If-Koubou

De ce fotografia de pe aparatul meu foto este neagră?

De ce fotografia de pe aparatul meu foto este neagră? (Cum să)

Dacă ați făcut o fotografie cu o cameră digitală, s-ar putea să fi văzut zonele din blițul foto negru - așa cum fac în GIF de mai jos - când vă revizuiți imaginile.

Această intermitentă neagră este denumită în mod obișnuit ca "clipește". Zonele care se aprind de pe negru arată în cazul în care evidențierile au fost tăiate sau suflate; cu alte cuvinte, părțile imaginii tale care sunt supraexpuse și care au fost înregistrate de aparatul foto ca alb pur.

Iată o privire corectă asupra imaginii de mai sus. Puteți vedea că cerul este alb strălucitor.

Chiar dacă imaginea originală este un fișier RAW, nu pot face prea multe pentru al salva.

Deci, dacă vedeți blinkies, înseamnă că ceva este în afara cu expunerea dvs.

Cum se utilizează clipurile pentru a face fotografii mai bune

Întâmplările nu apar întotdeauna în mod implicit, deci dacă doriți să le utilizați, este posibil să fie nevoie să le activați în meniu. Pe camerele Canon, este Redare> Alertă evidențiată. Pe camerele Nikon, apăsați Sus în timpul redării fotografiilor pentru a intra în modul de vizualizare Repere. Dacă nu sunteți sigur, consultați manualul aparatului foto și căutați ceva de genul "Avertizare evidențiată".

Împreună cu histograma, intermitentul este o unealtă utilă pe care o puteți utiliza pentru a vă asigura că obțineți expunerea corectă în cameră, mai ales dacă utilizați o tehnică cum ar fi Expunerea spre dreapta, care supraexpune deliberat imaginea pentru a capta mai multe date.

Cu ajutorul intermitentului activat, puteți vedea rapid dacă o imagine este supraexpusă sau nu. În acest fel, puteți lua măsuri pentru a corecta problemele în timp ce vă aflați încă în locație.

Modul în care remediați supraexpunerea depinde de obiectivul dvs.

Dacă utilizați un ISO mai mare de 100, atunci primul pas ar trebui să fie reducerea acestuia. Reducerea ISO reduce cantitatea de zgomot digital din imagine, dar altfel nu afectează cum arată.

Apoi, trebuie să decideți dacă viteza obturatorului sau diafragma înseamnă mai mult pentru dvs. Dacă doriți să păstrați o viteză de declanșare lentă pentru aspectul lung de expunere, atunci puteți merge cu o deschidere mai îngustă. Pe de altă parte, dacă doriți o adâncime superficială a câmpului care are o deschidere largă, atunci ar trebui să utilizați o viteză mai mare de declanșare.

Dacă nu doriți să schimbați viteza obturatorului sau diafragma, puteți utiliza de asemenea un filtru de densitate neutră pentru a reduce cantitatea de lumină care ajunge la senzor.

Iată aceeași imagine ca cea de mai sus, cu ISO oprit până la 100.

Mult mai bine!

Este important să rețineți că intermitențele nu sunt infailibile. Ele se bazează pe datele dintr-o previzualizare JPEG a imaginii RAW, astfel încât aproape întotdeauna există puține date pe care le puteți retrage. De asemenea, uneori este imposibil să opriți aparatul foto de la suflarea unor detalii, cum ar fi centrul soarelui; asta este normal. Trebuie doar să aveți grijă de clipi când o zonă mare sau importantă a imaginii dvs. le afișează.