If-Koubou

Transferați fișierele din Windows XP, Vista, 7 sau 8 în Windows 10 utilizând Windows Easy Transfer

Transferați fișierele din Windows XP, Vista, 7 sau 8 în Windows 10 utilizând Windows Easy Transfer (Windows 10)

Indiferent dacă intenționați să vă actualizați mașina Windows XP, Vista, 7 sau 8 în Windows 10 sau să cumpărați un PC nou cu Windows 10 preinstalat, puteți utiliza Windows Easy Transfer pentru a copia toate fișierele și setările de pe vechea mașină sau versiunea veche de Windows pe noua mașină care rulează Windows 10. În acest articol, vă voi îndruma prin pașii pentru a configura Windows Easy Transfer.

Înainte de a începe, permiteți-mi să clarific exact ce puteți transfera utilizând Windows Easy Transfer:

- Conturi de utilizator

- Documente

- Videoclipuri

- Muzică

- Imagini

- E-mail

- Favoritele browserului

Nu se va transfera peste programe. Va trebui să reinstalați toate programele pe care le doriți pe noul dvs. Windows 10 PC.

Windows Easy Transfer pe Windows 10

Înainte de a începe, există o mare problemă cu care trebuie să ne ocupăm. Microsoft a eliminat Windows Easy Transfer din Windows 10 și acum sugerează unele programe terță parte PCmover Express, care costă bani! Nu există nicio modalitate de a plăti bani doar pentru a transfera date de la un PC la altul.

Din fericire, există o modalitate de a rezolva această problemă. Practic, programul Windows Easy Transfer este deja instalat pe Windows 7 și Windows 8. Dacă utilizați Windows XP sau Vista, puteți descărca versiunea corespunzătoare de aici:

Windows XP Easy Transfer - https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7349

Windows Vista Easy Transfer - https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14179

Acum, dacă încercați să descărcați versiunea Vista și să o executați pe Windows 10, aceasta vă oferă o eroare. Cu toate acestea, dacă aveți o mașină Windows 7 pe 64 de biți, puteți să copiați peste folderul care conține programul Windows Easy Transfer pe un stick USB și apoi să îl executați pe Windows 10 și funcționează foarte bine.

Dacă nu aveți acces la o mașină pe 64 de biți Windows 7, am copiat dosarul și l-am prins, pe care îl puteți descărca de aici. Dacă aveți Windows 7 pe 32 de biți, executați versiunea preinstalată pe 32 de biți pe mașina Windows 7, dar descărcați versiunea pe 64 de biți pe Windows 10. Poate importa o versiune pe 32 de biți a unui fișier Easy Transfer. Pur și simplu decomprimați folderul și executați migwiz.exe.

Rulați WET pe computerul vechi

Pentru a începe, trebuie să deschideți Windows Easy Transfer pe vechiul PC sau pe PC care rulează Windows XP, Vista, 7 sau 8. Rețineți că dacă efectuați o actualizare, gândiți-vă la vechea mașină ca versiunea veche a Windows , în acest caz Windows XP, Vista sau 7.

De asemenea, rețineți că, dacă actualizați Windows XP sau Vista, va trebui să descărcați și să instalați Windows Easy Transfer deoarece nu vine cu programul încorporat. Dacă executați Windows 7 sau 8, este deja acolo și îl puteți căuta. Legăturile de descărcare sunt deasupra.

Rețineți că se spune că este pentru transferul de la XP sau Vista la Windows 7, dar îl puteți folosi și pentru transferul la Windows 8. În Windows 7, căutați doar Easy Transfer și veți vedea că apar:

Pentru a începe, vom deschide Easy Transfer pe vechea mașină, în cazul meu Windows 7. Odată ce ați pornit, dialogul Welcome va apărea și vă va oferi o imagine de ansamblu a elementelor pe care le puteți transfera:

Faceți clic pe Următorul și apoi alegeți metoda pe care doriți să o utilizați pentru a transfera între PC-ul vechi și Windows 8. Aveți posibilitatea să alegeți dintre Cablu de transfer ușor, o rețea, sau un hard disk extern sau unitate flash USB:

Dacă actualizați un computer la Windows 10, puteți alege un hard disk extern sau o unitate flash USB, deoarece vechiul și noul computer sunt de fapt același computer. Desigur, va trebui să aveți o unitate externă sau o unitate flash USB pentru a face acest lucru.

Dacă transferați între două computere, atunci cea mai bună opțiune este o conexiune la rețea, deoarece probabil aveți calculatoarele din aceeași rețea wireless de domiciliu. Dacă nu aveți nicio configurare a rețelei la domiciliu, puteți utiliza un cablu de transfer ușor, care este un cablu special pe care trebuie să-l cumpărați. Iată o listă de la Amazon:

http://www.amazon.com/Easy-Transfer-Cables/lm/R3G7LKPRYOEDL

În acest articol, voi trece prin metoda rețelei, deoarece aceasta este ceea ce majoritatea oamenilor vor folosi. Dacă transferați la Windows 10, alegeți metoda USB în schimb. Click pe O rețea și alegeți dacă acesta este vechiul sau noul computer. În cazul nostru, pornim de la computerul vechi, deci faceți clic pe Acesta este computerul meu vechi.

În ecranul următor, veți vedea câteva instrucțiuni și veți vedea o cheie de transfer rapid Windows. Va trebui să utilizați această cheie pe computerul nou.

Acum mergeți la noua mașină Windows și porniți asistentul Windows Easy Transfer. Puteți să-l deschideți în Windows 8 accesând ecranul Start și apoi făcând clic cu butonul din dreapta până oriunde vedeți Toate aplicațiile în partea dreaptă jos. Apoi derulați spre dreapta și veți vedea sub Windows System.

În Windows 10, va trebui fie să descărcați Windows 7 pe 64 de biți WET în link-ul pe care l-am prezentat mai sus, fie să îl faceți singur, accesând următorul folder de pe PC-ul Windows 7:

C: \ Windows \ System32 \

Găsi migwiz și copiați-l într-o unitate flash USB sau în cloud etc. Cu toate acestea, faceți acest lucru, copiați întregul dosar întreg la PC-ul Windows 10 și apoi faceți dublu clic pe migwiz.exe.

Acum urmați aceiași pași ca mai sus: faceți clic pe Următorul pe ecranul de întâmpinare, alegeți o rețea pentru modul în care doriți să transferați și apoi alegeți Acesta este noul meu PC. În ecranul următor, trebuie să spuneți Windows dacă ați instalat Easy Transfer sau dacă executați Windows 7, caz în care este deja instalat.

În cazul meu, eu sunt de transfer de la Windows 7, așa că am ales PC-ul meu vechi rulează Windows 7 sau Windows 8. Faceți clic pe Următorul. Veți primi instrucțiunile pentru a merge la vechiul PC și pentru a obține cheia, pe care am făcut-o deja. Faceți din nou clic pe Următorul.

Acum mergeți mai departe și tastați cheia pe care ați primit-o de pe computerul vechi și faceți clic pe Next (Următorul). Programul va descărca mai întâi orice actualizare a programului Easy Transfer:

Odată ce a făcut acest lucru, va scana conturile de utilizator de pe computerul vechi (care durează câteva minute) și vă va spune exact câte MB-uri în valoare de date vor fi transferate:

Puteți face clic pe Personalizați link-ul pentru a vedea exact cât de mare va fi fiecare dosar și puteți debifa anumite dosare dacă nu doriți să transferați totul cum ar fi Muzică sau Video etc. Dacă faceți clic pe linkul Avansat aici, veți obține un dialog Explorer unde puteți bifați și debifați dosarele specifice din fiecare dintre folderele principale.

Dacă faceți clic pe Opțiuni avansate, puteți schimba modul în care va avea loc maparea conturilor de utilizator. Dacă numele conturilor de pe ambele computere sunt aceleași, le va conecta automat, dar le puteți modifica aici:

Cam asta e tot. Click pe Transfer iar fișierele și setările dvs. vor fi transferate peste! Cel mai important lucru aici este Setările aplicației, ceea ce este cu adevărat util dacă ați instalat pe computer unele programe grele precum MS Office, le-ați personalizat și acum trebuie să le reinstalați pe Windows 10. Dacă transferați setările utilizând funcția Easy Asistentul de transfer, puteți instala aplicația în Windows 10 și puteți păstra toate acele setări și particularizări. Dacă aveți întrebări legate de procesul de transfer, postați un comentariu aici și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!