If-Koubou

Configurați un panou de control Wake on LAN pentru rețeaua dvs.

Configurați un panou de control Wake on LAN pentru rețeaua dvs. (Cum să)

Ca manager IT, există multe lucruri pe care le puteți face, care influențează direct linia de jos a companiei. În timp ce cele mai evidente sunt costurile directe de hardware și software, un aspect adesea neglijat este consumul de energie / electricitate de către sistemele informatice. În timp ce serverele trebuie să fie disponibile 24/7, sistemele desktop trebuie să fie disponibile doar atunci când utilizatorul respectiv are nevoie sau pentru activități de întreținere programate. Restul timpului (de obicei mai mult de 50% din timp), sistemul poate rămâne în modul de alimentare scăzută, ceea ce reduce consumul de energie, deci și costul.

În timp ce sistemele Windows au opțiuni de a se trezi pentru a executa sarcini programate, dacă utilizatorii accesează sistemele lor de la distanță (adică Remote Web Workplace), nu există o modalitate ușoară pentru sistemul să fie trezit la cerere. Soluția implementează un sistem Wake on LAN, cum ar fi ASP.NET Wake on LAN Control Panel gratuit. Prin aceasta, computerele client pot fi scoase din standby cu un simplu clic pe un buton. Acest lucru reprezintă o soluție ideală pentru găsirea unui echilibru între disponibilitate și economii de energie.

cerinţe

  • SQL 2005/2008 (Express sau Full) trebuie instalat în rețea. În afara casetei, ASP.NET Wake on LAN Control Panel este configurat să utilizeze SQL Express cu instanțe de utilizator, dar vă vom arăta cum să utilizați și versiunea completă a SQL Server.
  • Computerele desktop trebuie să fie configurate cu capacitatea de a fi trezite de la distanță. De obicei, aceasta este setarea implicită pentru placa de rețea, dar dacă doriți să fiți sigur, puteți verifica proprietățile dispozitivului cardului dvs. de rețea din Manager dispozitive.
  • În general, documentația care poate fi descărcată de pe pagina ASP.NET Wake on LAN este foarte bună. Acesta acoperă utilizarea programului de instalare pentru a seta totul, dar în mod real geek vom face totul manual.

Configurați panoul de control Wake on LAN

Creați folderul "C: inetpubwwwrootWakeOnLan" și extrageți conținutul pachetului zip Wake on LAN.

Deschideți fișierul "Web.config" și notați secțiunea connectionStrings:

Dacă utilizați SQL Express cu instanțe de utilizator activate (opțiunea implicită în timpul instalării SQL Express) pe mașina locală, nu trebuie să modificați nimic și puteți ignora restul acestei secțiuni, cu toate acestea dacă utilizați versiunea completă a SQL sau dacă instanțele de utilizatori SQL Express au fost dezactivate, veți avea nevoie de comentariu / ștergeți cea de-a doua cheie de conexiune și dezactivați prima și salvați modificările. Implicit, șirul de conectare SQL Server este setat să utilizeze computerul local cu autentificare de încredere. În funcție de mediul dvs., puteți dori / trebuie să modificați aceste setări de conectare.

Pachetul ASP.NET Wake On Lan include un script de creare a bazei de date SQL care se utilizează pentru configurarea pe SQL Server. Înainte de a rula acest script, va trebui să faceți o corecție minoră la fișierul SQL. Deschideți fișierul "C: inetpubwwwrootApp_DataSchema.sql" din Notepad și adăugați "WakeOnLan" în locația evidențiată:

Odată ce acest lucru este făcut, salvați modificările și apoi executați scriptul de instalare ca administrator de Windows (unde -S "." Specifică serverul SQL care trebuie instalat):

SqlCmd -S "." -E -i "C: inetpubwwwrootApp_DataSchema.sql"

Configurați IIS pentru a rula panoul de control Wake on LAN

Odată ce aveți fișierele și baza de date în loc deschis Internet Information Services Manager. Sub "Site Web implicit" trebuie să vedeți dosarul WakeOnLan. Înainte ca panoul de control să poată fi utilizat, trebuie să convertiți directorul într-o aplicație care rulează pe versiunea .NET 2.0.

În IIS 7, pur și simplu trebuie să faceți clic dreapta pe dosar și să selectați "Convert to Application". În IIS 6, trebuie să utilizați "Add Application Wizard" care este disponibil prin clic dreapta pe "Site Web implicit".

Setările implicite ale aplicației sunt de obicei corecte și nu trebuie modificate.

Odată ce aplicația este creată, ar trebui să puteți accesa ASP.NET Wake on LAN Control Panel vizitând "http: // localhost / WakeOnLan". Dacă acest lucru nu funcționează, verificați dacă:

  • Aplicația IIS WakeOnLan rulează într-un .NET 2.0 AppPool.
  • Codurile de conectare SQL sunt corecte în fișierul Web.config.

Adăugarea de computere

Odată ce ați configurat panoul de control, tot ce rămâne este să adăugați computere. Acest lucru este destul de intuitiv, faceți clic pe linkul "Adăugați un computer nou" și introduceți fie numele computerului fie adresa IP locală a sistemului pe care doriți să o adăugați.

Adresa MAC va fi rezolvată automat și noul computer va apărea în listă.

Utilizând panoul de control Wake on LAN

Utilizarea panoului de control ASP.NET Wake on LAN este incredibil de intuitivă. Când accesați pagina, starea calculatoarelor conectate este scanată și prezentată.

  • Calculatoarele care sunt active / treaz sunt prezentate în albastru.
  • Calculatoarele care sunt adormite (standby / hibernation) sunt prezentate în negru.
  • Calculatoarele care se trezesc sunt galbene.

Pentru a vă trezi un computer, faceți clic pe link-ul corespunzător.

Calculatorul va deveni galben și câteva minute mai târziu, va deveni albastru. După aproximativ 30 de secunde, computerul care a adormit este acum gata să fie accesat.

Concluzie

Panoul de control ASP.NET Wake on LAN poate fi ușor accesibil în afara rețelei. Atâta timp cât site-ul Web IIS pe care l-ați configurat este disponibil extern, puteți accesa panoul de control de la http://www.domain.com/WakeOnLan. Trebuie să vă instruiți utilizatorii să acceseze această pagină înainte de conectarea la computerul lor. De exemplu, prin adăugarea unui link către un portal al companiei pentru a accesa panoul de control, puteți minimiza întrebările "Cum pot face din nou?".

Link-uri

Descărcați ASP.NET Wake On LAN (pachet zip)