If-Koubou

Ce funcționalitate aș pierde dacă dezactivez browserul bazat pe Java?

Ce funcționalitate aș pierde dacă dezactivez browserul bazat pe Java? (Cum să)

De ceva timp, oamenii au fost avertizați să dezactiveze Java în browserele lor sau să-l elimine complet din sistemele lor, dacă nu au nevoie de ea. Dar dacă îl dezactivați sau îl eliminați, pierdeți de fapt mult sau deloc funcționalitatea? Astăzi, postul SuperUser Q & A are răspunsul la o întrebare a cititorului în cauză.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul SuperUser Mark Wolinsky dorește să știe dacă va pierde orice funcționalitate dacă ar dezactiva browserul bazat pe Java:

Am citit că dezactivarea Java (nu JavaScript) va face computerul meu mai sigur de atacurile software rău intenționate. Toate indicațiile sunt că într-adevăr o va face mai sigură, dar nu am văzut nicio indicație reală despre funcționalitatea pe care o voi pierde în experiența de navigare, dacă nu ceva. Poate cineva să-mi spună ce aș face sau nu dacă am dezactiva Java și este într-adevăr necesar să navighezi în aceste zile?

Marc va pierde cu adevărat orice funcționalitate dacă dezactivează Java bazat pe browser?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser JakeGould are răspunsul pentru noi:

  • Poate cineva să-mi spună ce aș face sau nu dacă am dezactiva Java și este într-adevăr necesar să navighezi în aceste zile?

Aceasta este o întrebare destul de bună. Ceea ce se reduce la asta este: dacă aveți nevoie de Java într-un browser, veți ști atât de repede. Dacă nu aveți nevoie de Java (și nu știți dacă o utilizați sau nu), șansele sunt bune că nu veți pierde niciodată acest lucru sau că nu vă mai întâlniți din nou. Șansele ca un utilizator obișnuit să se deplaseze pe un site web care ar avea nevoie cu adevărat de Java să funcționeze în 2015 este rare în cel mai bun caz în zilele noastre.

Doar pentru a înțelege istoria Java și a web-ului, Java este în esență o mașină virtuală "cutie neagră" care vă permite să codificați în Java și apoi să rulați acest cod pe orice sistem care poate executa Java. Conceptul a fost că Java ar fi o platformă de bază la mijloc care ar putea rula pe orice mașină: Windows, Macintosh, Linux etc. Plugin-ul Java vă permite pur și simplu să executați aplicații Java dintr-un browser web. Acest lucru a fost atrăgătoare în primele zile ale Internetului, datorită lipsei de compatibilitate între platforme și a altor "margini aspre" ale internetului timpuriu.

Însă, în 2015, majoritatea funcționalităților de bază "fanteziste" pe care Java le-a furnizat în trecut (grafică, efecte și altele asemenea) sunt tratate în browser în sine, prin CSS, HTML și JavaScript. Înapoi la sfârșitul anilor 1990 / începutul anilor 2000, o mulțime de site-uri creative folosesc Java, deoarece browserele native nu au putut să se ocupe de trucurile pe care le-ar putea face numai în Java atunci. Java chiar a venit în pachet ca un plugin de bază în Netscape Navigator din nou, datorită funcționalității acceptate în mod obișnuit.

Acum, în cazul în care s-ar putea să o pierdeți în 2015, depinde de tipurile de site-uri pe care le accesați. De exemplu, știu că multe sisteme financiare accesibile online (cum ar fi sistemele de impozitare personală, gateway-urile de salarizare și alte astfel de sisteme) utilizează aplicații Java complexe pentru a permite utilizatorilor finali să obțină o experiență mai bogată cu instrumentele lor financiare. Deci, dacă folosiți computerul pentru a accesa astfel de aplicații financiare bazate pe web, atunci cu siguranță aveți nevoie de Java activat. Dar, din experiența mea, chiar și în acele cazuri, multe astfel de instituții își mișcă încet sistemele arhaice bazate pe Java într-o configurație mai stabilă, non-Java, care profită mai bine de funcționalitatea browserului web modern.

De exemplu, cu puțin peste un an în urmă, oricine care folosea software-ul / serviciul de partajare a browserului bazat pe browserul GoToMeeting trebuia să aibă activat Java atât în ​​browser, cât și în sistemul său. Dar, așa cum sa explicat în acest thread de forum de suport pe site-ul lor, ei au renunțat oficial cerința Java în favoarea propriului instrument de software non-Java:

  • În trecut, am folosit Java pentru a automatiza lansarea software-ului nostru, de atunci am înlocuit această metodă cu lansatorul nostru propriu. De la introducerea lansatorului nostru, nu mai folosim Java.

Deci, sfatul meu este dacă Java vă îngrijorează ca o potențială problemă de securitate la un nivel de browser, doar o dezactivați pentru moment. Sunt destul de încrezător că nu o să ratați. Și dacă, într-o perioadă de 8 până la 9 luni, aveți nevoie de Java dintr-un anumit motiv, faceți-o atunci.

HTG Notă: Dacă nu aveți nevoie de Java în sistemul dvs., vă recomandăm dezinstalați-l complet sau dezactivând pluginul browserului.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.