If-Koubou

Utilizați orice folder pentru desktopul dvs. Ubuntu (chiar și un dosar Dropbox)

Utilizați orice folder pentru desktopul dvs. Ubuntu (chiar și un dosar Dropbox) (Cum să)

Implicit, Ubuntu creează un director numit Desktop în directorul de acasă, care se afișează pe desktop. Ce se întâmplă dacă doriți să utilizați altceva, cum ar fi folderul Dropbox? Aici ne uităm la modul de utilizare a oricărui folder pentru desktop.

Nu numai că vă puteți schimba dosarul pentru desktop, puteți schimba locația oricărui alt folder pe care îl creează Ubuntu pentru dvs. în dosarul dvs. de acasă, cum ar fi Documente sau Muzică - și aceasta funcționează în orice distribuție Linux utilizând Gnome desktop manager.

În acest exemplu, vom schimba spațiul de lucru pentru a afișa dosarul Dropbox. Deschideți dosarul de domiciliu într-un browser de fișiere făcând clic pe Locuri> Dosar de domiciliu.

În folderul Acasă, deschideți .config pliant. În mod implicit, .config este ascuns, deci este posibil să fiți nevoiți să arătați dosarele ascunse (temporar) făcând clic pe Vizualizare> Afișare fișiere ascunse.

Apoi deschideți .config dosar făcând dublu clic pe el.

Deschide acum user-dirs.dirs fişier…

Dacă faceți dublu clic pe acesta, nu îl deschideți într-un editor de text, dați clic dreapta pe el și alegeți Deschideți cu altă aplicație ... și găsiți un editor de text ca Gedit.

Modificați înregistrarea asociată cu XDG_DESKTOP_DIR la dosarul pe care doriți să îl afișați ca desktop. În cazul nostru, asta este $ HOME / Dropbox.

Notă: Comanda rapidă "~" pentru directorul de domiciliu nu va funcționa în acest fișier (folosiți $ HOME pentru asta), dar o cale absolută (adică o cale care începe cu "/") va funcționa.

Simțiți-vă liber să schimbați și locațiile celorlalte foldere.

Salveaza si inchide user-dirs.dirs. În acest moment puteți fie să vă deconectați și apoi să vă conectați din nou pentru a vă întoarce desktop-ul sau deschideți o fereastră terminală Aplicații> Accesorii> Terminal și introduceți:

Killall nautilus

Nautilus (managerul de fișiere în Gnome) se va reporni și va afișa noul dosar ales ca desktop!

Acesta este un truc cool pentru a utiliza orice folder pentru desktop-ul tău Ubuntu. Ce ați folosit ca dosar pentru desktop? Spuneți-ne în comentariile!