If-Koubou

Top 10 trucuri terminale în MacOS

Top 10 trucuri terminale în MacOS (Cum să)

Puteți modifica o mulțime de setări din Preferințele de sistem ale sistemului macOS, dar dacă doriți cu adevărat să săturați adânc și să personalizați sistemul, Terminalul are multe trucuri ascunse. Iată zece dintre favoritele noastre în MacOS.

Adăugați spații goale în doc

Dock-ul dvs. este plin de pictograme de aplicații și a devenit un dezastru nesăbuit. Cum, deci, îl organizați? Adăugând spații goale, bineînțeles. Aceste separatoare mici vă ajută să vă grupați aplicațiile oricum doriți, ceea ce vă oferă o pauză de la o linie continuă de aplicații lungi.

Pentru a adăuga un spațiu gol, utilizați comanda:

implicit scrie com.apple.dock persistente-apps -array-add "" tile-type "=" spacer-tile ";

Apoi tastați:

Killall Dock

Repetați această procedură pentru cât mai multe spații goale de care aveți nevoie. Pentru a elimina una, glisați-o din Dock ca și cum ați face orice pictogramă de aplicație obișnuită.

Spațiile spații păstrează Dock-ul tău arătat ordonat și organizat.

Acum, dacă aveți toate aplicațiile de productivitate împreună într-un singur grup, iar aplicațiile dvs. multimedia într-un alt grup, puteți trece repede și puteți găsi aplicațiile pe care le doriți.

Împiedicați-vă Macul să se culce

În cazul în care calculatorul dvs. Mac merge la culcare în momente nepotrivite, aveți câteva opțiuni. Puteți utiliza o mică aplicație mică pentru ao ține treaz, deschideți preferințele pentru economisirea energiei sau, mai convenabil, folosiți comanda Caffeinate. În timp ce primele două metode sunt la fel de eficiente, ele implică câțiva pași mai mult decât doar tastând o comandă Terminal simplă și făcând-o cu ea.

Serios, este atât de rapid. Doar deschideți un terminal și rulați:

caffeinate

... și Mac-ul dvs. va rămâne treaz până când îl anulați.

Cafeinatul are o mulțime de opțiuni, deși, cum ar fi setarea Mac-ului dvs. pentru a rămâne treaz pentru o anumită perioadă de timp. Verificați ghidul nostru complet pentru comanda Caffeinate pentru mai multe informații.

Extindeți listele de tipărire și salvare

Obosit de extinderea întotdeauna a dialogurilor Print și Save pe Mac? De ce nu doar să le extindeți permanent cu două comenzi scurte de terminal?

Dialogul extins de tipărire poate fi accesat în mod normal numai făcând clic pe butonul "Afișați detalii". Același lucru este valabil și pentru dialogul Salvare.

Pur și simplu executați următoarea comandă pentru a extinde permanent dialogurile Print și Save, respectiv:

setările implicite scrie -g PMPrintingExpandedStateForPrint -bool TRUE defaults write -g NSNavPanelExpandedStateForSaveMode -boolean TRUE

Odată ce aceste comenzi sunt executate, trebuie să reporniți computerul pentru a le pune în aplicare și apoi veți avea acces la toate opțiunile suplimentare din ambele ferestre de dialog, fără a fi nevoie să deschideți detaliile.

Activați repetarea cheii

Acest articol următor este mai mult decât un truc, în ochii noștri. Așa cum ați putea ști, atunci când țineți apăsată o tastă de pe Mac, va afișa caractere speciale dacă sunt atribuite. Altfel, nu va face nimic.

Cu toate acestea, unii oameni ar putea dori ca cheia să se repete, așa cum au făcut istoricul computerelor. Nu este o problemă, utilizați următoarea comandă și reporniți computerul.

setările implicite scrie -g ApplePressAndHoldEnabled -bool false

De atunci, ținerea unei chei o va relua, așa cum obișnuiți cu alte computere.

Pentru a reveni la modul de caractere speciale, repetați procedura înlocuiți doar "false" la sfârșitul comenzii cu "true". Ca întotdeauna, asigurați-vă că ați citit articolul nostru pentru o analiză completă și amănunțită.

Copiați ușor orice cale de folder în terminal

Spuneți că trebuie să accesați un fișier sau să executați o comandă dintr-o anumită locație Finder, dar nu doriți să tastați întreaga cale. Aveți încredere în dvs., care poate fi destul de obositoare, mai ales dacă aveți un lucru mic în neregulă.

În realitate, este posibil să deschidem orice locație Finder în Terminal. Doar du-te la dosarul din Finder, glisați folderul sau fișierul în fereastra Terminal și, la fel ca magia, acea locație va fi afișată pe linia de comandă.

Ascundeți cu ușurință folderele din Finder

Acest truc următor vă va permite de fapt să vă folosiți abilitățile de glisare ale Finder-to-Terminal. Deoarece nu există nicio modalitate reală de a ascunde dosarele Finder din interfața cu utilizatorul MacOS, trebuie să vă întoarceți la linia de comandă.

Când utilizați această comandă:

chflags ascuns / path / to / folder

Este posibil să ascundeți instantaneu orice locație Finder.

Dosarul nu este mutat sau șters, este încă acolo, nu îl puteți vedea. Deci, dacă doriți să faceți lucruri sau să ascundeți lucrurile din ochii curioși, folosiți această comandă. Puteți citi mai multe despre el aici.

Utilizați Screensaver ca Wallpaper

În timp ce acest sfat este complet neesențial, este încă foarte distractiv. Folosind următoarea comandă simplă:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background

Puteți utiliza screensaverul ca tapet, ceea ce înseamnă că va apărea pe desktop sub iconițele dvs., ferestrele deschise și aplicațiile.

Rețineți că acest lucru ar putea fi un pic mai greu pentru resursele dvs. Mac, deci, dacă întâmpinați încetiniri semnificative, este posibil să trebuiască să o dezactivați.

Vă recomandăm să citiți articolul nostru dacă doriți mai multe informații și o explicație mai detaliată și mai detaliată.

Modificați tipul fișierului dvs. de ecran

Implicit, macOS salvează capturi de ecran în format PNG, care funcționează pentru noi. Dar dacă vrei altceva ca JPEG sau TIFF? Puteți re-salva imaginea de ecran într-un alt format folosind Previzualizare, dar acest lucru este evident un fel de hassle, mai ales dacă aveți o mulțime de capturi de ecran.

O altă metodă este de a schimba pur și simplu modul în care MacOS le salvează automat cu această comandă Terminal simplu:

defaults scrie com.apple.screencapture tip jpg

Doar înlocuiți jpg cu orice extensie doriți să folosiți, fie că este vorba de JPEG, TIFF sau PDF. Urmați acea comandă cu:

Killall SystemUIServer

După ce ați terminat, capturile de ecran trebuie salvate în noul format.

Modificați unde sunt salvate imaginile de ecran

În timp ce ne ocupăm de acest subiect, capturile de ecran se salvează în mod prestabilit pe desktop-ul Mac, ceea ce este excelent în majoritatea cazurilor, dar ce se întâmplă dacă doriți să împărțiți capturi de ecran cu alt computer? Sau, pur și simplu, pur și simplu nu doriți desktop-ul dvs. să fie aglomerat?

Cu următoarea comandă simplă, puteți schimba cu ușurință unde capturile de ecran ajung:

implicite scrie com.apple.screencapture / path / to / location

Asigurați-vă că ați înlocuit-o / Calea / spre / locație cu calea către dosarul pe care doriți ca capturile de ecran să se termine. Înainte să urmați următoarea comandă:

Killall SystemUIServer

Asta e. Dacă vreodată decideți că doriți să mutați capturile de ecran înapoi pe desktop, trimiteți din nou comanda ~ / Desktop ca locație.

Renunță la Finder

Favoritul nostru final este, în opinia noastră, unul dintre cele mai utile - chiar dacă nu pare să facă nimic la prima vedere. Cu această comandă terminală simplă, puteți adăuga abilitatea de a părăsi aplicația Finder:

setările implicite scrie com.apple.finder QuitMenuItem -bool true

Apoi, urmați-l cu această comandă:

Killall Finder

După implementare, comanda Quit va apărea în meniul Finder sau puteți folosi doar Command + Q.

De ce în lume ai vrea vreodată să faci asta? Ori de câte ori renunțați la Finder, acesta ascunde și tot pe desktop. Elementele de acolo nu merg de fapt nicăieri, se pare ca și cum ar face. Acest lucru este grozav pentru cei care doresc să facă o curățare rapidă, cum ar fi prezentări sau doar pentru a împiedica ochii deschiși. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să reporniți Finder-ul pentru a face totul să reapară instantaneu.

Evident, există mai multe lucruri pe care le puteți face cu Terminalul decât aceste nouă trucuri simple și cu siguranță vom adăuga mai multe în săptămânile și lunile următoare. Între timp, încercați aceste lucruri și vedeți cum funcționează pentru dvs.