If-Koubou

De ce are iPhone-ul meu 7 Plus două camere?

De ce are iPhone-ul meu 7 Plus două camere? (Cum să)

Apple nu este primul producător care a pus două camere pe telefonul lor (LG, HTC și Huawei le-au bătut), dar Apple iPhone 7 Plus este primul care face într-adevăr o stropire. Dar care este avantajul acestei configurații strălucitoare cu două camere? Haideți să aruncăm o privire.

Specificațiile camerei

IPhone 7 Plus are două camere de 12 megapixeli, unul lângă celălalt. Primul este un aparat foto cu unghi larg, asemănător celui care a fost întotdeauna pe iPhone. Are o lentilă cu o deschidere de f / 1,8 și o distanță focală echivalentă cu aproximativ 28 mm pe o cameră cu cadru întreg. Dacă ați folosit vreodată un aparat de fotografiat pentru iPhone sau o cameră de telefon inteligent, în general, se va simți destul de familiar.

Diferența este în a doua cameră. Are o lentilă cu o deschidere de f / 2.8 și o lungime focală echivalentă a cadrului total de aproximativ 56 mm. Acest lucru înseamnă că lucrurile vor apărea de două ori mai mari când sunt împușcate cu această cameră, așa cum o fac cu camera cu unghi larg - cam cum arată lucrurile cu ochii. Puteți vedea că în fotografiile de comparație de mai jos au fost luate câteva secunde în afară de același loc.

Există o altă diferență între cele două camere: camera cu unghi larg are stabilitate optică a imaginii, în timp ce teleobiectivul nu are.

Utilizarea celor două camere

Utilizarea celor două camere este ușoară. Deschideți aplicația pentru camere foto iPhone. Dacă sunteți în orice mod, cu excepția portretului, veți vedea un buton de 1x în partea de jos. Apăsați pentru a comuta la camera foto.

Când să utilizați fiecare cameră

Ambele camere au utilizări diferite. Aparatul cu unghi larg ar trebui să fie, totuși, în continuare dvs. de go-la. Cu excepția cazului în care aveți motive să utilizați camera telefotografică, camera cu unghi larg are câteva avantaje: are o diafragmă mai rapidă, o stabilizare optică a imaginii și un unghi mai larg (ceea ce îl face mai iertător de utilizat).

Diafragma mai largă înseamnă că mai multă lumină se lasă în așa fel încât iPhone-ul să poată utiliza o viteză mai mare de declanșare. Stabilizarea optică a imaginii ține fotografiile dvs. clare chiar și atunci când viteza obturatorului scade mai jos decât doriți. În cele din urmă, unghiul mai larg înseamnă că orice cameră care se agită de pe mâini va avea un efect mult mai mic asupra imaginii. Combinate, acestea înseamnă că, mai ales la lumină scăzută, veți obține imagini mai bune de la camera cu unghi larg.

Avantajul aparatului foto-telefonează este că poate să mărească în continuare, în timp ce tot ia imagini cu rezoluție completă. Dacă doriți să vă apropiați, nu trebuie să decupați fotografia. Acest lucru este minunat atunci când nu vă puteți apropia mai mult de picioare, cum ar fi atunci când faceți lucruri turistice, urmăriți sportul de la margine sau încercați să obțineți o fotografie a unui câine deștept. Atâta timp cât lumina este bună, avantajele camerei cu unghi larg nu vor intra în joc.

În sfârșit, există și noul mod de portret "Portret", care utilizează ambele camere împreună - este tehnic în beta, dar funcționează bine în marea majoritate a timpului. Camera telefotografică este utilizată pentru a prelua fotografia principală în timp ce camera cu unghi larg este utilizată pentru a construi o hartă de adâncime a scenei. Acest lucru înseamnă că iPhone-ul dvs. poate bloca în mod selectiv diferite zone și face ca acesta să pară că a fost luat cu ajutorul unui DSLR, un efect care până acum a trebuit să utilizați o aplicație ca Photoshop pentru a obține. Puteți vedea un exemplu în imaginea de mai sus.

IPhone 7 Plus este fără îndoială un pas înainte pentru camerele smartphone. Deși probabil ar trebui să utilizați implicit camera cu unghi larg, teleobiectivul este foarte util în anumite circumstanțe atunci când nu vă puteți apropia fizic sau doriți să utilizați modul portret.