If-Koubou

Executați aplicații Linux pe mașina dvs. Windows, ușor

Executați aplicații Linux pe mașina dvs. Windows, ușor (Cum să)

S-ar putea să fiți interesat să încercați aplicații Linux, dar ideea de a crea un sistem de boot dual, de a folosi CD-urile live lenești sau de a crea un VM nu vă atrage atenția. Astăzi vă uităm laLinux, care vă permite să rulați aplicații Linux pe computerul dvs. Windows.

șiLinux este de fapt o instalare completă a Ubuntu care vă permite să rulați aplicațiile Linux direct în mediul Windows. Interfața cu utilizatorul este aroma KDE, care ar trebui să fie mai ușor pentru utilizatorii de Windows să se obișnuiască. Este complet gratuit, ușor de instalat și este o modalitate foarte bună pentru utilizatorul de Windows să se prezinte la Linux.

Notă: șiLinux se află în stadiul Beta 2, deci țineți minte că pot exista unele bug-uri care urmează să fie elaborate.

Instalarea șiLinux

Există mai mulți pași după instalarea asistentului de instalare, care sunt explicabili, dar vom arunca o privire asupra unora dintre cele mai importante. Va trebui să decideți cât de multă memorie doriți să alocați pentruLinux. Acest lucru va depinde de cât de multă memorie ați instalat pe mașina dvs. ... puteți experimenta cu sume diferite și puteți vedea ce funcționează cel mai bine.

Puteți selecta să o executați manual din linia de comandă sau cea mai ușoară opțiune este să o porniți automat cu Windows, care este selectat în mod implicit.

Puteți alege să aveți acces la unitățile Windows utilizând Samba.

Selectați Instalați oricum acest software driver când primiți mesajul șoferului nesemnat.

Pentru a finaliza instalarea, este necesară o repornire.

Folosind andLinux

După instalarea și repornirea cu succes, veți vedea acum o mică pictogramă KDE în zona de notificare. Aceasta va fi în esență "meniul Start Linux" unde puteți selecta diferite aplicații incluse pe care doriți să le executați.

Există mai multe aplicații KOffice incluse implicit și puteți începe să explorați programe cum ar fi KMail, Kexi, KWord și multe altele.

După ce v-ați familiarizat cu diferitele aplicații Linux oferite, vă recomandăm să descărcați mai multe folosind Synaptic Package Manager. Va trebui să vă conectați utilizând parola pe care ați creat-o în timpul instalării.

Puteți căuta cantitatea de aplicații diferite și căutați ceea ce căutați. Vi se furnizează descrieri ale diferitelor aplicații și când sunteți gata, marcați pachetele pentru instalare.

Când cele mai recente pachete de aplicații sunt descărcate și instalate. Faceți clic pe Detalii pentru a vedea ce se întâmplă "în spatele scenei".

Puteți utiliza Konqueror pentru a căuta aplicațiile nou instalate și pentru a le lansa. Konqueror este un discontinue într-o mulțime de distribuții Linux care funcționează ca un manager de fișiere în care puteți naviga pe categorii și de asemenea naviga pe web.

Iată un exemplu de director multimedia în care puteți lansa aplicații diferite.

Iată câteva imagini despre modul în care arată diferite aplicații Linux în mediul Windows 7. Aici analizăm utilizarea programului Konqueror ca browser web în Windows 7.

KSpread este o aplicație Linux pentru crearea de foi de calcul noi și care rulează în Windows 7.

Managerul Synaptic Package vă permite să descărcați și să instalați pachete noi de aplicații Linux.

Țineți minte că andLinux este încă în stadiul Beta, deci așteptați ca unele bug-uri și unele lucruri să nu funcționeze corect. Dacă aveți deja instalată o mașină virtuală Windows, vă recomandăm să o încercați acolo înainte de ao instala pe mașina dvs. reală. Aceasta oferă o modalitate ușoară pentru un utilizator Windows care este curios în legătură cu lumea Linux pentru a explora aplicațiile Linux fără prea multe dificultăți. În prezent, nu există suport pentru sistemele pe 64 de biți, iar Linux va rula pe Windows 2000, XP, 2003, Vista și Windows 7 (versiuni numai pe 32 de biți).

Descărcați șiLinux