If-Koubou

De ce prietenii mei nu-mi vad Emoji-ul corect?

De ce prietenii mei nu-mi vad Emoji-ul corect? (Cum să)

Emoji sunt o scurtă descriere grafică pentru stările emoționale, glumele și nuanțele limbajului, deci este deosebit de problematică când prietenul tău vede un emoji diferit de cel pe care l-ai trimis. Iată de ce mesajele dvs. s-ar putea să nu vină așa cum v-ați dorit.

Cum funcționează Emoji: Un cod pentru fiecare zâmbet

Noi, utilizatorii finali, vedem doar fructele grafice ale sistemului emoji. Sub toate acele milioane de fețe zâmbitoare, inimi și mici grămezi de oameni care trimiteau în fiecare zi, există un sistem de coduri detaliate și standardizate, concepute pentru a se asigura că toată lumea vede același lucru.

Coloana vertebrală a emoji este împărtășită de chiar mesajele text încorporate în: Unicode. Unicode este un standard al industriei de calculatoare, datând din anii 1990, care asigură că toate sistemele de scriere și simbolurile din lume vor fi afișate corect pe dispozitivele electronice. Întregul standard conține peste 128.000 de caractere în 135 de sisteme de scriere moderne și istorice, inclusiv simboluri.

Atunci când emoji erau în fază incipientă în anii 1990, furnizorii de telecomunicații din Japonia au deturnat câteva intrări neutilizate în sistemul Unicode pentru a corespunde emojilor de expresie a feței. Practica nu a fost standardizată la acea dată, dar, de-a lungul anilor, când emoji a crescut în popularitate și au fost adoptați pentru a fi folosiți în afara Japoniei, consorțiul Unicode sa implicat și emoji au fost standardizați prin legarea emojilor specifici de codurile specifice. În felul acesta, la fel ca și litera A de caractere latine, este legată de codul U + 0014, emoji-ul cu smiley de bază poate fi legat pentru totdeauna de codul U + 263A.

Cum Emoji eșuează: diferențe de proiectare, standarde de extindere și telefoane vechi

Având în vedere că fiecare emoji are propriul său cod unic, sandardizat, cum se distruge exact?

Interpretarea designerului: nu toate zâmbetele sunt egale

În primul rând, s-ar putea să vă gândiți la emojis ca la scrisori. Da, standardul Unicode asigură că U + 0014 este litera A din capitala latină, dar cefont scrisoarea este afișată are o mare influență asupra modului în care o interpretăm. Unele fonturi sunt utilitare, unele fonturi sunt redactate după un script fantezie, unele fonturi sunt prostie și ce font alege un designer pentru afișare schimbă modul în care vedem ceva la fel de simplu ca o literă.

Același concept este valabil și pentru emoji. Unicode poate spune că "U + 263A este o față de zâmbet de bază!", Dar cum arata acea față de zâmbet de bază, este cea a oamenilor care au dezvoltat platforma pe care o utilizați pentru a trimite și a primi mesaje. Următoarele sunt exemple din lumea reală a modului în care designerii de la diferite companii au interpretat "Smiling Face".

Din stânga: Apple, Google, Microsoft, Samsung și LG

Deși există unele diferențe între fețe - unele au obraji roșii, unii zâmbesc atât de mult încât ochii lor se încrețesc cu fericire - mesajul general este destul de clar. Ar fi dificil să interpretăm oricare dintre aceste simboluri ca pe altceva decât pe o față fericită.

Dar alte simboluri, chiar dacă se pare că ar trebui să fie simple, nu sunt atât de clare. Iată ce arată U + 1F62C, "Grimacing Face", pe diferite platforme.

Din stânga: Apple, Google, Microsoft, Samsung și LG

Apple și interpretarea de către Google a amândouă au un pic de vibrație neobișnuită a văii, ca doi roboți care încearcă să imite o grimasă umană. Microsoft și LG par să fi capturat adevăratul spirit al unei grimase, în sensul că emojii lor arată ca și cum se girmă de fapt într-un rău, ca un copil care urmează să fie rănit sau veste groaznic. Samsung, pe de altă parte, a reușit să interpreteze "grimasa" ca "zâmbet cu o înspăimântare ca și cum tocmai ați drogat băutura inamicului în timp ce erau în toaletă". Dacă trimiteți emoji-ul de pe telefonul dvs. LG cu sensul că spuneți "Oh jeez, este groaznic!", Un destinatar de pe telefonul Samsung este tratat cu acel chip înfiorător "Știu unde locuiți!".

Actualizările și telefoanele vechi introduc sughiț

În plus față de durerea de cap de stil diferit, există o cheie suplimentară în comunicațiile dvs. ideografice: o bibliotecă emoji extinsă, combinată cu telefoane vechi și recent actualizate. Dacă aveți un telefon nou și destinatarul dvs. are un telefon vechi sau invers, este posibil ca emoji-urile să nu se potrivească între dispozitive, chiar dacă dispozitivele aparțin aceluiași dezvoltator.

De exemplu, în versiunile anterioare ale setului emoji Unicode, emoji pentru "dansator" a fost fie o figură neutră din punct de vedere al genului, fie un mic om de desene animate care dansa. Mai târziu, același cod emodian a fost amestecat într-o revizuire a standardului, așa că pe dispozitivele care utilizează versiunile mai noi, nu este o figură de băț sau un bărbat, ci o femeie în rochie de salsa roșie. Iată cum un emoji poate varia în funcție de vârsta telefonului și a platformei.

Din stânga: Apple, Google, Microsoft, Samsung (nou), Samsung (vechi)

În funcție de platforma pe care vă aflați și de platforma pe care o văd destinatarul, mesajul dvs. ar putea fi "Vreau să dansez cu doamna în roșu!", "Vreau să dansez cu Dora Explorer!" Sau "Vreau să dansezi omul generic alb în pantaloni galbeni! "

Vorbind de oameni generici, actualizările nu sunt singurul lucru care cauzează probleme. Telefoanele vechi care rulează standarde vechi, încercând să analizeze codurile pe care nici măcar nu le recunosc, pot provoca chiar și sughițe.

Înapoi în 2015, când Apple a lansat o serie de emoji noi, oamenii le-au aplaudat pentru că au inclus o grămadă de emoji care au afișat diferite tonuri ale pielii, structuri familiale și așa mai departe.Din nefericire, atunci când utilizatorii cu versiuni actualizate ale iOS-ului au trimis noul emoji persoanelor cu versiuni mai vechi de iOS, mai degrabă decât să afișeze un substituent gol (ca în comun pe alte sisteme de operare mobile sau în comunicații între platforme), versiunile mai vechi ale iOS a încercat să facă o treabă foarte ciudată care traduce noul emoji.

Mai degrabă decât să afișeze un loc de substituire necompletat, versiunile mai vechi ale iOS-ului au tradus toate emoji-urile noi pe tema skintone în versiunea albă a emoji-ului, plus un simbol străin. Pentru o actualizare tematică a diversității, este mai mult decât puțin ciudat.

În mod similar, deși nu chiar așa de ciudat, pot apărea situații când telefoanele vechi încearcă să traducă noi emoji. În cel mai bun caz, există doar un înlocuitor gol, în cel mai rău caz, un mesaj benign poate deveni un insultător.

Emoji Fu: Abilități de salvare a feței

Deci, acum că știți cum funcționează emoji și unde se pot destrăma lucrurile, ce puteți face pentru a scădea eforturile de comunicare legate de emoji? Deși adoptarea sporită și conformitatea cu standardele emoji ajută pe toată lumea, iată câteva trucuri simple pe care le puteți utiliza.

Când se îndoiește, săriți cu totul emoji. Cu cât emigrantul este mai nou și mai specific, cu atât este mai mare șansa ca acesta să nu fie analizat corect pe celălalt capăt. Nu numai că, dar cercetarea a arătat că modul în care oamenii interpretează emoji variază sălbatic chiar și atunci când se uită la aceleași emoji și cu atât mai mult atunci când fața diferă între platforme.

Apple emoji zâmbitoare este un pic prea asemănătoare cu emoji lor grimase.

Diagrama de mai sus, din cercetările efectuate de laboratorul de cercetare GroupLens de la Universitatea din Minnesota, evidențiază modul în care ar trebui să fie aceleași emoji diferite reacții ilicite. Mai mult, în același studiu, chiar și atunci când priveai exact aceleași emoji, a existat o șansă de 1 la 4 că spectatorii ar fi dezacordați dacă fața era pozitivă sau negativă. În timp ce fiecare nouă revizuire a codurilor emodi tinde să facă emoji-urile pe platforme mai asemănătoare, este ceva de reținut.

Dacă utilizați emoji, cu toate acestea, puteți scădea șansa de stânjenire prin favorizarea emojilor mai vechi și stabiliți. Simplul zâmbet, inima, gestul de mână și altele asemănătoare au făcut parte din codul emoji de ani de zile și există foarte puține variații între ele.

În cele din urmă, dacă vrei să-ți faci temele (sau eștiacea îngrijorat de a face o impresie greșită cu un potențial partener romantic), puteți oricând să atingeți numeroasele resurse care cataloghează codurile emoji, cum ar fi Emojipedia - un serviciu atât de amănunțit, încât nu numai că puteți revizui versiunile vechi ale codului emoji, dar, de asemenea, vă avertizează când un emoji special este cunoscut pentru afișarea problematică de pe platforme, cum ar fi fața grimasă menționată mai sus.