If-Koubou

Transferați fișiere între un PC Windows 8 și un PC Windows 7

Transferați fișiere între un PC Windows 8 și un PC Windows 7 (Cum să)

Ați instalat Windows 8 pe un calculator de rezervă și acum trebuie să obțineți fișiere de pe acel PC pe PC-ul Windows 7 sau invers? Este ușor să conectați cele două mașini dacă acestea sunt ambele pe rețeaua dvs. de domiciliu.

Vă vom arăta cum puteți partaja fișiere între un PC Windows 8 și un PC Windows 7, partajând un folder pe mașina Windows 7 și apoi cartografiat la acel folder din Windows 8 ca unitate de rețea.

În primul rând, trebuie să partajați un folder pe calculatorul dvs. Windows 7. Puteți să vă partajați unitatea C: și să aveți acces la toate folderele din Windows 8. Cu toate acestea, vă recomandăm să creați un folder special pentru transferul fișierelor. Astfel, limitați accesul la PC-ul Windows 7.

Creați un nou dosar undeva pe PC-ul Windows 7, faceți clic dreapta pe el și selectați Proprietăți din meniul pop-up.

În caseta de dialog Proprietăți, faceți clic pe fila Partajare și apoi faceți clic pe Partajare avansată.

În caseta de dialog Partajare avansată, faceți clic pe caseta de selectare Partajați acest folder pentru a activa partajarea pentru acest folder. Apoi, faceți clic pe Permisiuni.

În caseta de dialog Permisiuni, veți vedea pe oricine este afișat în lista grupurilor sau a numelor de utilizatori. Puteți să lăsați că există alți utilizatori de pe PC-ul Windows 7 pe care doriți să aveți acces la acest folder de pe PC-ul Windows 8. În acest caz, faceți clic pe caseta de selectare Complet control din coloana Permiteți să oferiți drepturi complete de citire și scriere și faceți clic pe OK.

Cu toate acestea, vă vom arăta și cum să restricționați accesul pe PC-ul Windows 8 la contul dvs. de utilizator numai pe PC-ul Windows 7. Faceți clic pe Everyone din lista de grupuri sau nume de utilizatori și faceți clic pe Eliminare.

Faceți clic pe Adăugați.

În caseta de dialog Selectați utilizatori sau grupuri, introduceți numele de utilizator pentru PC-ul Windows 7 în caseta Introduceți numele obiectelor pentru a selecta. Faceți clic pe Verificați nume.

Numele computerului Windows 7 este adăugat la numele dvs. de utilizator. Faceți clic pe OK.

Acum veți vedea numele dvs. de utilizator în lista de grupuri sau nume de utilizatori. Selectați-l și faceți clic pe caseta de selectare Complet control din coloana Permiteți să vă acordați privilegii complete de citire și scriere pentru folder și faceți clic pe OK.

Sunteți returnat la caseta de dialog Partajare avansată. Faceți clic pe OK pentru al închide.

Apoi, faceți clic pe Închidere pentru a închide caseta de dialog Proprietăți pentru folder.

Înainte de maparea în noul folder partajat de pe PC-ul Windows 7, trebuie să știți fie adresa IP a PC-ului dvs. Windows 7, fie numele computerului. Pentru a verifica adresa IP a PC-ului, deschideți meniul Start, tastați "cmd" (fără citate) în caseta de căutare și apăsați enter când link-ul "cmd.exe" este evidențiat în rezultate. În linia de comandă, tastați următoarea comandă:

ipconfig / toate

Veți vedea o listă de afișări a conexiunilor. Poate fi o listă lungă, în funcție de numărul de conexiuni LAN și wireless pe care le aveți. Uitați-vă în listă până când găsiți o adresă IP pentru adaptorul corespunzător. Folosim Windows 8 într-o mașină virtuală care utilizează VMware, astfel încât adresa IP pe care trebuie să o folosim este în secțiunea "Adaptor Ethernet VMware Network Adapter VMnet8".

Cu toate acestea, dacă executați Windows 8 pe o mașină fizică conectată fără fir la rețeaua dvs. de domiciliu, împreună cu mașina dvs. Windows 7, veți găsi probabil adresa IP pe care trebuie să o utilizați în secțiunea "Adaptor pentru rețeaua wireless".

Pentru a verifica numele PC-ului Windows 7, faceți clic dreapta pe computerul din meniul Start și selectați Properties din meniul pop-up.

Numele computerului dvs. se găsește în secțiunea Setări nume de domeniu, domeniu și setări de grup din fereastra Sistem care se afișează.

NOTĂ: Notați atât numele computerului, cât și adresa IP a calculatorului dvs. Windows 7. Chiar dacă doriți să utilizați numele computerului, trebuie să cunoașteți adresa IP în cazul în care numele computerului nu funcționează.

Odată ce aveți adresa IP și numele computerului pentru PC-ul Windows 7, comutați la PC-ul Windows 8 și faceți clic pe Placă de lucru pe ecranul de pornire.

Faceți clic pe pictograma Windows Explorer de pe bara de activități.

În panoul de navigare din fereastra Explorer, faceți clic cu butonul din dreapta pe Rețea și selectați Drive network drive din meniul pop-up.

Selectați o literă de unitate de utilizat din lista derulantă Drive. Introduceți fie calea către dosarul pe care l-ați partajat pe PC-ul Windows 7 utilizând fie numele computerului, fie adresa IP. Imaginea de mai jos arată adresa IP utilizată. Asigurați-vă că utilizați două spate-lămpi înainte de adresa IP sau numele computerului și una înainte de numele folderului partajat. Dacă doriți să vă reconectați la acest dosar de fiecare dată când vă conectați la Windows 8, bifați caseta de validare Reconectare la conectare. Faceți clic pe Finalizare.

De exemplu, următoarea imagine ne arată conectarea la folderul partajat utilizând numele de computer Windows 7.

Este posibil să vedeți următoarea casetă de dialog, dacă conexiunea durează ceva timp sau dacă nu funcționează.

Dacă a fost găsit PC-ul Windows 7, va apărea caseta de dialog Windows Security. Introduceți numele de utilizator și parola pentru PC-ul Windows 7. Dacă ați selectat să vă reconectați la conectare când cartografiați unitatea de rețea, este posibil să doriți să selectați caseta de validare Amintește-mi acreditările, astfel încât să vă conectați la folderul de pe PC-ul Windows 7 va fi automat. Faceți clic pe OK.

Este posibil să vedeți un mesaj care să vă spună că "Descoperirea rețelei și partajarea de fișiere sunt dezactivate". Dacă da, faceți clic pe mesaj și selectați Activare descoperire rețea și partajare fișiere din meniul pop-up.

Se afișează caseta de dialog Descoperire rețea și partajare fișiere, întrebându-vă dacă doriți să o activați pentru toate rețelele publice. Vă recomandăm să selectați Nu și să activați numai descoperirea rețelei și partajarea de fișiere pentru rețele private, din motive de securitate.

Ar trebui să vedeți acum folderul partajat de pe PC-ul Windows 7 sub Computer în panoul de navigare din Windows Explorer.

Acum puteți să jucați cu Windows 8 și puteți să transferați orice fișiere pe care le creați sau descărcați în Windows 8 pe PC-ul Windows 7, de asemenea.De asemenea, puteți pune fișiere în folderul partajat de pe PC-ul Windows 7 și le puteți copia pe PC-ul Windows 8. Acest lucru este util pentru testarea software-ului pe care l-ați descărcat deja pentru Windows 7 în Windows 8.