If-Koubou

Cum de a repara problemele de disc și de sistem de fișiere pe Mac

Cum de a repara problemele de disc și de sistem de fișiere pe Mac (Cum să)

Versiunile moderne ale Mac OS X nu mai au nevoie de repararea permisiunilor de disc. Cu toate acestea, nu este singura problemă care poate apărea cu un disc sau un sistem de fișiere. Mac OS X conține o varietate de instrumente pentru repararea erorilor de disc, partiție și fișiere de fișiere.

Aceste opțiuni funcționează ca chkdsk pe Windows, verificând erorile de disc și de fișiere și reparând-le. Puteți efectua o verificare din cadrul Mac OS X, dar uneori este posibil să fie necesar să utilizați modul de recuperare pentru a remedia problemele. Într-un scenariu cel mai defavorabil, poate fi necesar să rulați manual comenzile fsck dintr-un terminal în modul de utilizator unic.

Utilizați "Primul Ajutor" în Utilitarul Disk

Puteți efectua o verificare de sănătate a discului din aplicația Disk Utility inclusă cu Mac OS X. Apple a actualizat interfața utilitarului de pe Mac OS X 10.11 El Capitan, deci ar fi puțin diferit de capturile de ecran de mai jos, dacă încă mai utilizați și versiunea mai veche a Mac OS X.

Pentru ao lansa, puteți apăsa pe Command + Space pentru a deschide căutarea Spotlight, tastați "Disk Utility" și apăsați Enter. Sau, puteți naviga la dosarul Aplicații, faceți dublu clic pe folderul "Utilitare" și faceți dublu clic pe comanda rapidă "Disk Utility".

În aplicația Disk Utility, selectați discul sau partiția pe care doriți să o verificați - partiția de sistem este denumită implicit "Macintosh HD" - și faceți clic pe butonul "Primul ajutor".

Puteți rula fie funcția First Aid pe un disc întreg, fie o partiție individuală pe acel disc. Depinde ce selectați în bara laterală.

Faceți clic pe "Executare", iar calculatorul dvs. Mac va verifica discul pe care l-ați selectat pentru erori. În cazul în care constată erori, va încerca să le remedieze automat pentru dvs.

Puteți face clic pe mesajul drop-down "Afișați detalii" pentru a vedea informații detaliate despre eventualele erori la care se confruntă. Veți vedea mesaje precum "Codul de ieșire al sistemului de stocare este 0" și "Cod de ieșire pentru verificarea sistemului de fișiere este 0" aici. Un cod de ieșire de "0" este un lucru bun și înseamnă că nu au fost găsite erori.

Puneți în modul de siguranță

O modalitate simplă de a repara astfel de erori este să porniți Mac-ul în Safe Mode. Modul de siguranță, denumit uneori "Încărcare sigură", conține o verificare automată a pornire și o reparație care poate remedia aceste probleme.

Pentru a face acest lucru, reporniți Mac-ul și țineți apăsat "Shift" în timpul încărcării. Conectați-vă cu parola și Mac-ul dvs. va verifica apoi discurile. Acest lucru va face ca procesul de autentificare să dureze mai mult decât este normal, deci aveți răbdare.

Când se face logarea și vedeți un desktop, verificarea discului este terminată. Aveți posibilitatea să reporniți Mac-ul în acest moment.

Rulați primul ajutor în modul de recuperare

În mod ideal, ar trebui să fie sfârșitul acesteia - mai ales dacă ați folosit trucul de siguranță de mai sus. Cu toate acestea, în unele cazuri, Mac-ul dvs. poate întâmpina probleme de disc sau de sistem de fișiere și nu poate să le repare atunci când efectuați pașii de mai sus. Acest lucru se datorează faptului că rulează în modul "live" - ​​examinând discul în timp ce sistemul de operare rulează din acesta. Nu poate modifica acea unitate de sistem în timp ce rulează de la ea.

Soluția este de a introduce un mod special de recuperare. De acolo, puteți folosi același utilitar Disk Utility. Macul dvs. va putea remedia erorile de pe unitatea de sistem din modul de recuperare.

Pentru aceasta, reporniți Mac-ul. Țineți apăsată tasta "Command + R" în timpul încărcării. Veți vedea o bară de progres apărută și puteți elibera cheile după ce faceți. Mac-ul dvs. se va încărca direct în modul de recuperare. (Dacă modul de recuperare nu apare, reporniți-l pe Mac și încercați din nou apăsarea tastelor.)

În OS X Recovery, faceți clic pe comanda rapidă "Disk Utility" pentru a lansa Disk Utility aici. Selectați unitatea sau partiția de care aveți nevoie pentru a vă repara și faceți clic pe butonul "Primul ajutor". Interfața Disk Utility este aceeași pe cea pe care o veți vedea pe desktop-ul Mac OS X, dar rulați-o de aici și va fi capabilă să repare problemele cu unitatea de sistem.

Utilizați fsck în modul Single-User

În unele cazuri, chiar și Safe Mode sau Disk Utility în OS X Recovery nu va fi suficient pentru a rezolva problemele. Este posibil să fie nevoie să încărcați Mac-ul în modul pentru un singur utilizator și să executați comanda fsck (verificarea sistemului de fișiere) cu ajutorul modului vechi. Nu trebuie să faceți acest lucru dacă vreunul dintre pașii de mai sus a funcționat. Acesta este lucrul pe care ar trebui să îl încercați ultima dată, deoarece utilitarul Disk în mediul de recuperare poate funcționa mai bine și poate fi mai capabil.

Pentru a face acest lucru, porniți calculatorul dvs. Mac într-un singur mod de utilizare. Reporniți-l, apoi apăsați și țineți apăsate tastele Command + S în timp ce rulează.

Veți intra în modul pentru un singur utilizator, care vă va oferi un terminal de tip text. Tastați următoarea comandă în terminal și apăsați Enter pentru a începe o verificare a sistemului de fișiere:

/ sbin / fsck -fy

Comanda va trece prin mai multe faze de verificări. Când sa terminat, veți vedea un mesaj care spune "** Volumul [nume] pare să fie OK" dacă totul este bine.

Dacă a găsit probleme, veți vedea un mesaj "***** FILE SYSTEM WAS MODIFIED *****". Aceasta indică comanda fsck găsită și problemele fixate. Comanda fsck poate să găsească erori suplimentare după repararea primului lot de erori, așa că Apple vă recomandă să rulați din nou comanda fsck dacă a găsit și a rezolvat probleme. Rulați comanda fsck de mai sus și până când vedeți mesajul "** Volumul [nume] pare să fie OK".

Când comanda fsck spune că discul este bine, tastați următoarea comandă la terminal și apăsați Enter:

repornire

Mac-ul dvs. va reporni, returnându-vă la ecranul de autentificare obișnuit.

Pașii de mai sus ar trebui să fie necesari numai dacă întâmpinați erori cu calculatorul dvs. Mac. Presupunând că totul este bine, nu este necesar să efectuați în mod regulat verificări la primul ajutor pe disc.Cu toate acestea, dacă doriți să executați un cec, o puteți face doar cu Disk Utility din cadrul Mac OS X. Nu aveți nevoie să reporniți în alte medii decât dacă există o eroare pe o unitate de sistem pe care trebuie să o remediați.