If-Koubou

De ce ecranul iPhone-ului meu continuă să pornească?

De ce ecranul iPhone-ului meu continuă să pornească? (Cum să)

Încă de la actualizarea iOS 10, veți observa ceva nou despre iPhone-ul dvs.: Ecranul pare să se întoarcă la întâmplare. Nu este aleatoriu, deși - de fapt, este o caracteristică nouă concepută pentru a porni ecranul atunci când îl manipulați sau când au loc notificări.

Noua caracteristică "ridicați la trezire"

Această caracteristică se numește "raise to wake". Utilizează accelerometrul iPhone-ului dvs. pentru a detecta când vă ridicați telefonul și pornește automat ecranul atunci când îl faceți. Acest lucru vă permite să vă luați telefonul din buzunar sau să-l ridicați de pe masă și să vedeți toate notificările fără a împinge un singur buton. Apăsați butonul Touch ID Home și puteți să vă deblocați telefonul cu ajutorul amprentei digitale și să ocolească imediat ecranul de blocare.

Ridicați-vă la Wake sosit cu actualizarea iOS 10, astfel încât vechile dvs. iPhone-uri 6s, 6s Plus sau SE vor începe imediat să facă acest lucru după ce vă actualizați. Noul iPhone 7 și 7 Plus utilizează, de asemenea, Raise to Wake.

Dacă preferați să nu aveți această funcție, puteți să o dezactivați. Accesați Setări> Afișare și luminozitate și dezactivați cursorul "Ridicați la trezire". IPhone-ul dvs. va începe să funcționeze așa cum a făcut-o anterior, pornind doar când apăsați butonul.

Blocați notificările pe ecran

Ecranul iPhone-ului dvs. va porni, de asemenea, atunci când primiți o notificare care este afișată pe ecranul său de blocare. Dacă primiți o mulțime de notificări, pornirea constantă a ecranului dvs. ar putea diminua considerabil durata de viață a bateriei. De asemenea, poate fi distractiv, mai ales dacă sunteți într-o cameră întunecată și nu doriți ca ecranul telefonului să aprindă constant.

Pentru a împiedica notificările să activeze pe ecran, puteți face mai multe lucruri:

  • Luați iPhone-ul și așezați-l cu fața în jos pe o suprafață. Cu fața în jos, ecranul iPhone-ului dvs. nu va porni când primește notificări.
  • Puneți iPhone-ul în modul "Nu deranjați" prin deplasarea în sus din partea de jos a ecranului pentru a deschide centrul de control și atingerea pictogramei lunii. În modul "Nu deranjați", ecranul iPhone-ului dvs. nu se va aprinde atunci când primește o notificare. Modul "Nu deranjați" se poate activa, de asemenea, automat în anumite perioade de timp, care intenționează să împiedice pornirea ecranului iPhone-ului și deranjarea acestuia în timpul somnului. Configurați modul Nu deranjați din Setări> Nu dezastru.

  • Împiedicați afișarea notificărilor unei aplicații pe ecranul de blocare. Ecranul dvs. va activa numai pentru o notificare dacă notificarea este setată să apară pe ecranul de blocare. Accesați Setări> Notificări, atingeți numele unei aplicații și dezactivați opțiunea "Afișare pe ecran de blocare". Nu veți vedea notificările acelei aplicații pe ecranul de blocare și ecranul nu va apărea atunci când primiți o notificare din acea aplicație.

Puteți utiliza orice combinație a acestor opțiuni pentru a opri pornirea ecranului atât de des.

Credit de imagine: Karlis Dambrans