coloană și selectați textul "Text ? radiobutton din "Formatul datelor de coloană?" secțiune.

Faceți clic pe "Finish ? atunci ați terminat.

Acum puteți vedea coloana "SpecialID?" a fost adus ca o coloană Text și toate vedetele 0 sunt păstrate.

Această metodă poate fi aplicată oricăror circumstanțe speciale pentru introducerea unui fișier CSV în Excel, inclusiv a altor fișiere delimitate. Cu capacitatea de a specifica tipul de date pentru fiecare coloană în timpul procesului de import al datelor, vă aflați într-un control mult mai bun asupra rezultatului final.