If-Koubou

Cum de a repara fișierele de sistem deteriorate Windows cu comenzile SFC și DISM

Cum de a repara fișierele de sistem deteriorate Windows cu comenzile SFC și DISM (Cum să)

Instrumentul System File Checker integrat în Windows poate scana fișierele de sistem Windows pentru corupere sau orice alte modificări. Dacă un fișier a fost modificat, acesta va înlocui automat acel fișier cu versiunea corectă. Iată cum să îl folosiți.

Când trebuie să executați aceste comenzi

În cazul în care Windows se confruntă cu ecran albastru sau alte accidente, aplicațiile se defectează sau anumite funcții Windows nu funcționează corect, există două instrumente de sistem care ar putea fi de ajutor.

Instrumentul de verificare a fișierelor de sistem (SFC) integrat în Windows va scana fișierele de sistem Windows pentru corupere sau orice alte modificări. Dacă un fișier a fost modificat, acesta va înlocui automat acel fișier cu versiunea corectă. Dacă comanda SFC nu funcționează, puteți încerca, de asemenea, comanda Deployment Image Processing and Management (DISM) în Windows 10 sau Windows 8 pentru a repara imaginea de sistem Windows. În Windows 7 și în versiunile anterioare, Microsoft oferă în schimb un instrument de "disponibilitate de actualizare a sistemului". Să aruncăm o privire la modul de utilizare a acestora.

Rulați comanda SFC pentru a repara fișierele de sistem

Rulați comanda SFC atunci când depanați un sistem Windows deranjant. SFC funcționează prin scanarea și înlocuirea fișierelor de sistem care sunt corupte, lipsesc sau modificate. Chiar dacă comanda SFC nu repară fișiere, executarea acesteia va confirma cel puțin că niciun fișier de sistem nu este corupt și apoi puteți continua să depanați sistemul cu alte metode. Puteți utiliza comanda SFC atâta timp cât computerul va porni. Dacă Windows va porni în mod normal, îl puteți rula de la un prompt de comandă administrativ. Dacă Windows nu pornește în mod normal, puteți încerca să o porniți în modul Safe sau în mediul de recuperare, pornind de pe mediul de instalare sau pe discul de recuperare.

Totuși, ajungeți la Promptul de comandă - în mod normal, în modul Safe sau în mediul de recuperare - veți folosi comanda în același mod. Amintiți-vă că dacă porniți Windows în mod normal, va trebui să deschideți Promptul de comandă cu privilegii administrative. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați "Command Prompt (Admin)".

La Command Prompt, tastați următoarea comandă și apăsați Enter pentru a rula o scanare completă a sistemului și pentru a efectua reparații de încercare SFC:

sfc / scannow

Lăsați fereastra Prompt Command deschisă până când comanda se termină, ceea ce poate dura ceva timp. Dacă totul este bine, veți vedea mesajul "Protecția resurselor Windows nu a găsit încălcări ale integrității."

Dacă vedeți un mesaj "Protecția resurselor Windows a găsit fișiere corupte, dar nu a reușit să repare unii dintre ei", încercați să reporniți PC-ul în Safe Mode și să executați din nou comanda. Și dacă aceasta nu reușește, puteți încerca și bootarea cu mediul de instalare sau discul de recuperare și încercați comanda de acolo.

Rulați comanda DISM pentru a repara problemele SFC

În mod normal, nu trebuie să executați comanda DISM. Cu toate acestea, dacă comanda SFC nu funcționează corect sau nu poate înlocui un fișier deteriorat cu cel corect, comanda DISM sau Instrumentul de actualizare a sistemului de actualizare din Windows 7 poate remedia uneori sistemul Windows de bază și poate executa corect SFC.

Pentru a rula comanda DISM în Windows 8 și 10, deschideți o comandă Prompt cu privilegii administrative. Tastați următoarea comandă, apoi apăsați pe Enter pentru a avea DISM să verifice stocarea componentelor Windows pentru corupere și să remedieze automat problemele pe care le găsește.

DISM / Online / Curățire-Imagine / RestoreHealth

Permiteți comenzii să se termine înainte de a închide fereastra Prompt Command. Aceasta poate dura cinci până la zece minute. Este normal ca bara de progres să rămână la 20% pentru un timp, așa că nu vă îngrijorați.

Dacă rezultatele comenzii DISM afirmă că ceva a fost schimbat, reporniți PC-ul și apoi ar trebui să puteți executa cu succes comanda SFC.

În Windows 7 și anterior, comanda DISM nu este disponibilă. În schimb, puteți să descărcați și să executați Microsoft System Update Readiness Tool de la Microsoft și să-l utilizați pentru a scana sistemul pentru probleme și pentru a încerca să le remediați.

Încercați o restaurare sistem sau o resetare a sistemului

Dacă întâmpinați în continuare probleme de sistem și comenzile SFC și DISM nu vă ajută, puteți încerca acțiuni mai drastice.

Rularea instrumentului de restaurare sistem va restaura fișierele, setările și aplicațiile sistemului de operare Windows într-o stare anterioară. Acest lucru poate rezolva problemele de corupere a sistemului dacă sistemul de operare nu a fost deteriorat și în punctul anterior când a fost creat punctul de restaurare.

Dacă orice altceva nu reușește, puteți oricând să recurgeți la efectuarea unei resetări a sistemului sau la reinstalarea Windows. În Windows 8 și 10, puteți efectua o operație "Resetați acest PC" pentru a reseta Windows la starea implicită. Veți avea opțiunea de a păstra fișierele personale în loc - deși va trebui să reinstalați programele - sau să eliminați totul și să reinstalați complet. Indiferent de alegerea dvs., asigurați-vă că ați făcut mai întâi copia de siguranță a PC-ului dvs.! În Windows 7 și în versiunile anterioare, acest lucru va necesita utilizarea partiției de recuperare furnizate de producător sau reinstalarea Windows de la zero.

Dacă întâmpinați alte erori în timp ce executați oricare dintre comenzile pe care le-am acoperit, încercați să căutați pe web pentru erorile specifice pe care le întâlniți. Comenzile vă vor îndruma adesea să logați fișierele cu mai multe informații dacă nu reușesc - verificați jurnalele pentru mai multe detalii despre anumite probleme. În cele din urmă, s-ar putea să nu merită depanarea unor probleme grave legate de corupția Windows când puteți să resetați Windows la starea implicită sau să o reinstalați. Această decizie va fi de partea ta.

Credit de imagine: jchapiewsky pe Flickr