If-Koubou

Depanarea Windows 8 (8.1) Eroare "Nu am putut să ne conectăm la magazin"

Depanarea Windows 8 (8.1) Eroare "Nu am putut să ne conectăm la magazin" (Windows 8)

Recent am revenit dintr-o călătorie de 3 luni și mi-am pornit mașina Windows 8.1 pentru a constata că nimic nu a funcționat. Din anumite motive, mai multe aplicații nu s-ar conecta la Internet și nu m-am putut conecta la Magazinul Windows. Am fost cu siguranta conectat la internet pentru ca am putut naviga folosind IE si Chrome, asa ca a fost de ce sa nu ma conectez la magazin sau de ce anumite aplicatii nu ar functiona.

În cele din urmă, am intrat într-o postare a lui Gerrand pe blogul său despre modul în care toate metodele uzuale pentru remedierea acestei probleme nu au funcționat: verificarea datei / orei pe computer, utilizând comenzile netsh și wsreset, folosind un cont local în loc de cont online și încercarea de a vă reîmprospăta computerul. Am încercat de cele mai multe dintre aceste opțiuni pentru că sa întâmplat să fi fost o dată înainte și am scris un post despre remedierea problemei Can not Connect to Store pe celălalt blog. El menționează, de asemenea, că rulează wsreset, care părea să fi funcționat pentru un minut, dar în al doilea rând am încercat să fac clic pe orice în magazin, a revenit la aceleași mesaje de eroare.

Cu toate acestea, niciuna dintre opțiunile de pe postarea mea mai veche nu părea să funcționeze pe această mașină. Gerrand își dă seama în sfârșit că are de-a face cu contul Windows Live. În postul său, el scrie despre modul în care trebuie verificat contul său și apoi totul a început să funcționeze. În cazul meu, contul a fost verificat, dar am activat verificarea în doi pași și de aceea a trebuit să introduc codul de autentificare.

Să începem să mergem Setări pe Windows 8 prin mutarea mouse-ului în partea dreaptă a ecranului. Apoi faceți clic pe Schimbați setările PC în partea de jos.

Acum faceți clic pe Conturi în meniul din stânga.

Iată unde veți vedea informațiile esențiale care cauzează probleme cu Magazinul Windows. Dacă este o problemă de confirmare prin e-mail, veți vedea "Trebuie să vă confirmați contul."Sub adresa dvs. de e-mail. Altfel se va spune Deconecta. Dacă aveți verificarea în doi pași, veți vedea că se afișează "Trebuie să actualizați câteva informații pentru contul dvs. Microsoft"Cu un link numit Actualizare Info.

Faceți clic pe asta Actualizare Info și o să vă aducă pe un ecran unde trebuie să introduceți codul generat din aplicația dvs. de autentificare.

După ce terminați acest lucru, deschideți din nou magazinul Windows și ar trebui să încărcați bine. Din nou, Microsoft este foarte bun la întoarcerea mesajelor de eroare care nu au nimic de-a face cu eroarea reală, motiv pentru care trebuie să pierzi timpul în căutarea unei soluții online! Dacă aveți în continuare probleme după ce ați încercat toate metodele din această postare și postarea mea anterioară, atunci postați un comentariu cu toate detaliile și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!