If-Koubou

Depanarea problemelor cu Firefox 3 Crashing sau Hanging

Depanarea problemelor cu Firefox 3 Crashing sau Hanging (Cum să)

Cu toată fanfara în jurul lansării Firefox 3 și stabilirea unui nou record mondial pentru descărcări, faptul că mulți oameni au probleme cu instabilitatea Firefox păreau să se piardă în amestec ... așa că am decis să scriu o listă de depanare metode care ar putea ajuta la rezolvarea problemelor dvs.

Există o serie de motive pentru ca Firefox 3 să se prăbușească, ceea ce ar putea include oricare dintre acestea sau ar fi altceva:

 • Extensii incompatibile sau Buggy
 • Buggy Plugin-uri
 • Actualizarea unui profil 2.x vechi la 3.0 (folosind un profil proaspăt funcționează cel mai bine)
 • Spyware / Viruși
 • Probleme de compatibilitate cu XP
 • Drivere de carduri video (asigurați-vă că nu utilizați drivere vechi)
 • Tablet PC Incompatibilitate
 • Străduiește tare

Va trebui să citiți articolul și să parcurgeți pașii care ar putea să vi se aplice ... ultima și potențial cea mai bună opțiune este să dezinstalați complet Firefox și să eliminați toate folderele de profil și apoi să o instalați din nou, acoperit mai jos.

Rulați în modul de siguranță

Unul dintre primii pași de depanare pe care îl puteți face este să rulați Firefox în modul Safe, care va funcționa fără extensii sau extensii. Priviți doar în meniul de pornire și veți vedea un element pentru acesta:

sau, alternativ, din linia de comandă:

firefox.exe -safe-mode

Dacă Firefox nu mai se blochează în timp ce rulează în modul Safe, atunci știi că ai o problemă cu una dintre următoarele:

 • Plugin-uri
 • Extensii
 • Setări
 • Profil

Dacă modul de siguranță nu vă rezolvă problema, atunci ar trebui să încercați să utilizați modul de compatibilitate (menționat mai jos) și faceți complet dezinstalarea și reinstalați metoda. De asemenea, trebuie să bifați secțiunea "Alte probleme cunoscute" de mai jos.

Creați un profil nou (dacă modul de siguranță vă remediază problema)

Deschideți un prompt de comandă sau pur și simplu tastați calea completă la firefox.exe și adăugați comutatorul -profilemanager la sfârșit pentru lansarea ecranului Firefox "Alegeți profilul de utilizator", unde puteți crea un profil nou sau treceți la altul.

firefox.exe -profilemanager

Crearea unui nou profil vă va oferi o "arhivă necompletată", unde este posibil să aveți mai puține probleme. Puteți exporta marcajele din profilul curent și apoi le puteți importa în noul profil (acoperit mai jos).

Notă: Această metodă rezolvă de obicei orice probleme cauzate de actualizarea unui profil vechi la unul nou.

Dezactivați pluginurile inutile

Una dintre cele mai rapide căi de a prăbuși Firefox (sau orice browser) este de a rula cu un plugin care cauzează probleme. Deschideți Instrumente \ Suplimente, apoi accesați fila Plugin-uri și dezactivați tot ce nu utilizați.

În scopurile de depanare, puteți dezactiva toate acestea ... acest lucru este util în special atunci când Modul de siguranță remediază problema. Dacă Firefox funcționează bine după dezactivarea tuturor Plugin-urilor, atunci le puteți activa unul câte unul până când veți afla care dintre acestea au provocat erorile.

Notă: pentru mine, dezactivarea Silverlight a rezolvat multe probleme.

Dezactivați extensiile inutile

În același ecran ca mai sus, puteți dezactiva extensiile. Dacă rulează în modul de siguranță, vă împiedică să vă loviți, ar trebui să treceți și să dezactivați toate extensiile dvs. și apoi să le activați unul câte unul până când găsiți cel care provoacă problema.

Eliminați cache-urile

Există o problemă cunoscută în care istoricul descărcărilor devine corupt și cauzează accidente atunci când încearcă să descarce fișiere. Puteți să deschideți Clear Data Private din meniul de instrumente și să eliminați simultan toate junk-urile.

Aceasta este o idee bună de a face oricând atât de des, oricum, și nu poate face rău.

Utilizatorii XP: executați Firefox în modul de compatibilitate

Unii utilizatori de Windows XP ar putea întâmpina probleme care pot fi rezolvate prin utilizarea modului de compatibilitate. Doar faceți clic dreapta pe scurtătură și selectați Proprietăți, apoi fila Compatibilitate.

Setați compatibilitatea înapoi la Windows 2000 și s-ar putea să rezolvați problemele care vă trezesc. Rețineți că setarea compatibilității în Vista nu pare să ajute atât la testarea mea ... dar kilometrajul dvs. poate varia.

NU utilizați panoul de intrare Tablet PC (sau tastatura OnScreen)

Am avut probleme crashing pentru ultimele luni, incepand de la beta 2 si continuand tot drumul prin lansare. Lucrul infuriant a fost că aș putea să copiez profilul într-o altă mașină, și ar funcționa bine. Aș crea un profil gol, alergând în modul sigur ... și Firefox s-ar prăbuși la mine la fiecare 2 minute.

În sfârșit am dat seama de problema ... Am o tabletă Wacom Intuos3 conectată la computerul meu, ceea ce permite Panoul de intrare Tablet PC din Vista, care a provocat problema chiar dacă a fost andocată în fundal.

În al doilea rând, am dezactivat acel panou, Firefox sa oprit brusc. Dacă aveți aceeași problemă, puteți încerca deschiderea Serviciilor și setarea serviciului la dezactivare:

De asemenea, puteți elimina componente Tablet PC din Add / Remove Windows Components din Control Panel. De asemenea, am auzit de probleme cu tastatura standard pe ecran, dar nu le-am confirmat.

Notă: Am testat acest lucru pe două mașini ... aceeași problemă exactă. Este foarte frustrant, pentru că mi-a plăcut foarte mult să am componentele tabletei.

Alte probleme cunoscute

Există câteva probleme cunoscute deja rezolvate de cei buni la Mozilla, printre care:

 • Ceasul sistemului este dezactivat
 • Plugin-uri sau extensii speciale despre care se știe că sunt incompatibile.
 • Versiunile vechi ale Google Desktop
 • Cache-ul de descărcări corupte (rezolvat mai sus)
 • Crashes vizualizarea Yahoo! Mail (soluție)

Pentru mai multe informații, puteți verifica întotdeauna pagina mozillaZine și pagina de asistență pentru Firefox care acoperă problemele care creează probleme.

Dezinstalați complet, apoi reinstalați Firefox

Aceasta este ultima, dar cea mai bună opțiune.Ceea ce vom face este să dezinstalați complet Firefox și apoi să ștergeți dosarele de profil pentru a vă asigura că nu există urme de instalări vechi sau rupte și apoi vom reinstala.

Primul lucru pe care doriți să-l faceți este, desigur, să vă asigurați că aveți copii de siguranță ale tuturor ... deci continuați să citiți.

Gestionați manual marcajele și parolele salvate

Îmi place întotdeauna să copiez manual cele două lucruri despre care mă îngrijorez: parolele mele salvate și marcajele mele. Putem salva cu ușurință marcajele din Firefox direct, dar pentru a salva parolele, va trebui să instalăm mai întâi extensia Password Exportator (cu condiția ca Firefox să nu se prăbușească prea curând)

Odată ce l-ați instalat, deschideți fereastra de Suplimente și faceți clic pe butonul Opțiuni de pe extensie.

Acum puteți să exportați parolele folosind butonul (și să criptați dacă alegeți acest lucru).

Pentru a salva marcajele, deschideți meniul Organized Bookmarks din meniu și alegeți Backup din meniul "Import and Backup".

Asigurați-vă că ați salvat ambele fișiere într-un loc sigur înainte de a continua.

Backup cu MozBackup

Puteți, de asemenea, să vă copiați întregul profil folosind utilitarul MozBackup, pe care îl recomand foarte mult, deoarece vă puteți asigura că aveți o copie de rezervă totală a tot ceea ce există în profilul dvs. Este o chestiune simplă de a alege Firefox în primul ecran ...

Apoi, alegeți profilul de rezervă, dacă aveți mai multe ... rețineți că locația implicită de salvare pare să se afle sub "Documente"

Apoi alegeți ceea ce doriți să faceți înapoi ... V-aș recomanda doar să vă sprijiniți totul.

Rețineți că dacă utilizați acest lucru pentru a vă restabili mai târziu, există o anumită șansă ca problema să apară din nou, deoarece problema se află într-o setare. Din fericire, putem alege exact ce setări să restaurăm din fișier, deci nu există nici un rău în susținerea totului.

Dezinstalați Firefox

În funcție de sistemul dvs. de operare, va trebui fie să accesați programele Adăugare / eliminare sau "Dezinstalare programe", apoi să găsiți Mozilla Firefox în listă și să alegeți Dezinstalare.

Acum, veți dori să scăpați de orice profil salvat, deoarece problema ar putea fi probabil acolo. În XP sau Vista, puteți găsi folderul Profile introducând următoarele în bara de locație (alte sisteme de operare pot verifica aici)

% APPDATA% \ Mozilla \

Acum, ceea ce veți dori să faceți este fie să mutați folderul în altă parte, fie să îl ștergeți complet dacă ați fi atât de îndrăzneț. Prefer să-l mut în altă parte, în cazul în care am nevoie de fișiere din nou.

Instalați Firefox din nou

Acum puteți instala Firefox din nou, și puteți începe din nou cu o ardeș complet curată. Pentru a importa parolele sau marcajele, utilizați aceleași meniuri pe care le-ați utilizat mai sus pentru a face copii de rezervă, dar alegeți în schimb opțiunile de restaurare.

Sperăm că unul dintre acestea rezolvă problema dvs. ... dacă aveți o altă soluție, asigurați-vă că lăsați-o în comentarii pentru a ajuta pe ceilalți care ar putea întâmpina ceva ce ați rezolvat.