If-Koubou

De ce computerul meu face un zgomot când apăsați tasta Caps Lock?

De ce computerul meu face un zgomot când apăsați tasta Caps Lock? (Cum să)

Unul dintre numeroșii noștri cititori mari a scris în ziua următoare întrebarea de ce computerul său a făcut un zgomot când a apăsat cheia de blocare a capacelor. După ce m-am gândit la asta pentru un minut, mi-am dat seama că probabil a pornit accidental tastele Toggle, ceea ce face un sunet atunci când apăsați blocarea CAPS.

Această caracteristică este o caracteristică standard de accesibilitate, care poate fi de fapt utilă dacă doriți să fiți anunțat când apăsați accidental cheia de blocare a capacelor.

Desigur, este mult mai simplu să dezactivați complet cheia de blocare a capacelor, dacă nu o utilizați.

Dezactivați sau activați cheile de comutare în Vista

Deschideți Panoul de control și apoi navigați la Centrul de ușurare a accesului. Ar trebui să vedeți un link pentru "Efectuați tastatura mai ușor de folosit", pe care doriți să faceți clic.

Dacă derulați în jos, veți găsi setarea pentru "Porniți butoanele de comutare", pe care trebuie să vă asigurați că este complet neînchis dacă doriți ca această caracteristică să fie dezactivată. După ce ați terminat, faceți clic pe butoanele Salvați sau Aplicați.

Desigur, dacă doriți să activați această funcție, trebuie doar să bifați caseta. Dar tu stiai asta.

Dezactivați sau activați cheile de comutare în XP

Deschideți panoul de control și apoi alegeți pictograma "Opțiuni de accesibilitate", de obicei în partea stângă sus, dacă utilizați vizualizarea clasică.

Sau dacă utilizați vizualizarea categoriei, o puteți găsi aici:

Odată ce dialogul Opțiuni de accesibilitate este deschis, trebuie să vă asigurați că nu este bifată opțiunea "Utilizați comenzile de selectare".

Firește, dacă doriți să activați funcția, ați verifica caseta.