If-Koubou

De ce hârtia foto îmbunătățește calitatea imprimării?

De ce hârtia foto îmbunătățește calitatea imprimării? (Cum să)

Deci, ați scos banii pentru o imprimanta foto fiabilă cu jet de cerneală, doar că nu sunteți impresionați de imaginile pe care le obțineți din hârtia standard de birou. V-ați întrebat vreodată de ce această hârtie fotografică funcționează mult mai bine?

Desigur, hârtia este hârtie, nu? Ce poate fi atât de special în această privință? În acest articol, vom examina diferențele dintre hârtia tipografică obișnuită, de ce aceste diferențe sunt bune pentru tipărire și cum să profitați de acestea pentru o imprimare fotografică superioară.

Nu este o hârtie foto Ripoff?

Tot ce este asociat cu tipărirea la domiciliu este prețul la un cartuș de cerneală de cea mai înaltă calitate. Hârtia foto, în timp ce prețurile la o marcă ridicată de vânzare cu amănuntul, merită costul pentru orice fotograf informat sau iubitor de imprimare. O bucată bună de hârtie foto va rezolva probleme pe care majoritatea utilizatorilor nu le vor da seama nici măcar că ar fi putut avea.

Firește, hârtia foto este prea scumpă pentru a fi utilizată pentru tipărirea de zi cu zi, chiar dacă calitatea este cu siguranță mai mare. Există diferite tipuri de hârtie de imprimare obișnuită, care pot oferi unele dintre avantajele hârtiei foto (imagini mai clare, mai clare, culoare mai strălucitoare, text mai curat), dar la rate mai ieftine. Dar, pentru a înțelege ce trebuie să căutăm într-o hârtie de tipar, va trebui să înțelegem ceea ce stabilește diferite grade de hârtie.

Ce trebuie să știți despre hârtie?

Ca multe aspecte ale artei grafice, hârtia are un set propriu de termeni esoterici complicați. Uitați-vă la câțiva dintre cei mai importanți termeni pe care îi veți întâlni și cum vă pot ajuta atunci când cumpărați hârtie foto de bună calitate.

Greutate: Cantitatea de masă a unei pagini de 500 pagini a hârtiei în cauză înainte de a fi tăiată la orice dimensiune actuală poate fi. Nu vă așteptați la o greutate de 32 de lire sterline de hârtie pentru a greutate 32 de lire sterline! Greutatea hârtiei este pur și simplu o modalitate de a măsura densitatea unei hârtii. Este o modalitate foarte obișnuită de a distinge între tipurile de hârtie, chiar și pentru hârtia obișnuită de vânzare cu amănuntul.

Dimensiunea punctului: Deși acest termen poate părea familiar celor care au studiat tipografia, dimensiunea punctului este o măsură a grosimii hârtiei, spre deosebire de greutate, care este o măsură a densității materialului de hârtie. Punctele sunt o mie de un centimetru, cu hârtii mai grele având dimensiuni mai mari. Majoritatea lucrărilor de vânzare cu amănuntul și de utilizatori finali nu au nici o mențiune privind dimensiunea punctului de hârtie, în general utilizând greutatea ca singura metrică pentru a măsura o hârtie. Cărțile de vizită sunt imprimate adesea pe stocuri mai groase, de exemplu, stocul de 14 pt sau 0,014 inch.

strălucire: Luminozitatea este cantitatea de lumină care este reflectată în afara unei pagini goale. Cu o pagină mai strălucitoare, cu o gamă mai bună de culori este posibilă, permițând culori mai luminoase și un contrast mai ridicat. Mai mult contrast în lumină și în întuneric realizează o gamă de culori mai bună (sau o gamă de culori) din imprimante. Bineînțeles, cu cât este mai luminată hârtia, cu atât mai bine. Luminozitatea este măsurată în valori de la 0 la 100. De exemplu, puteți cumpăra probabil o gamă de culori fine de tiparire a hârtiei cu o luminozitate de 90.

albul: Ușor de confundat cu luminozitatea hârtiei, "albul" este schimbarea nuanței hârtiei, similar cu diferitele nuanțe de becuri moi, albe și strălucitoare. Unele lucrări au o nuanță de culoare care se sprijină pe cea mai caldă, mai galbenă sau mai albastră. Multe hârtii foto au tendința să se aplece în albastru, deoarece hârtia albastră tind să fie percepută ca fiind mai strălucitoare decât hârtia albă neutră. Mulți comercianți cu amănuntul ar putea să nu vândă lucrări care să ateste albul; cititorii pot pur și simplu să noteze culoarea pe care se bazează hârtia albă pentru propriile lor scopuri.

Articole de hârtie: În funcție de mărimea și greutatea punctului, diferite densități, grosimi și calități de hârtie au numeroase nume, cum ar fi "Newsprint", "Cardstock" sau "Bristol." Multe lucrări foto sunt greutăți mai grele, adesea în încercarea de a recrea simțul fotografii vechi de stil, imprimate pe hârtie sensibilă la lumină, dezvoltată cu fotometrie.

Hârtie plasticată: Cele mai multe hârtii foto sunt acoperite cu un strat de material chimic lipit de hârtie, destinat să permită absorbția mai precisă a cernelurilor, creând imagini mai bune. Rețineți că unele hârtii sunt pur și simplu acoperite pe o parte, cu o față și spate clare, în timp ce altele sunt acoperite pe toate laturile.

Luciu: Unul dintre cele mai obișnuite tipuri de hârtii foto, hârtia lucioasă este acoperită cu o emulsie strălucitoare, strălucitoare, oferind tipăririi cu jet de cerneală o adâncime bogată de culoare și un luciu strălucitor, strălucitor.

mată: Duller și mai subevaluate, hârtie foto mată sunt de multe ori acoperite, de asemenea, deși acoperite pentru a părea mai moale. Hârtiile neacoperite sunt deseori numite "matte", deși acest lucru este un pic de nume greșit. Pur și simplu țineți minte că hârtiile acoperite există cu finisaje mat, precum și hârtii neacoperite care au în mod necesar suprafețe de calitate mată.

De ce este hârtia acoperită mai bună decât hârtia obișnuită?

Imprimantele cu jet de cerneală ard cerneală la paginile cu picături mici de lichid. Hârtia, care a fost făcută din lemn, este poroasă și acceptă materialul lichid cu acțiune capilară, desenându-l în mai multe direcții pe care persoana care le-a făcut poate nu intenționează. Pentru ao explica mai exact, cernelurile lichide umede au tendința de a curge și curge din zone cu concentrație ridicată în hârtiile poroase sau în zone deschise cu concentrație scăzută. Deoarece cernelurile se difuzează în hârtie, veți observa că hârtia obișnuită de introducere a textului devine tremurândă și imaginile dvs. nu sunt la fel de clare și clare. Care este soluția?

Hârtiile cu hârtie sunt tratate chimic pentru a ajuta hârtia să fie un substrat de imprimare mai bun - de fapt, ele sunt special concepute pentru a rezolva această problemă, astfel încât să nu trebuie să vă gândiți la aceasta. Blocurile de cerneală se sprijină pe emulsie într-o stare umedă, dar rămân bine așezate și sunt, de asemenea, bine absorbite. Imaginile rămân curate, prin controlul microscopic al absorbției cernelurilor în suprafețe emulsifiate.Aceasta înseamnă că imaginea imprimată se va schimba mai puțin în timp, deoarece cernelurile se usucă și se usucă, lăsând pigmentul în urmă, blocate în suprafața hârtiei foto.

De ce documente mai strălucitoare au o culoare mai bună?

Revenind la conceptul Color Gamut, imprimantele cu jet de cerneală folosesc patru culori primare de Cyan, Magenta, Galben și Negru pentru a crea un spectru de culori. Atunci când pânza albă pe care se află este mai dură, amestecurile acestor culori au mai puțină distanță - întunericul și luminile sunt mai asemănătoare cu întunericul și luminile pe hârtie mai strălucitoare. O bună comparație este cea a televizoarelor HD și a raportului contrastului, deși ajutorul vizual poate explica diferența mai bună.

Deoarece punctul tău neagră și punctul tău alb se apropie mai mult de hârtii duliare, spectrul de culori disponibile (sau gamă de culori) este mai restrâns. Mai puține culori sunt disponibile, iar acestea vor fi mai dulce. Începând cu hârtiile mai luminoase, va permite un spectru mai bogat, mai plin, cu puncte negre și puncte albe cât mai îndepărtate posibil.

Este hârtia de înaltă calitate o garanție a unei imprimări excelente?

Pur și simplu a spus, nu. Există o mie și unu motiv diferit, amprentele dvs. nu se vor dovedi așa cum doriți, iar fotografiile sunt doar o parte a unei ecuații foarte complexe. Ele sunt însă o parte foarte importantă a ecuației. Veți fi înțelept să vă gândiți la nevoile de tipărire a fotografiilor când căutați în hârtie foto, cumpărați în funcție de obiectivele dvs. de imprimare.

Poate hârtie fotografică de bună calitate să îmbunătățească calitatea imprimărilor de la imprimanta foto injectată? Fără îndoială, pe măsură ce crește culoarea și mai bine, punctele mai curate pe hârtiile acoperite vor crea fără probleme imprimări mai bune decât pe hârtia de scris. Vor apărea documente fotorezistente împotriva erorilor umane, a monitoarelor necalibrate sau a imprimantelor de calitate slabă? Pur și simplu a spus, nu.

Nu vă descurajați, totuși. Pur și simplu țineți cont de termenii și conceptele menționate aici atunci când cumpărați hârtia foto și veți învăța să realizați fotografii mai bune decât oricând.

Credite de imagine: Staples Paper by DavidPitkin, disponibil sub Creative Commons. Albumul de fotografii al eroilor din hârtie roadkillbuddha, disponibil sub Creative Commons. Fotografie și hârtie de specialitate de către mag3737, disponibil sub Creative Commons. Sferă-litizați-mă Căpitane db fotografii, lansat sub Creative Commons. Hârtie fotografică mată Canon de Cаt, disponibil sub Creative Commons.