If-Koubou

De ce termostatul inteligent păstrează răsturnarea sistemului de aer condiționat?

De ce termostatul inteligent păstrează răsturnarea sistemului de aer condiționat? (Cum să)

Dacă ați instalat recent un termostat inteligent și ați descoperit că acesta transformă în mod accidental aerul condiționat sau căldura, este probabil că nu este rupt. Foloseste doar o caracteristica "inteligenta" care, sincer, nu este foarte inteligenta.

Cele mai multe termostate inteligente vin cu o caracteristică care se poate dezactiva în mod automat în timp ce sunteți departe de casă, economisind bani pe factura dvs. de energie fără efort din partea dumneavoastră.

Această caracteristică poate utiliza, în funcție de modelul dvs. de termostat, două declanșatoare diferite pentru a decide dacă sunteți acasă: senzorul de mișcare de pe unitatea termostatului însuși și GPS-ul de pe telefonul dvs. (de exemplu geofencing).

Pe termostatul Nest, aceste caracteristici se numesc Auto-Away și Home / Away Assist, respectiv. Primul utilizează numai senzorul de mișcare al termostatului Nest pentru a determina dacă cineva este acasă sau nu, în timp ce Home / Away Assist utilizează o combinație a senzorului de mișcare și GPS-ul telefonului. Dacă aveți doar funcția Auto-Away activată, Nest folosește numai senzorul de mișcare pentru a determina dacă sunteți acasă sau nu, ceea ce poate provoca unele probleme dacă Nest crede că nu sunteți acasă atunci când sunteți.

Dacă sunteți acasă, dar vă petreceți cea mai mare parte a timpului într-o cameră în care termostatul dvs. inteligent nu este localizat, după un timp termostatul va crede că nu sunteți acasă și se va activa automat până când detectează mișcarea. Deci, dacă vreți să petreceți mult timp într-o cameră diferită și observați că A / C nu se lovește atunci când ar trebui, probabil că nu ați trecut de termostatul dvs. într-un timp și credeți că nu sunteți acasă.

Este cu siguranță frustrant, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rezolva acest lucru. În primul rând, puteți activa funcția de geofenizare a termostatului, astfel încât termostatul inteligent să utilizeze GPS-ul telefonului dvs. pentru a vedea dacă sunteți acasă sau nu. Ca alternativă, puteți dezactiva toate funcțiile automate și puteți schimba manual temperatura când plecați și când ajungeți acasă. (In cazul Nest, asta inseamna a opri Auto-Away și Acasă / Away Assist - amintiți-vă, ele au caracteristici separate.) Acest lucru este mai puțin ideal, dar cu siguranță există unii utilizatori care preferă cel puțin niste controlul manual asupra termostatului inteligent, chiar dacă poate face totul pentru dvs.

Pentru a activa geofenizarea pe termostatul Nest, pur și simplu trebuie să activați Asistența la domiciliu / în deplasare pentru ca termostatul să utilizeze GPS-ul telefonului dvs. pentru a determina unde vă aflați. Pe Ecobee3, puteți utiliza geofencingul printr-o rețetă IFTTT.

Pentru a dezactiva toate funcțiile de detectare a mișcării pe Nest, trebuie doar să dezactivați setările Auto-Away și Home / Away Assist. Pe ecranul Ecobee3 dezactivați Smart Home / Away în setări.

Indiferent ce decideți să faceți, cel puțin acum știți care este cauza posibilă de fiecare dată când termostatul dumneavoastră decide să ia o pauză lungă, chiar și atunci când sunteți acasă. Desigur, este de asemenea o idee bună să nu excludeți o posibilă defecțiune HVAC dacă termostatul dvs. nu încălzește sau nu răcește casa la temperatura optimă.