If-Koubou

De ce fiecare aplicație emite notificări acum și cum să o opriți

De ce fiecare aplicație emite notificări acum și cum să o opriți (Cum să)

Sunteți epuizat de toate notificările dvs.? Nu sunteți singuri: notificările nu sunt ceea ce au fost.

Odată, telefonul vostru va suna numai atunci când un om real are ceva de spus, dar în aceste zile aplicațiile "vă notifică" despre tot felul de prostii irelevante pe care nu le-ați cerut. Invitați-l să informeze despre o inflație - Lyft vă informează despre o reducere, Facebook indicând recomandările prietenilor potențiali, chiar și site-urile de știri care vă înșelă să permiteți notificările pe care nu le pasă de fapt.

Poți și ar trebui să reduci acest lucru. Am scris despre cum să dezactivați notificările de pretutindeni și ar trebui să acordați timp pentru a dezactiva notificările din orice și din toate aplicațiile care nu vă interesează. Dar de ce se întâmplă acest lucru în primul rând? Pentru a înțelege acest lucru ar trebui să vorbim despre oi.

Serios.

Notificări și Tragedia Comunelor

Imaginați-vă o pășune, împărtășită de un întreg sat. Toată lumea din sat poate păzi oile acolo fără nici un cost, dar pășunea nu poate suporta decât atât de multe animale.

Tu, ca un individ, stai să câștigi cu fiecare oaie pe care o adaugi, pentru că mai mult carne de oaie înseamnă mai mulți bani. În același timp, totuși, fiecare oaie adăugată face ca pășunea să fie mai puțin sustenabilă pentru toată lumea - inclusiv pentru tine.

Ce faci?

Aceasta se numește Tragedia Comunelor. Este un termen care descrie o situație în împărtășirea resurselor atunci când indivizii care acționează în interes propriu fac mai rău pentru toți cei implicați. Și asta este mai mult sau mai puțin situația care se întâmplă în tava dvs. de notificări chiar acum.

Atenția dvs. este o resursă finită, deoarece există doar atât de multe ore pe zi. Fiecare aplicație de pe telefonul dvs. se luptă pentru o cantitate cât mai mare de resursă finită posibilă, deoarece atenția este ceea ce companiile care au nevoie de sprijin pentru a face bani. Notificările reprezintă o modalitate ușoară de a vă ajuta să deschideți o aplicație pe care nu ați văzut-o într-un timp, de aceea aplicațiile împing mult mai multe notificări decât au folosit-o.

Dar, cu cât toate aceste aplicații împing notificările irelevante, cu atât mai puțin probabil să fiți atenți la orice notificări. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei mai puțin interesați de tehnologie dintre noi, care în cele din urmă renunță să privească în totalitate notificările.

Acest lucru nu împiedică dezvoltatorii de aplicații să introducă mai mult proverbial oi pe pășune. Pentru a cita Garrett Hardin, ecologul american care a inventat termenul Tragedia Comunelor în anii 1960, acest lucru se termină foarte rar:

Aici este tragedia. Fiecare om este blocat într-un sistem care îl obligă să își mărească efectivul fără limită - într-o lume limitată. Ruina este destinația spre care toți oamenii se grăbesc, fiecare urmărindu-și interesul propriu pentru o societate care crede în libertatea comunelor. Libertatea într-o comunitate aduce ruina tuturor.

Asta ar putea fi un pic prea dramatic pentru tava dvs. de notificare, dar veți obține ideea forțelor economice de la locul de muncă aici. Se poate copleși

Dar nu ești neputincios.

Luați controlul asupra notificărilor dvs.

Dacă doriți ca notificările dvs. să funcționeze așa cum au făcut-o, vă arătând doar lucruri de care vă interesează, puteți ajunge acolo. E nevoie doar de puțină muncă.

Am scris despre cum să dezactivați notificările de pretutindeni și ar trebui să aflați absolut toate instrumentele pentru platforma dvs. Iată câteva instrucțiuni specifice platformei pentru a împiedica anumite aplicații să vă arate notificări:

  • Cum să dezactivați notificările pe iPhone sau iPad
  • Cum să dezactivați notificările pe Android
  • Cum să dezactivați notificările pe Windows 10
  • Cum să dezactivați notificările neplăcute pentru Mac

Dezactivați toate notificările pentru orice aplicații pe care nu doriți să vă notificați despre lucruri. Fii nemilos despre asta, pentru că orice notificare pe care nu o vrei nu ar putea observa o notificare pe care o faci.

Dar ce se întâmplă cu acele aplicații în care primiți o combinație de notificări utile și inutile? Pentru aceștia, va trebui să găsiți modalități de a reduce rafalele din interiorul aplicației.

Ia Facebook, de exemplu. În mod implicit, îi place să vă anunțe despre tot: atunci când cineva vă place unul dintre postările dvs., vă etichetează sau lasă un comentariu; recomandările prietenilor, evenimentele din apropiere și așa mai departe. Unele dintre ele te-ar putea interesa, unele nu s-ar putea.

Din fericire, puteți personaliza notificările Facebook și puteți vedea numai lucrurile care vă interesează. Este nevoie doar de găsirea și tweaking câteva setări. Facebook este departe de singurul vinovat aici, iar majoritatea aplicațiilor oferă personalizări similare. Utilizați-le: este un pic de muncă, dar pacea rezultată este bine meritat.

Credit de fotografie: MikeDotta / Shutterstock.com, Baronb / Shutterstock.com