If-Koubou

De ce activarea funcției "Nu urmăriți" nu vă oprește de urmărire

De ce activarea funcției "Nu urmăriți" nu vă oprește de urmărire (Cum să)

Opțiunea "Nu urmăriți" este activată în mod prestabilit în Internet Explorer 10 din Windows 8 și este disponibilă în Firefox, Safari și Opera. Google chiar adaugă în Chrome. Există doar o problemă: nu împiedică de fapt urmărirea.

Caseta de selectare Do Not Track poate oferi un fals sentiment de securitate. În timp ce câteva site-uri web le va acorda atenție, marea majoritate a site-urilor web va ignora preferințele dvs.

Ce este urmărirea

Urmărirea are o varietate de forme. Site-urile web și scripturile din rețeaua de publicitate pe care le utilizează urmăresc ce pagini vizitați online și vă difuzează anunțuri pe baza intereselor dvs. De exemplu, dacă vizitați un site web pentru un anumit produs și apoi navigați la alt site web, puteți continua să vedeți reclame pentru produsul pe care l-ați văzut mai devreme. dacă căutați informații despre Android, este posibil să vedeți anunțuri Android pe alte site-uri Web pe care le vizitați, chiar dacă nu sunt legate de tehnologie.

Aceste date despre dvs. pot fi, de asemenea, analizate sau vândute. Există, de asemenea, mai multe tipuri de bază de urmărire - de exemplu, site-urile web pot vedea paginile pe care le vizitați și cât timp cheltuiți pe fiecare pagină. Acest lucru poate ajuta site-urile să determine ce interesează vizitatorii lor.

Ce nu "urmări"

Browserul dvs. utilizează HTTP pentru a comunica cu site-urile web. Când activați Do Not Track, browserul dvs. include antetul HTTP "DNT" cu o valoare de "1" ori de câte ori vă conectați la un site Web.

Valoarea "1" îți exprimă dorința de a renunța la urmărire. Cu alte cuvinte, atunci când activați Do Not Track, browserul dvs. trimite o solicitare solicitând site-ului să nu vă urmărească de fiecare dată când vă conectați la un site web.

Toate browserele, cu excepția versiunii curente a Google Chrome, au această opțiune și chiar Google Chrome o va avea în curând. De exemplu, este numit "Spuneți site-urile pe care nu vreau să le urmăresc" în Firefox.

Setări implicite

Antetul Do Not Track are trei valori posibile:

  • 1 - Nu urmăriți (renunțați la urmărire)
  • 2 - Urmăriți (optați pentru urmărire)
  • Null - Nici o preferință

În mod implicit, browserele web utilizează valoarea nulă, indicând faptul că nu v-ați exprimat dorința de a vă urmări sau nu.

Singura excepție este Internet Explorer 10, care permite în mod automat să nu se urmărească. Acest lucru este extrem de controversat deoarece încalcă standardul Nu se realizează.

Standardul Do not Track este proiectat pentru a permite utilizatorilor să indice o preferință, iar autorii caietului de sarcini Do not Track și Digital Advertising Alliance ambele dezaprobă de alegerea Microsoft. Dacă nu este urmărită în mod implicit, aceștia susțin că nu există nicio modalitate de a ști dacă utilizatorul a exprimat de fapt o preferință individuală. Roy Fielding, unul dintre autorii standardului Do not Track, a actualizat serverul web open-source Apache pentru a ignora semnalele Do Not Track trimise de Internet Explorer 10 din acest motiv.

Problema cu nu urmăriți

Activarea funcției "Nu se poate urmări" nu modifică setările de confidențialitate ale browserului. Când activați Nu este urmărit, browserul dvs. web solicită fiecărui site pe care îl conectați să nu vă urmărească.

Problema este că majoritatea site-urilor ignoră pur și simplu solicitarea "nu urmăriți". Site-urile web trebuie să fie actualizate pentru a acorda atenție acestui domeniu, iar cele mai multe site-uri web nu sunt interesate să le respecte.

Ce site-uri web fac

Majoritatea site-urilor ignoră pur și simplu câmpul Do not Track. Printre site-urile care asculta solicitarea, vor reacționa la cerere în diferite moduri. Unii vor dezactiva pur și simplu publicitatea orientată, arătându-vă anunțuri generice în loc de cele vizate de interesele dvs., toate în timp ce vă urmăriți și folosiți datele în alte scopuri. Unii pot dezactiva urmărirea de către alte site-uri web, dar continuă să urmărească modul în care utilizați site-ul web pentru propriile lor scopuri. Unii pot dezactiva toate urmăririle. Nu există prea multă înțelegere cu privire la modul în care site-urile ar trebui să reacționeze la "Nu urmăriți".

În prezent, Do not Track este complet voluntară. În viitor, este posibil ca unele țări să adopte legi care obligă site-urile să respecte această preferință. De asemenea, este posibil ca unele organizații de publicitate sau de afaceri să le solicite membrilor să respecte acest set.

Dezbaterea privind urmărirea este o problemă spinoasă - pentru una, urmărirea poate fi utilizată pentru a afișa anunțuri pentru produsele care vă interesează, cum ar fi anunțurile pentru produse de tehnologie în loc de anunțuri pentru scutece. Aceste anunțuri ajută de asemenea să finanțeze site-uri web.

Dacă nu urmăriți este impusă prin lege, este posibil ca webul să fie în continuare plin de site-uri care vă urmăresc. Acestea vor fi situate în alte țări în care aderarea la Do not Track nu este pusă în aplicare, la fel cum adresele noastre de e-mail primesc constant spam, în ciuda faptului că spam-ul este ilegal în multe țări.