If-Koubou

Cum se transferă contactele de pe un iPhone pe alt telefon

Cum se transferă contactele de pe un iPhone pe alt telefon (Cum să)

Persoanele dvs. de contact iPhone vor veni automat cu tine pe un nou telefon - presupunând că noul telefon este un iPhone, faceți backup pentru contacte în iCloud și că utilizați același cont iCloud pe ambele telefoane. Dar lucrurile devin un pic mai complicate dacă vrei să faci altceva.

Iată cum puteți să vă mutați contactele dacă treceți la un telefon Android, nu vă salvați persoanele de contact în iCloud sau dacă doriți să utilizați un nou cont iCloud pe noul iPhone.

Dacă contactele dvs. sunt în iCloud: Conectați-vă la iCloud pe un iPhone nou

Presupunând că faceți upgrade la un iPhone nou, acest proces ar trebui să fie foarte ușor. Persoanele dvs. de contact sunt, de obicei, sincronizate online cu contul iCloud. Conectați-vă la noul dvs. iPhone cu același cont iCloud și acestea vor fi descărcate automat pe noul iPhone.

Pentru a confirma că sincronizați persoanele de contact cu contul iCloud, deschideți aplicația "Setări" de pe iPhone-ul original și selectați "iCloud". Asigurați-vă că opțiunea "Persoane de contact" este activată aici. Dacă nu, contactele dvs. se află numai pe iPhone. Dacă este, sunt sincronizate online.

Conectați-vă la noul iPhone cu contul iCloud afișat pe ecranul iCloud, iar contactele dvs. ar trebui sincronizate automat.

Dacă persoanele dvs. de contact sunt în alt cont (cum ar fi Gmail): Doar conectați-vă și sincronizați

IPhone-ul dvs. poate, de asemenea, sincroniza contactele dvs. cu o varietate de alte conturi. De exemplu, dacă ați adăugat iPhone-urile dvs. Google (Gmail, Outlook.com, Yahoo !, AOL), acestea sunt configurate pentru a sincroniza contactele lor cu iPhone-ul dvs. în mod implicit. Aceasta înseamnă că veți primi contactele din conturile dvs. Gmail, Outlook.com, Yahoo !, sau AOL în aplicația dvs. de contacte de pe iPhone. Cu toate acestea, persoanele de contact existente de pe telefonul dvs. nu vor fi sincronizate cu acel cont. Acest lucru, de asemenea, funcționează cu conturi de schimb pe care le-ar putea avea printr-un angajator sau școală.

Pentru a verifica dacă un cont este setat pentru sincronizarea contactelor sale, deschideți aplicația Setări, selectați "Mail, Persoane de contact, Calendare" și atingeți contul. Veți vedea sliderul "Persoane de contact" activat dacă se sincronizează persoanele de contact. De asemenea, puteți deschide aplicația Contacte și atingeți "Grupuri" în colțul din stânga sus al ecranului pentru a vedea ce conturi sincronizează persoanele de contact. Prin afișarea sau ascunderea diferitelor grupuri de aici, puteți vedea care dintre persoanele de contact sunt asociate cu acel cont din aplicația dvs. pentru Contacte.

Trebuie doar să vă conectați la același cont pe noul telefon și toate persoanele de contact din contul online se vor sincroniza cu telefonul. Acest lucru funcționează indiferent dacă vă deplasați la un iPhone sau la un telefon Android, deoarece vă puteți conecta în aceleași conturi pentru a vă sincroniza contactele în fiecare dintre acestea - cu excepția iCloud, pe care nu vă puteți conecta de pe Android.

Dacă contactele dvs. sunt o problemă: exportați-le pe toate odată cu Easy Backup

Dacă persoanele dvs. de contact sunt împărțite între mai multe conturi - unele pe iCloud, altele pe Gmail și așa mai departe - este posibil să exportați toate persoanele de contact într-un singur fișier pe care îl puteți lua oriunde. Nu contează dacă persoanele de contact sunt persoane de contact iCloud, contacte Google, Yahoo! contacte, contacte Outlook.com sau orice altceva. Toate acestea vor fi exportate către un singur fișier pe care îl puteți importa pe un alt telefon sau serviciu.

Din păcate, nici aplicația Persoane de contact și nicio altă aplicație inclusă de Apple nu oferă o modalitate integrată de exportare a persoanelor de contact. Veți avea nevoie de o aplicație terță parte din App Store pentru a face acest lucru.

Am încercat Easy Backup și am constatat că funcționează destul de bine. Instalați aplicația, lansați-o și dați-i acces la contactele dvs. Apoi va trebui să atingeți butonul "Copie acum", să apăsați "E-mail" și să introduceți adresa de e-mail pentru a trimite e-mail fișierul .vcf rezultat. Apoi puteți dezinstala aplicația, pentru că asta este tot ce veți avea nevoie de ea. Nu este nevoie să îl utilizați în mod regulat și nu trebuie să plătiți pentru niciuna dintre achizițiile în aplicație.

Pentru a importa fișierul .vcf care rezultă, trebuie doar să deschideți acel e-mail pe noua aplicație de e-mail iPhone (sau telefonul mobil) și să atingeți fișierul .vcf. Veți putea importa contactele sale.

Dacă contactele dvs. sunt în iCloud (și nu puteți sincroniza): Exportați din iCloud

Dacă într-adevăr nu doriți să utilizați vreun software extern și contactele dvs. curente sunt sincronizate cu iCloud, există o altă opțiune. Această metodă funcționează dacă treceți de la iPhone la Android sau dacă vă deplasați la un iPhone nou și doriți să utilizați un cont iCloud complet diferit. Va trebui să exportați aceste persoane de contact de pe site-ul iCloud și să le mutați. Această opțiune nu este disponibilă în aplicația iTunes.

Pentru a face acest lucru, accesați site-ul web iCloud de pe PC sau Mac și conectați-vă cu același cont iCloud pe care îl utilizați pe iPhone. Este posibil să fiți nevoit să vă confirmați că vă dețineți contul, acceptând o solicitare pe iPhone sau având un mesaj SMS trimis către numărul dvs. de telefon înregistrat - urmați doar instrucțiunile. După ce faceți, faceți clic pe pictograma "Persoane de contact" de pe site.

Veți vedea lista persoanelor de contact pe care le-ați sincronizat cu iCloud. Selectați-le pe toate apăsând Ctrl + A pe un PC Windows sau pe Command + A pe un Mac. Faceți clic pe pictograma roată din colțul din stânga jos al ecranului și selectați "Export vCard". Site-ul Web va descărca un fișier .vcf care conține toate contactele pe care le-ați selectat.

Nu vă vedeți toate persoanele de contact aici? Probabil că s-au sincronizat dintr-un alt cont, cum ar fi Gmail, Yahoo! Mail sau Outlook.com. Contactele sincronizate în acest fel nu vor apărea în iCloud. Puteți obține acces la acestea prin conectarea la contul respectiv pe noul dvs. telefon sau puteți vizita interfața de contacte a contului pe web și căutați o opțiune similară care vă va exporta persoanele de contact într-un fișier descărcabil.

Pentru a importa cu ușurință persoanele dvs. de contact pe un iPhone nou, puteți trimite un e-mail cu acest fișier .vcf. Trimiteți-vă un e-mail și atașați fișierul .vcf la e-mail.Deschideți e-mailul din aplicația Poștă pe noul iPhone, atingeți fișierul .vcf și îl veți putea importa în Contacte. De asemenea, puteți crea un nou cont iCloud și utilizați apoi opțiunea "Import vCard" în interfața Persoane de contact de pe web.

Pentru a importa cu ușurință persoanele dvs. de contact pe un nou telefon Android, le puteți importa într-un cont Google. Faceți clic pe vechiul site web Google Contacts (noua interfață nu oferă încă această funcție), faceți clic pe Mai multe> Importați, faceți clic pe "Alegeți fișierul" și încărcați fișierul .vcf pe care iCloud vi la dat. Toate contactele dvs. iCloud vor fi importate în contul dvs. Google. Conectați-vă la acel cont Google pe noul telefon Android și toate persoanele de contact vor fi acolo. De asemenea, puteți să trimiteți fișierele .vcf pe e-mail sau să le copiați pe spațiul de stocare al telefonului Android printr-un cablu USB și să le deschideți într-un manager de fișiere, dar aceste metode nu sunt la fel de rapide și convenabile.

iTunes conține, de asemenea, unele caracteristici de sincronizare a contactelor. Cu toate acestea, acestea necesită dezactivarea sincronizării iCloud înainte de sincronizarea contactelor dvs. cu iTunes, iar iTunes nu vă va da doar un fișier de contacte pe care îl puteți importa pe un alt PC. Ești mai bine să faci acest lucru într-una din căile de mai sus, decât să se bazeze pe iTunes vechi ciudat.

Credit de imagine: Karlis Dambrans pe Flickr