If-Koubou

De ce camera încetinește sau oprește înregistrarea?

De ce camera încetinește sau oprește înregistrarea? (Cum să)

Fiecare cameră are un mod de spargere: este locul unde țineți apăsat butonul declanșator și continuă să faceți fotografii până când ridicați degetul. Este minunat pentru fotografierea sportului, a vieții sălbatice sau a oricărei alte situații în care încercați să capturați un moment trecător. Chestia e că nu poți folosi modul de spargere pe termen nelimitat; după câteva momente, încetinește sau se oprește în întregime. Hai să aflăm de ce, și unele dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a mări potențial lungimea exploziilor pe care le puteți trage.

Cadrele pe secundă și tamponul de filmare

Modul de declanșare a camerei dvs. este evaluat în cadre pe secundă (FPS); este numărul de fotografii pe care le poate lua în fiecare secundă. De exemplu, aparatul meu Canon 5D MKIII poate înregistra șase imagini RAW sau JPEG în fiecare secundă. Prietenul meu Canon 7D MKII poate face zece, iar unele dintre camerele Sony cu oglinda Alpha pot atinge chiar și 20 de programe de operare, deci există o mică diferență între camere. În general, camerele destinate fotografilor din domeniul sportului sau al faunei sălbatice au moduri de declanșare mai rapide.

Lucrul este că nu poți trage doar la viteza maximă de rupere a aparatului foto pe o perioadă nedeterminată. RAW sau fișierele JPEG mari au prea multe date pentru ca acestea să poată fi scrise rapid chiar și pentru cea mai rapidă cartelă SD sau CF, astfel că atunci când fotografiați în modul burst, fotografiile dvs. sunt salvate în tamponul pentru fotografierea camerei. Fotografiile sunt apoi transferate din tampon pe cardul de stocare.

Mărimea tamponului de imagine este cel mai important lucru pentru a determina cât timp puteți utiliza modul de spargere. Să continuăm să folosesc camera mea ca exemplu. Are un tampon de 18 fotografii pentru imagini RAW. Acest lucru înseamnă că durează doar trei secunde pentru ca tamponul să se umple dacă filmez în modul burst. În realitate, din moment ce tamponul scrie cărți în același timp, obțin un pic mai mult, dar este cu adevărat doar cu aproximativ patru secunde înainte ca explozia să încetinească. Odată ce tamponul este plin, camera poate face o nouă fotografie numai după ce a fost salvată de la tampon la cardurile de stocare. Aici intră în joc viteza de scriere a cărților.

Cum să obțineți cel mai mult din modul Burst

În timp ce viteza de spargere a camerei dvs. și tamponul sunt limite greu, există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că obțineți întotdeauna cel mai mult din modul de spargere. Există, de asemenea, unele compromisuri pe care le puteți face dacă trebuie să trageți explozii mai lungi.

Primul lucru pe care trebuie să-l verificați este să vă asigurați că utilizați carduri SD de clasa 10 sau mai mari; pentru cardurile CF, verificați ce recomandă producătorul camerei dvs., dar ar trebui să fiți în regulă cu orice lucru care are viteze de scriere de 120 MB / s sau mai mult. Având carduri rapide în camera dvs., tamponul dvs. se șterge mai repede. Și chiar și atunci când atingi limita tamponului tău, tot poți continua să tragi - doar la o rată de spargere mult redusă.

Un lucru de remarcat este că, dacă aparatul foto are sloturi pentru carduri duale, unul dintre ele poate fi mai rapid decât celălalt. Slotul CF de pe dispozitivul meu 5DIII are o viteză maximă mai mare decât slotul pentru cardul SD. În acest caz, trageți numai la cel mai rapid slot pentru card atunci când încercați să maximizați viteza de spargere.

Celălalt mod posibil de spargere nu are nimic de-a face cu modul de spargere: este autofocusul. Dacă utilizați un singur mod de focalizare automată, în funcție de modul în care a fost configurat aparatul foto, este posibil să încercați să găsiți focalizare înainte de a face următoarea fotografie. Acest lucru poate încetini explozia dvs. în jos. În schimb, comutați la un mod continuu (AI-Servo pe Canon, AF-C pe Nikon). De asemenea, puteți dezactiva complet focalizarea automată și puteți realiza o explozie rapidă pentru a vedea dacă aceasta este problema.

Dacă utilizați cărți suficient de rapide și autofocusul nu este problema, atunci este timpul să începeți să faceți compromisuri. Cele două opțiuni mari sunt fie să fotografiați imagini de calitate inferioară, fie o viteză de spargere mai mică. În timp ce 5DIII-ul meu poate să stocheze doar 18 imagini RAW în buffer-ul, se poate ocupa de 63 de fotografii JPEG de înaltă rezoluție. Dacă opțiunile pure de calitate a imaginii și postprocesare nu sunt la fel de importante ca și fotografierea continuă timp de 10+ secunde, voi trece la JPEG. Este la fel cu majoritatea camerelor DSLR și fără oglindă.

O altă alegere este să folosiți o viteză de spargere mai mică. Folosind din nou camera mea ca un exemplu, în timp ce izbucnirea ei de mare viteză este de șase FPS, există un mod mai lent de trei FPS burst. Asta înseamnă că am cam opt secunde de filmare continuă. Dacă nu fotografiați subiecte cu mișcare foarte rapidă, trei cadre pe secundă sunt suficient pentru situațiile în care nu doriți să compromiteți calitatea imaginii.

Modul Burst este limitat de două lucruri: memoria tampon a camerei dvs. și, de îndată ce este plină, viteza de scriere a cardurilor de stocare. Atâta timp cât utilizați cărți suficient de rapide, singurele lucruri pe care le puteți face cu adevărat pentru a mări lungimea exploziilor pe care le puteți înregistra este scăderea calității imaginilor sau scăderea vitezei exploziei.