If-Koubou

Tuneți setările pentru fonturile ClearType în Windows Vista

Tuneți setările pentru fonturile ClearType în Windows Vista (Cum să)

Mulți oameni mi-au exprimat disprețul față de netezirea implicită a fonturilor ClearType în Windows Vista și au cerut o modalitate de a schimba setările la ceva mai bun. Aveți câteva opțiuni aici:

  • Puteți dezactiva sau activa ClearType. (Rețineți că, dacă utilizați în continuare un monitor CRT, nu trebuie să utilizați ClearType oricum.)
  • Instalați ClearType Tuner PowerToy pentru XP (care funcționează în Vista, chiar dacă se spune că nu)

După ce descărcați programul de instalare și începeți instalarea, veți primi un mesaj de eroare, pe care îl puteți ignora. S-ar putea să doriți să creați un punct de restaurare dacă sunteți foarte îngrijorat. Doar faceți clic pe butonul Run Program pentru a porni instalarea.

După ce instalarea a fost finalizată, a lansat imediat expertul pentru mine. Dacă nu, sau doriți să deschideți din nou expertul ClearType Tuning, deschideți Panoul de control și faceți clic pe Aspect și personalizare. Ar trebui să vedeți ClearType Tuning în partea de jos a ferestrei.

Odată ce lansați utilitarul, puteți fie să treceți prin expertul care nu este o alegere proastă, fie să faceți clic pe fila Complex pentru a modifica direct setările.

După ce porniți expertul, veți fi trecut prin câteva ecrane în care faceți clic pe caseta pe care o considerați cea mai bună. La sfârșitul expertului, acesta va schimba setările și apoi va fi închis.

Dacă ați decis să faceți clic pe fila Advanced (Avansat) în loc, puteți schimba direct setările. Valoarea implicită pentru mine a fost de 1,2, ceea ce este de fapt valoarea pe care o prefer, dar ați putea dori să fie mai ușoară sau mai întunecată.

Odată ce ați terminat setările, va trebui să închideți și să redeschideți toate ferestrele pentru ca schimbările noi să aibă efect. Va merita, totuși!

Rețineți că există unele hack-uri de registru pentru a realiza același lucru ... deși de ce ați folosi hack-uri de registry în loc de această utilitate dulce, pur și simplu nu știu.

Descărcați ClearType PowerToy de la Microsoft