If-Koubou

Cum să transferați fișierele între PC și telefonul Android fără fir

Cum să transferați fișierele între PC și telefonul Android fără fir (Cum să)

Montarea telefonului Android pentru a transfera fișiere este rapidă și eficientă, dar nimic nu depășește confortul unui transfer de fișiere fără fir. Astăzi, vă vom arăta cum să transferați fișiere între Android și computerul dvs. fără un cablu USB.

Imagine de Laihiu

Ce ai nevoie

Înainte de a intra în detalii, trebuie să instalați mai multe aplicații pe telefonul dvs. Android:

  • ES File Explorer este un manager de fișiere excelent pentru Android. Dispune de o funcție de căutare integrată, de vizualizator de imagini și, cel mai important, de un browser LAN pe care îl vom folosi pentru a transfera fișiere pe calculatorul nostru prin Wifi.
  • swiFTP este un server FTP ușor, care vă permite să transferați mai multe fișiere din Windows, Linux sau Mac printr-o conexiune FTP sigură.

Ambele sunt disponibile gratuit de pe piață și ambele au lucrat în HTC Desire HD când le-am testat în telefonul nostru înrădăcinat și neînrădăcinat.

Activarea accesului FTP la telefonul dvs.

Odată instalat, swiFTP este disponibil din ecranul aplicației.

La lansare, swiFTP vă solicită un nume de utilizator și o parolă.

Acum vă puteți transforma telefonul într-un server FTP prin atingerea butonului de pornire și putem stabili o conexiune FTP la telefon.

Ar trebui să vedeți o adresă IP atunci când executați swiFTP. Luați notă de adresa IP și de port, veți avea nevoie de aceste informații pentru a stabili o conexiune FTP la Android.

Încărcarea fișierelor pe Android

Pentru comoditate, permiteți crearea unei comenzi rapide pentru telefonul nostru Android în Windows Explorer. Deschideți folderul "Calculator" pentru a vă cartografia telefonul Android în Windows Explorer.

Introduceți adresa IP a telefonului.

Introduceți numele de utilizator pe care îl specificăm în swiFTP și faceți clic pe Următorul pentru a continua.

Introduceți un nume corespunzător pentru conexiune.

Acum de fiecare dată când trebuie să accesați telefonul, faceți dublu clic pe comanda rapidă FTP pe telefon, introduceți parola FTP și veți avea acces la toate fișierele din telefon.

Transferați fișierele pe PC

Am învățat cum să introducem și să ieșim din telefon prin FTP, acum vă vom arăta transferul fișierelor direct într-un folder partajat în computer cu ES File explorer. Citiți articolul nostru cu privire la modul de partajare a folderelor, dacă nu sunteți familiarizați cu partajarea folderelor într-o rețea locală.

Pentru a începe, lansați ES File Explorer din ecranul aplicației. ES File Explorer este alcătuit din trei file: o fila locală care afișează toate fișierele din telefonul nostru, o fișă LAN care afișează toate dispozitivele din rețeaua locală și o filă FTP care afișează orice server FTP din rețea. Atingeți butonul meniu pentru a accesa meniul ES File Explorer și atingeți butonul nou.

Scanarea rețelei vă scutește de necesitatea de a specifica manual adresa IP a computerului. Telefonul dvs. va căuta dispozitive accesibile din rețeaua locală și le va afișa în fila LAN.

Ar trebui să vedeți toate folderele accesate accesate în rețeaua locală.

Reveniți la fila Local și copiați fișierele pe care doriți să le încărcați pe computer.

Copiați cât mai multe fișiere și ES File Explorer va grupa aceste fișiere în zona clipboard.

Reveniți la fila LAN, atingeți clipboard-ul și ar trebui să vedeți toate fișierele pe care tocmai le-ați copiat.

Atingeți butonul meniu pentru a afișa meniul contextual al ES File Explorer.

Apăsați Operațiune, urmăriți prin lipire și ES File Explorer va încărca toate aceste fișiere pe computer.

Sincronizați fișierele prin Cloud

Până acum, am învățat cum să transferăm fișiere între Android și PC prin WiFi. Asta e minunat, dar ce dacă WiFi-ul tău este în afara razei de acțiune? Nu există probleme, utilizați DropBox pentru a vă sincroniza fișierele prin Internet. Puteți citi ghidul nostru la DropBox dacă nu sunteți familiarizat cu acest serviciu cool bazat pe cloud.

DropBox este o aplicație minunată pentru partajarea fișierelor cu toate computerele și dispozitivele pe care le puteți folosi pentru aproape orice. Folosim DropBox pentru a sincroniza fișiere în iPhone și iPod touch, pentru a imprima fișiere importante pe Internet și a declanșa descărcări torrent atunci când nu suntem la computerul de acasă. Indiferent de nevoia dvs., există întotdeauna o hack la DropBox adecvat în orice fel vă place.

Toate astea! Sperăm că ați învățat cum să profitați la maximum de conexiunea WiFi pentru a transfera fișiere între Android și computerul dvs. Simțiți-vă liber să discutați orice alte sfaturi și trucuri Android cu ceilalți cititori în secțiunea de comentarii.