If-Koubou

De ce fiecare utilizator de pe computerul dvs. ar trebui să aibă propriul cont de utilizator

De ce fiecare utilizator de pe computerul dvs. ar trebui să aibă propriul cont de utilizator (Cum să)

Conturile de utilizator multiple au fost o dată imposibil de utilizat pe Windows, dar nu mai sunt. Dacă mai mulți oameni folosesc computerul dvs. - în special copiii sau invitații - ar trebui să oferiți fiecărei persoane un cont de utilizator separat.

Acest articol se concentrează pe detalii specifice Windows, dar aceleași motive generale se aplică și pe computerele Mac OS X, Linux și chiar Android, cu noua lor caracteristică de conturi de utilizatori multiple.

De ce nu folosiți doar un singur cont?

Dacă utilizați un singur cont de utilizator pe computerul dvs., toată lumea va împărtăși aceleași setări de aplicații, fișiere și permisiuni de sistem.

  • Setările aplicației: Când utilizați un singur cont de utilizator, toată lumea care utilizează computerul va folosi același browser. Acest lucru permite altor persoane să vă utilizeze conturile online dacă rămâneți conectat, vizualizați istoricul browserului, explorați marcajele și multe altele. dacă utilizați mai multe conturi de utilizator, toată lumea va avea propriul browser, la care se pot conecta fără să vă faceți griji. Același lucru este valabil și pentru alte aplicații, cum ar fi clienții de e-mail. Majoritatea programelor vor utiliza diferite setări pentru fiecare cont de utilizator.
  • Fișiere: În cazul în care mai mulți utilizatori au un singur cont de utilizator, nimeni nu are fișiere private. Oricine utilizează același cont de utilizator poate vizualiza fișierele dvs. Dacă utilizați mai multe conturi de utilizator, ceilalți utilizatori nu vor putea să vizualizeze fișierele stocate în folderul dvs. de utilizator la C: \ Users \ Name. De asemenea, nu veți putea vedea fișierele acestora. Aceasta oferă o confidențialitate suplimentară dacă ceilalți utilizatori sunt conturi de utilizator standard. Rețineți că utilizatorii de administratori au drepturi complete de sistem și pot vizualiza toate fișierele de pe computer.
  • Permisiuni de sistem: Alte conturi de utilizator pot fi conturi standard sau de administrator. Dacă acestea sunt conturi standard, puteți utiliza comenzile de control parentale Windows pentru a stabili limite pentru utilizarea calculatorului copiilor dvs. și pentru a vedea informații despre acesta. Oricine altcineva vă permite să utilizați computerul dvs. poate avea permisiuni limitate, astfel încât să nu poată vizualiza fișierele, să instaleze software sau să facă alte modificări pe computerul dvs. Acest lucru poate fi util în special dacă doriți să blocați un computer, astfel încât utilizatorii cu experiență mai puțin experimentați să nu instaleze programe malware.

Acest lucru este și mai important în Windows 8, unde vă conectați cu un cont Microsoft (de ex. Un cont Hotmail) în mod implicit. Dacă vă conectați cu contul dvs. Hotmail, veți rămâne conectat la aplicația Modern Mail în timp ce utilizați computerul. Oricine vă poate folosi contul de utilizator ar putea să deschidă aplicația Mail, chiar dacă ați ieșit din Hotmail sau din Outlook.com în browserul dvs. Microsoft.

În cazul conturilor de utilizator multiple, puteți vedea chiar și când un utilizator anume a intrat ultima dată în computer.

Cum funcționează conturile multiple

Când creați conturi de utilizator suplimentare, veți putea să vă conectați la ele din ecranul de conectare Windows. Puteți fi conectat simultan la mai multe conturi de utilizator - dacă blocați ecranul și un alt utilizator se conectează, programele de pe desktop-ul original vor rămâne în execuție în timp ce utilizează desktop-ul separat.

Conturile de utilizator pot fi fie administratori de sistem, fie conturi de utilizator standard. Administratorii de sistem au acces deplin la sistem, în timp ce conturile standard de utilizator au acces limitat și au nevoie de permisiunea de administrator pentru a instala software, a schimba anumite setări de sistem, a vizualiza fișiere la care nu au acces și așa mai departe.

De exemplu, dacă creați conturi de utilizator standard pe computerul dvs. și rezervați permisiuni de administrator pentru contul dvs. de utilizator, va trebui să introduceți parola contului dvs. ori de câte ori un utilizator standard dorește să instaleze software, să facă modificări ale setărilor de sistem sau să facă altceva deconectat -limits.

Fiecare cont de utilizator are propriul folder separat sub folderul C: \ Users. Fișierele personale ale contului de utilizator - cum ar fi dosarele My Documents, Downloads și Desktop - sunt stocate aici. Majoritatea aplicațiilor stochează datele și setările lor într-un dosar de date al aplicației specifice utilizatorului, astfel încât fiecare utilizator poate avea propriile setări de programe și date. Rețineți că unele aplicații proiectate prost (în special jocuri mai vechi) pot stoca fișierele de salvare într-o singură locație pentru toți utilizatorii din sistem, deoarece în acest moment au funcționat multe aplicații Windows.

Contul clienților

Conturile de utilizator sunt un tip special de cont de utilizator destinat persoanelor care utilizează temporar computerul. Dacă aveți un oaspete care dorește să utilizeze computerul pentru a naviga pe Internet sau pentru a-și verifica e-mailurile, puteți să le oferiți acces la contul de oaspeți, în loc să le permită să utilizeze contul dvs. curent sau să creeze un cont nou doar pentru aceștia.

Acest lucru asigură faptul că nu vă vor arăta datele private, nici măcar accidental. Computerele sunt lucruri intense personale, iar accesul unui utilizator prin intermediul unui cont de oaspeți vă va permite să vă relaxați în loc să vă uitați peste umăr și vă îngrijorați că vor deschide în mod accidental e-mailul dvs. sau vor vedea un mesaj privat primit. Conturile clienților au, de asemenea, acces limitat, astfel încât utilizatorii să nu poată instala software sau să modifice setările sistemului.

Din cauza abilității de a vă conecta simultan la mai multe conturi de utilizatori, nu va trebui nici măcar să vă deconectați pentru a le permite să utilizeze computerul. Doar blocați ecranul și permiteți clienților dvs. să se conecteze la contul de oaspeți. Programele dvs. vor rămâne difuzate în fundal și puteți să vă deconectați de la contul de invitați și să deblocați sesiunea desktop-ului dvs. principal de utilizator când acestea au terminat.

Contul de invitați este dezactivat în mod prestabilit în Windows 7 și 8. Pentru a utiliza contul Guest, va trebui să îl activați din ecranul Conturi utilizator din panoul de control. Pentru a face acest lucru, selectați Conturi utilizator din Panoul de control, faceți clic pe Modificați tipul de cont și selectați contul de invitat. Faceți clic pe Activare pentru a o activa. Acesta va apărea pe ecranul de blocare, la fel ca orice alt cont.

NOTĂ: Contul Guest nu este disponibil în Windows 10. Cu toate acestea, puteți crea un cont nou care imită contul Guest și oferă acces limitat pentru utilizatorii dvs. clienți.

Este interesant faptul că suportul Windows pentru mai multe conturi de utilizator funcționează atât de bine acum, când atât de mulți oameni au propriile laptop-uri personale. Înapoi în Windows 98, când mai mulți oameni au distribuit computerele desktop într-o gospodărie, un sprijin bun pentru mai multe conturi de utilizatori ar fi fost mai util.