If-Koubou

De ce Windows încă folosește fișiere rapide în loc de legături simbolice?

De ce Windows încă folosește fișiere rapide în loc de legături simbolice? (Cum să)

Deoarece Windows a continuat să evolueze și să adauge mai multă funcționalitate în timp, s-ar putea să vă simțiți curios de ce continuă să utilizeze "caracteristici" mai vechi, cum ar fi fișierele de comenzi rapide. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsuri la întrebările unui cititor confuz.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul de super-utilizatori Peter Mortensen dorește să știe de ce Windows continuă să folosească fișierele de comenzi rapide în loc de legăturile simbolice:

Windows XP și versiunile ulterioare susțin legăturile simbolice, însă Windows continuă să utilizeze fișierele de comenzi rapide (care stochează, în esență, locația fișierului conectat ca text). De ce?

De ce Windows continuă să utilizeze fișiere de comenzi rapide în loc de linkuri simbolice?

Răspunsul

Contribuabilul SuperUser Jonno are răspunsul pentru noi:

Există o serie de motive. De exemplu:

  1. Puteți stoca diferite niveluri de compatibilitate față de mai multe comenzi rapide diferite la același fișier exe pe măsură ce sunt interpretate de shell, mai degrabă decât de sistemul de fișiere.
  2. Anumite legături de scurtătură nu există de fapt în sistemul de fișiere. Unele dintre acestea sunt doar referiri la GUID-uri sau șiruri speciale interpretate de shell.
  3. Nu puteți include întrerupătoare într-o legătură simbolică. Sigur, puteți să indicați fișierul exe, dar nu puteți "spune" acest fișier exe alte argumente.
  4. Nu puteți alege o pictogramă pentru o legătură simbolică.
  5. Nu puteți alege ce director să lucrați într-o legătură simbolică.
  6. Fișierele rapide nu trebuie să indice doar fișiere, ele pot fi, de asemenea, hiperlegături sau legături de protocol (cum ar fi fișiere .URL).
  7. Fișierele LNK pot exista în orice sistem de fișiere. Legăturile simbolice sunt gestionate de sistemul de fișiere în sine, în cazul Windows, NTFS.
  8. Nu este nevoie să le înlocuiți. Acestea funcționează, sunt de dimensiuni reduse și pot fi reduse în viitor, dacă ar trebui să existe vreodată nevoie de mai multă funcționalitate care să le fie adăugată decât ceea ce este deja enumerat mai sus.
  9. Drepturile administrative sunt necesare pentru a crea o legătură simbolică (cu un motiv bun), altfel redirecționarea fișierelor nevinovate către cele răuvoitoare poate fi executată cu foarte puțină muncă.

Există mai multe motive decât acest lucru, dar cred că acest lucru este de ajuns pentru a începe. Aici este un link de blog MSDN furnizat de grawity care oferă mai multe informații despre părți din acest subiect.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.