If-Koubou

Încercați programele Linux cu PortableLinuxApps

Încercați programele Linux cu PortableLinuxApps (Cum să)

Doriți să verificați cea mai recentă versiune de Firefox, Chromium sau VLC, fără a se ocupa de activarea noilor depozite de software? Încercați Kompozer sau Audacity fără a instala o grămadă de dependențe? PortableLinuxApps la salvare.

PortableLinuxApps este un site relativ nou care oferă multe aplicații populare ambalate ca un singur fișier binar care funcționează pe orice sistem acceptat. În prezent, arome acceptate oficial de Linux sunt versiunile pe 32 de biți ale Ubuntu 10.04, OpenSUSE 11.3 (GNOME) și Fedora 12 (GNOME). Dacă nu sunteți sigur dacă aveți versiunea pe 32 de biți sau versiunea pe 64 de biți a distribuției Linux, consultați acest ghid.

Efectuarea executabilă a aplicațiilor

Pentru a utiliza aplicațiile furnizate pe site-ul Web, salvați-le într-o locație corespunzătoare și apoi setați pavilionul executabil în fișier.

Pentru a face acest lucru folosind GUI, faceți clic dreapta pe fișierul binar descărcat și faceți clic pe Proprietăți.

Accesați fila Permisiuni și adăugați un marcaj de selectare în caseta de selectare Permite executarea fișierului ca program, apoi faceți clic pe închideți.

Rețineți că, dacă faceți acest lucru prin intermediul interfeței grafice, puteți selecta mai multe aplicații și puteți edita preferințele simultan.

Alternativ, puteți face acest lucru și din terminal cu comanda:

chmod a + x

Odată ce steagul executabil este setat, faceți dublu clic pe aplicație pentru al rula.

Testarea unor aplicații

Am încercat o serie de aplicații disponibile și am constatat că fiecare a fugit așa cum era de așteptat.

O versiune beta recentă a Firefox 4.0 a fost încărcată, permițându-ne să testați noile caracteristici fără a se angaja la o instalare completă.

Notă: în testarea noastră, în timp ce am putut comuta între Firefox Beta 4 și Firefox 3.6.7 instalat, nu am putut rula ambele simultan.

Am putut testa o reclamă recentă a programului Chromium, proiectul open source la care se bazează Google Chrome.

Kompozer a lucrat de asemenea fără probleme.

În cele din urmă, un joc interesant de inspirație Star-Trek, 3DChess, ne-a încărcat și ne-a transportat la zece.

O avertizare

În timp ce aceste aplicații portabile sunt ușor de utilizat și se iau cu dvs. pe o cheie USB, setările dvs. sunt încă stocate în directorul de acasă. Asta inseamna ca daca luati aplicatia pe alt computer, setarile dvs. nu vor fi mentinute. Pentru unele aplicații acest lucru nu este o afacere mare, dar pentru alții este o problemă mare.

Există totuși o soluție de la forumul Portabil Linux Apps.

Deschideți o fereastră terminală. Setați variabila $ HOME într-un folder de pe tasta USB care va purta doar setările de configurare cu linia:

export HOME =

și apoi executați aplicația dvs. din această fereastră terminal.

De exemplu, dacă avem o unitate USB numită "pendrive" și dorim să executăm Firefox 4.0 beta 1, am tasta următoarele în terminal:

export HOME = / media / pendrive / config
/ media / pendrive / Firefox \ 4.0b1

Aceasta va seta temporar directorul "config" de pe tasta USB ca directorul de acasă, apoi executați Firefox utilizând noul director de acasă. Trebuie să vă amintiți să faceți acest lucru de fiecare dată când executați programul - sau puteți scrie un script de coajă scurtă pentru al face automat.

Mulțumită cititorului Samuel Dionne-Riel pentru declarația corectă de export.

Concluzie

În timp ce aplicațiile portabile Linux sunt încă tineri, cu o asistență limitată (doar trei distribuții pe 32 de biți) și un avertisment despre fișierele de configurare, considerăm că aceasta este o modalitate excelentă de a încerca aplicații despre care nu sunteți sigur sau versiuni mai noi din aplicațiile deja instalate. Mergeți pe site-ul portabil Linux Apps și vedeți ce au de oferit.

Descărcați aplicații portabile la PortableLinuxApps