If-Koubou

De ce arată iPhone-ul meu "Recomandare de securitate" pentru o rețea Wi-Fi?

De ce arată iPhone-ul meu "Recomandare de securitate" pentru o rețea Wi-Fi? (Cum să)

Când vă conectați la o rețea Wi-Fi pe iPhone, puteți vedea cuvintele "Recomandare de securitate" să apară sub numele său. Acesta este un avertisment că sunteți conectat (ă) fie la o rețea nesecurizată, fie la o rețea criptată cu securitate WEP slabă.

Rețelele nesigure și securitatea slabă

  

Dacă atingeți numele rețelei Wi-Fi care afișează "Recomandare de securitate" după ce vă conectați la ea, veți vedea un mesaj mai informativ.

În majoritatea cazurilor, iPhone-ul dvs. vă va spune că rețeaua actuală este o "rețea negarantată", cunoscută și ca o rețea deschisă. Aceste rețele nu necesită nici o expresie de acces pentru conectare și, prin urmare, nu au nicio criptare.

Puteți afla care sunt rețelele securizate cu criptare și care dintre acestea nu se uită la lista de rețele înainte de a vă conecta. Orice rețea cu o pictogramă de blocare de lângă ea este criptată și necesită o expresie de acces. Orice rețea fără pictograma de blocare este deschisă (sau "nesecurizată") și nu va necesita o expresie de acces.

Acest mesaj va apărea, de asemenea, atunci când vă conectați la un hotspot criptat cu criptare WEP învechit în loc de criptare modernă WPA2. Veți vedea în schimb un mesaj "Scăzut de securitate" care spune că "WEP nu este considerat sigur".

Asta pentru că WEP este o schemă de criptare mai veche, care poate fi foarte ușor compromisă. Nu ar trebui să utilizați WEP, dacă este posibil. Modernă securitate WPA2 cu criptare AES este ideală.

De ce rețelele negarantate (și slab securizate) sunt incorecte

După cum explică mesajul de eroare, "Rețelele deschise nu oferă nicio securitate și nu vă expune traficul în rețea". Aceasta înseamnă că oricine din apropiere se poate conecta la rețeaua Wi-Fi fără a introduce o expresie de acces. Dacă aceasta este rețeaua dvs. de domiciliu, aceasta este o problemă mare - înseamnă că cineva din apropiere se poate conecta și poate face lucruri ilegale care ar putea fi urmărite înapoi la adresa IP. De aceea, recomandăm în mod serios împotriva găzduirii unei rețele Wi-FI deschise.

Această lipsă de criptare înseamnă, de asemenea, că nu există nici o protecție împotriva unei persoane care să observe traficul dvs. de navigare pe web. Oricine din apropiere vă poate capta traficul și îl puteți examina. Din fericire, există protecție atunci când vizitați site-uri web criptate cu criptare HTTPS. Cu toate acestea, orice site web care utilizează criptarea HTTP nu ar oferi niciun fel de securitate împotriva interceptării de către cineva. Și, chiar dacă accesați servicii care utilizează criptarea HTTPS, oricine din apropiere ar putea afla care site-uri web le-ați conectat.

Cu alte cuvinte, prin faptul că nu utilizează nici o caracteristică de securitate a criptare, aceste rețele permit oricărui utilizator să se conecteze și oricui să se uite.

WEP este rău din același motiv. Este foarte ușor pentru oricine să spargă criptarea WEP dacă doresc. După ce cineva și-a rupt criptarea slabă, ei se pot conecta sau pot asculta la fel de ușor ca și când ar fi o rețea deschisă.

Cum să utilizați în siguranță rețele nesigure (și securizate)

 

Veți vedea adesea acest mesaj când vă conectați la rețele publice Wi-FI, cum ar fi cele din aeroporturi, hoteluri și cafenele. Din păcate, aceste rețele sunt adesea configurate fără securitate, pentru a le permite nimănui să le conecteze și să le utilizeze cu ușurință.

În acest caz, nu există nicio cale de a rezolva problema cu rețeaua. IPhone-ul dvs. vă informează doar că trebuie să fiți atenți la ceea ce faceți în rețea. Toate traficul dvs. de rețea necriptat va fi pe deplin expus. Poate doriți să acordați o atenție deosebită atunci când faceți lucruri private în acea rețea publică sau investiți într-o soluție VPN care va cripta în siguranță întregul dvs. trafic și vă va permite să utilizați în siguranță aceste hotspoturi publice fără a fi speriat. Oricine care încearcă să vă spună când utilizați VPN va vedea doar o singură conexiune la serverul VPN care transmite o mulțime de date criptate pe care nu le vor putea decoda.

Dacă vă conectați la o rețea publică și vă dorește să utilizați criptarea WEP, vă confruntați cu o problemă similară. WEP oferă o securitate foarte mică, astfel încât să doriți să utilizați un VPN dacă este posibil și să vă comportați ca și cum ați fi conectat la o rețea Wi-Fi deschisă.

În viitor, mai multe rețele publice Wi-Fi vor utiliza, sperăm, standardul de rețea Hotspot 2.0 pentru a permite conectivitate ușoară și criptare sigură în același timp.

Cum să vă asigurați rețeaua de domiciliu

Dacă vedeți acest mesaj când vă conectați la rețeaua dvs. de domiciliu, aceasta înseamnă că rețeaua dvs. de domiciliu este fie deschisă oricui pentru a vă conecta, fie folosind criptare WEP învechită pe care oamenii pot să o compromită cu ușurință. Acesta este un risc serios de securitate și de confidențialitate. De aceea, iPhone-ul vostru vă avertizează - așa că știți să faceți ceva.

Din fericire, acest lucru este ușor de rezolvat. Va trebui să accesați pagina cu setările routerului și să modificați setările rețelei Wi-Fi. Routere diferite vă permit să accesați pagina de setări în moduri diferite, așa că vă recomandăm să consultați manualul pentru modelul dvs. specific de router pentru instrucțiuni privind accesarea setărilor routerului și modificarea detaliilor de securitate Wi-Fi. Dacă nu aveți manualul, puteți examina routerul Wi-Fi pentru a găsi numărul modelului și pentru a căuta pe web numărul de model și "manualul".

Căutați o pagină de configurare Wi-Fi și alegeți metoda de criptare "WPA2-Personal" cu criptare "AES" pentru cea mai bună securitate. De asemenea, va trebui să alegeți o expresie de acces, care este un cod pe care trebuie să-l introduceți atunci când vă conectați pentru prima dată la rețeaua dvs. Wi-Fi pe fiecare dintre dispozitivele dvs. Scrieți acest cod în siguranță undeva și consultați-l atunci când trebuie să conectați un dispozitiv nou la rețeaua dvs. Dacă routerul creează rețele separate Wi-Fi pentru dispozitivele de 2,4 GHz și 5 GHz, asigurați-vă că fiecare dintre ele este securizat cu criptare WPA2 și o expresie de acces. Puteți utiliza aceeași expresie de acces pentru ambele rețele, dacă doriți.

După ce efectuați aceste modificări și salvați setările pe router, va trebui să vă reconectați la rețeaua Wi-Fi pe toate dispozitivele dvs. și să introduceți codul de acces pe fiecare. Nu vă faceți griji - după ce vă conectați o singură dată, dispozitivele dvs. vor aminti fraza de acces.