If-Koubou

De ce stochează NVIDIA gigaocteți de fișiere de instalare pe hard disk?

De ce stochează NVIDIA gigaocteți de fișiere de instalare pe hard disk? (Cum să)

Dacă sunteți un jucător (sau doar un utilizator PC) cu grafică NVIDIA, driverele NVIDIA pierd probabil gigabytes de spațiu de stocare pe hard disk. NVIDIA lasă fișierele de instalare vechi îngropate pe hard disk până când vă deranjați și le ștergeți manual ... dacă chiar vă dați seama că aveți nevoie.

Ca cineva care a folosit hardware grafica NVIDIA de ani de zile, acest lucru ma enervat mult timp. Am văzut că aceste fișiere utilizează mai mult de 4 GB de spațiu și, în timp ce pentru unii aceștia pot părea un spațiu mic, este o mulțime de spațiu pierdut pe un SSD mai mic. Și probabil veți observa doar dacă folosiți un instrument de analiză a spațiului pe disc.

Actualizați: NVIDIA a ajuns la noi cu câteva informații noi. În GeForce Experience 3.9.0, NVIDIA a adăugat un instrument de curățare care va elimina automat versiunile vechi ale driverului. NVIDIA acum păstrează numai instalatorii pentru versiunea actuală și cea anterioară a driverului, care va fi de aproximativ 1 GB în total.

NVIDIA a mai spus că intenționează să adauge o caracteristică "Revenire la driverul anterior" într-o versiune viitoare a GeForce Experience. De aceea, NVIDIA stochează aceste fișiere pe hard disk.

Unde sunt stocate aceste fișiere

În prezent, NVIDIA stochează aceste fișiere de instalare a driverului grafic la C: \ ProgramData \ NVIDIA Corporation \ Downloader. Directorul ProgramData este ascuns în mod implicit, deci trebuie să vizualizați fie fișiere ascunse, fie tip C: \ ProgramData în bara de locație a managerului de fișiere pentru a merge acolo.

Pentru a vedea exact spațiul pe care aceste fișiere îl folosesc pe PC, deschideți direct directorul NVIDIA Corporation, faceți clic dreapta pe dosarul "Downloader" și selectați "Properties".

În captura de ecran de mai jos, aceste fișiere utilizează numai 1,4 GB de spațiu în sistemul nostru de testare. Totuși, asta pentru că am eliberat aceste fișiere acum câteva luni. Am văzut acest balon de dosare mult mai mare în trecut.

Versiunile anterioare ale software-ului NVIDIA au stocat aceste fișiere de instalare a driverului la C: \ Program Files \ NVIDIA Corporation \ Installer2, C: \ ProgramData \ NVIDIA Corporation \ NetService și chiar sub folderul C: \ NVIDIA. Dacă nu ați reinstalat Windows sau ați șters aceste fișiere într-un timp, acestea pot fi încă stocate în acești dosare. Nu suntem siguri că software-ul NVIDIA le va șterge vreodată.

Ce sunt ei?

Dacă deschideți dosarul Downloader, veți vedea un număr de directoare cu nume aleatoare. Faceți dublu clic pe unul dintre aceste dosare și veți vedea exact ce este în interior: actualizările driverului NVIDIA în formatul .exe.

Practic, ori de câte ori software-ul GeForce Experience de la NVIDIA descarcă o actualizare de driver, acesta stochează aici o copie completă a programului de instalare a actualizării. Chiar și după instalarea cu succes a driverului, instalatorii sunt lăsați aici.

Cel mai recent dosar stochează o copie necomprimată a celei mai recente actualizări a driverului. Acest lucru ar trebui să fie necesar numai în timpul procesului de instalare a driverului și veți avea nevoie doar din nou dacă aveți nevoie să reinstalați cel mai recent driver.

De ce NVIDIA le păstrează în jurul lor?

Am ajuns la NVIDIA să ne întrebăm de ce GeForce Experience stochează copii ale tuturor acestor instalatori într-un astfel de dosar, dar NVIDIA nu a răspuns.

Cu toate acestea, ne putem imagina despre ce sunt acestea. Dacă o actualizare a driverului provoacă o problemă, puteți să vă îndreptați către acest dosar pentru a reinstala actualizarea anterioară a driverului. Sunt toți aici și sunt gata să meargă, astfel încât să puteți reveni cu ușurință la un driver anterior, fără o descărcare lungă dacă aveți o problemă.

Toate acestea sunt bune și bune, dar cât de des trebuie utilizatorii să revină driverele grafice? Și nu ar fi mai bine doar să păstreze unul sau două dintre cele mai recente drivere "bune", mai degrabă decât să stocheze 4 GB de șoferi care se întorc în mai multe versiuni? La urma urmei, chiar dacă un utilizator ar fi trebuit să se întoarcă la un driver vechi, ar putea oricând să descarce versiunea veche de pe site-ul NVIDIA. Nu este nevoie să pierdeți 4 GB de spațiu pe hard disk "doar pentru caz".

Acest lucru face chiar mai puțină sens atunci când considerați că software-ul GeForce Experience de la NVIDIA nu ușurează revenirea la o altă versiune de driver. Nu le spune chiar utilizatorilor că există aceste instalatoare. Aproape nimeni nu va găsi vreodată și să le execute, de ce să-i păstrați pe ei? Dacă aceste fișiere trebuie să rămână în jur, GeForce Experience ar trebui să ofere o modalitate de a le gestiona, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să se sapă în dosarul ProgramData pentru a elibera spațiu.

Cum să le ștergeți

În timp ce permisiunile implicite pentru fișierele Windows nu vă vor lăsa să ștergeți întregul folder Downloader, am descoperit că puteți deschide folderul Downloader și puteți șterge folderul "latest", iar celelalte foldere cu nume aleatoare. Lăsați folderul "config" și "status.json" singur.

Acest lucru va elibera spațiul utilizat de fișierele de instalare NVIDIA de pe sistemul dvs. Cu toate acestea, când GeForce Experience descarcă fișiere noi de driver și le instalează, aceste fișiere noi de driver vor fi stocate aici până când le ștergeți.

Ștergeți fișierele evidențiate pentru a elibera spațiu.

CCleaner poate șterge automat și aceste fișiere de instalare NVIDIA. Mesajele de instalare care consumă greu acest spațiu pe disc, fără a oferi utilizatorilor controlul, sunt un motiv major pentru care atât de mulți utilizatori de Windows ajung să ruleze instrumente cum ar fi CCleaner. Dacă dezvoltatorii de software s-ar comporta mai bine, atât de mulți utilizatori nu ar fi fost în pericol din cauza hack-ului CCleaner.