If-Koubou

Rulați programe vechi în Windows pe 64 de biți cu opțiuni de mod compatibilitate

Rulați programe vechi în Windows pe 64 de biți cu opțiuni de mod compatibilitate (Windows 7)

Comutarea de la versiunile pe 32 de biți de Windows la versiunile pe 64 de biți a reprezentat o tranziție lentă. Deși Windows XP, Vista și 7 au versiuni pe 64 de biți disponibile, multe companii încă preferă versiunile pe 32 de biți. Cel mai mare motiv pentru aceasta este problemele de compatibilitate cu programele, hardware-ul și driverele mai vechi.

Microsoft recunoaște că dorința de a utiliza programe mai vechi este o barieră pentru persoanele care ar putea să aibă în vedere trecerea la o versiune pe 64 de biți a Windows. În așteptarea acestei barieri, gigantul software integrat în Windows 7 și mai târziu posibilitatea de a selecta o varietate de opțiuni de compatibilitate pentru a se asigura că programele mai vechi au șanse bune de a lucra sub noul sistem de operare pe 64 de biți.

Efectuarea modificărilor de compatibilitate pentru un program

Înainte de a începe să utilizați opțiunile de compatibilitate în Windows 7 & 10, ar trebui să știți câteva lucruri. În primul rând, nu există nicio garanție că selectarea opțiunilor de compatibilitate va face ca întregul vechi software să funcționeze. Aceste opțiuni sunt pur și simplu o încercare de a simula mediul de operare al versiunilor mai vechi de Windows.

În al doilea rând, puteți face modificări de compatibilitate fie pentru programe, fie pentru comenzi rapide la programe. În orice caz, va trebui să anulați aceste modificări dacă doriți să reveniți la modul normal de funcționare. Dacă efectuați modificări de compatibilitate la o comandă rapidă a programului și apoi ștergeți această scurtătură, va trebui să găsiți fie o altă comandă rapidă a programului, fie fișierul exe al programului pentru a anula sau a efectua alte modificări de compatibilitate. Dacă acest lucru pare complicat, nu vă faceți griji că nu este. Alegerea opțiunilor de compatibilitate pentru un program este la fel de simplă precum selectarea și deselectarea opțiunilor dintr-o listă.

Modificarea opțiunilor de compatibilitate

Să presupunem că aveți un program vechi instalat pe un PC Windows pe 64 de biți și aveți probleme la rularea acestuia. Problema poate fi o problemă de compatibilitate. Deși Microsoft a făcut o treabă bună de menținere a compatibilității atunci când un utilizator execută o aplicație pe 32 de biți pe o platformă pe 64 de biți, nu orice contingență poate fi anticipată sau rezolvată.

Pentru a începe să utilizați opțiunile modului de compatibilitate în Windows pe 64 de biți 7 sau 10, faceți clic dreapta pe program sau pe comanda rapidă către programul care nu funcționează corect și alegeți Proprietăți din meniu.

Ar trebui să analizați acum proprietățile programului. Faceți clic pe Compatibilitate și observați că aveți mai multe opțiuni disponibile. Fiecare dintre opțiuni se încadrează în una din cele trei categorii: Mod de compatibilitate, Setări, sau Nivelul de Privilegiu.

Mai jos este o descriere a fiecăreia dintre aceste opțiuni.

Mod de compatibilitate

Această opțiune este o alegere excelentă atunci când știți exact ce versiune de Windows programul dvs. rulează bine sub. De exemplu, dacă programul dvs. a fost lansat în momentul în care Windows XP era versiunea principală a Windows, faceți clic pe caseta cu opțiuni intitulată Porniți acest program în modul de compatibilitate și alegerea Windows XP din lista derulantă este o alegere bună.

Rețineți că modul de compatibilitate oferă multe opțiuni variind de la Windows 95 pâna la Windows 8. De asemenea, observați că puteți alege chiar să rulați programul în modul de compatibilitate pentru diferite service pack-uri ale aceluiași sistem de operare.

Rețineți că în Windows 10 există o opțiune nouă Instrumentul de depanare a compatibilității, care va scana programul pentru tine si incearca sa gaseasca automat cele mai bune setari.

Când îl executați, puteți încerca setările recomandate, care vor încerca să aleagă automat setările corecte sau puteți alege Remediați programul, care vă va pune întrebări despre problemele pe care le aveți și apoi vă recomandăm setările.

Setări

Această secțiune a opțiunilor de compatibilitate vă permite să acordați o atenție deosebită experienței dvs. de compatibilitate pentru vechiul dvs. program. În general, aceste opțiuni sunt pentru programele care au fost scrise pentru și rulează pe versiuni foarte vechi de Windows, cum ar fi 95, 98 și ME.

De exemplu, rezoluția nativă și adâncimea de culoare a Windows 95 au fost de numai 640 × 480 la 256 de culori. Dacă programul vechi este difuzat, dar pare prea mic sau are culori ciudate, încercați aceste două opțiuni.

Dacă Windows vă avertizează că programul este incompatibil din cauza unei probleme video, luați în considerare încercarea setărilor de compatibilitate etichetate Dezactivați temele vizuale și Dezactivați compunerea desktopului. Aceste setări interferează frecvent cu redarea video învechită în programele vechi.

În cele din urmă, dacă programul dvs. a fost scris pentru un ecran cu raportul 4: 3, luați în considerare încercarea opțiunii intitulată Dezactivați scalarea afișajului la setările DPI de mare valoare. Aceasta nu va scala programul pentru a se potrivi rezoluției și aspectului curent al monitorului.

Rețineți că unele dintre aceste opțiuni nu sunt disponibile în Windows 10, iar altele au fost mutate. De exemplu, Windows 10 nu mai are Nivelul de Privilegiu, dar listează în schimb opțiunea de rulare a programului ca administrator sub Setări.

Nivelul de Privilegiu

Ultima opțiune din această fereastră are legătură cu modul în care Windows atribuie în prezent permisiunile în Windows 7/10 și despre modul în care a atribuit permisiuni în versiunile anterioare ale sistemului de operare. Windows 95, 98 și ME nu au profitat de mai multe conturi de utilizator; toată lumea a folosit același desktop, a avut aceleași permisiuni și a avut control complet asupra fiecărui aspect al sistemului de operare. În esență, toți au fost administratori de nivel înalt.

Aceasta este o problemă pentru programele lansate în aceste condiții, pentru că s-au bucurat de acces aproape neîngrădit la hardware, software și drivere. Verificarea acestei opțiuni va asigura că programul are permisiunile necesare pentru a rula ca și cum ar avea din nou acest tip de control.

Se pare că toată lumea are un program vechi pe care doresc să o lucreze sub Windows 7 sau 10.Dacă rulați Windows pe 64 de biți, este chiar mai puțin probabil ca programul să ruleze decât dacă utilizați versiunea pe 32 de biți.

Cu toate acestea, profitând de opțiunile modului de compatibilitate, este posibil să reușiți din nou să utilizați vechiul software și să evitați să luați în considerare alte opțiuni, cum ar fi bootarea duală a PC-ului cu o versiune mai veche a Windows sau rularea unui PC virtual din Windows.