If-Koubou

De ce aplicațiile gratuite, acceptate de anunțuri vă pot costa mai mult decât aplicațiile plătite

De ce aplicațiile gratuite, acceptate de anunțuri vă pot costa mai mult decât aplicațiile plătite (Cum să)

Aplicațiile gratuite, cu suport pentru anunțuri, au două costuri ascunse: utilizează conexiunea de date a telefonului și bateria pentru a descărca și a afișa anunțuri. Pe termen lung, utilizarea unei aplicații gratuite poate fi mai costisitoare decât cumpărarea versiunii plătite.

Dacă aveți un telefon cu o baterie imensă și o conexiune de date nelimitată, este posibil să nu fiți prea preocupați de acest lucru. Dar dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, este posibil să doriți doar să plătiți 99 de cenți pentru aplicație, decât să plătiți aplicația pentru date suplimentare și pentru utilizarea energiei electrice.

Anunțurile utilizează mult mai multă energie electrică decât ați aștepta

Electricitatea costă bani, așadar este adevărat că utilizarea aplicațiilor acceptate de anunțuri va crește probabil factura de energie electrică într-o mică măsură. Cu toate acestea, aceasta nu este principala preocupare. Într-o lume în care mulți oameni se luptă să aibă telefoanele smartphone toată ziua, anunțurile vă pot costa productivitatea scăzută, deoarece aceștia scad viața prețioasă a bateriei.

Un studiu din 2012 a constatat că până la 65% până la 75% din energia utilizată de aplicațiile populare cu aplicații Android acceptate în publicitate a fost utilizată în publicitate. 75% din puterea utilizată de versiunea suportată de anunțurile Angry Birds a fost pentru funcțiile de publicitate. Cu alte cuvinte, versiunea plătită, fără anunțuri, a Angry Birds a folosit 25% din puterea versiunii gratuite, suportată de anunțuri.

Cum poate fi așa? Este simplu - aplicațiile care acceptă anunțuri nu doar descarcă anunțuri. Acestea activează GPS-ul pentru a vă achiziționa locația pentru a putea fi difuzate anunțuri direcționate și pentru a monitoriza și alte informații despre telefonul dvs. Combinația de utilizare a GPS-ului, încărcarea datelor despre telefonul dvs. și descărcarea datelor printr-o conexiune 3G (sau 4G) poate duce la o creștere drastică a consumului de energie.

Este posibil ca unele dintre aplicațiile din studiu să fi redus deja consumul de energie electrică. Cu toate acestea, aplicațiile acceptate de anunțuri vor utiliza întotdeauna mai multă energie electrică, deoarece trebuie să facă mai mult cu hardware-ul dvs.

Citiți ghidul nostru pentru a găsi cauza principală a problemelor legate de bateria Android sau lista de sfaturi pentru a maximiza durata de viață a bateriei telefonului dvs. Android pentru mai multe informații despre creșterea duratei de viață a bateriei telefonului dvs. Android.

Anunțurile vă pot ajuta să creați un cont de date

Anunțurile utilizează date. Pentru persoanele cu planuri de date nelimitate, acest lucru nu va constitui o preocupare. Dacă aveți un plafon ridicat de date, este posibil să nu fiți prea îngrijorați. Dar dacă aveți un plafon redus de date - sau dacă sunteți un utilizator greu cu un nivel ridicat - fiecare reclamă care apare reduce datele pe care le puteți utiliza pentru lucruri importante pentru dvs. dacă depășiți plafonul de date, veți plăti în plus pentru privilegiul de a privi anunțurile.

Chiar și mai rău, dacă sunteți pe planul "plătiți pe utilizare", în care plătiți pentru fiecare bit de date pe care îl utilizați mai degrabă decât cumpărați o bucată de date ca plan, anunțurile vă pot costa sume considerabile de bani foarte repede. Utilizatorii sensibili la prețuri cu limite reduse de date sau date cu plată pe utilizare și aplicații acceptate de anunțuri pe telefonul lor ar putea plăti cu ușurință mai mult dacă utilizează aplicații acceptate de anunțuri în loc de plătite.

Cantitatea de date utilizate pentru publicitate va varia între aplicații, iar costurile și limitele de date vor varia între transportatori. Dar dacă încercați să reduceți consumul de date al telefonului dvs., eliminarea anunțurilor din aplicații este o modalitate ușoară de a face acest lucru - de ce plătiți pentru privilegiul de a primi anunțuri atunci când puteți plăti pentru o mai bună experiență cu aplicația?

Citiți ghidul nostru pentru a minimiza utilizarea datelor de pe telefonul dvs. Android pentru mai multe sfaturi privind reducerea consumului de date.

Cumpărați aplicații, nu utilizați blocatori de anunțuri

Unii oameni din afară sunt de acord și mâncărime să lase un comentariu spunând "De aceea, am rădăcina (sau jailbreak) telefonul meu și a alerga un bloc de anunțuri."

Aplicațiile sunt create de dezvoltatorii care lucrează greu și sunt rareori scumpe, costând adesea doar 0,99 $. Sigur, puteți bloca anunțurile aplicației - dar dacă doriți să utilizați o aplicație, trebuie să îl sprijiniți pe dezvoltator. Plățile pentru o aplicație, fie cu bani reali, fie prin afișarea anunțurilor, permit dezvoltatorilor să continue să facă și să îmbunătățească aplicațiile.

Dacă locuiți într-o regiune a lumii unde nu puteți achiziționa aplicația din Google Play sau depindeți de o anumită aplicație care nu oferă o versiune plătită, dar anunțurile vă costă sume importante de bani, sunteți în o situație mai dificilă.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor pot arunca câteva monede pe calea dezvoltatorului. Pe termen lung, ar putea fi mai ieftin decât să priviți la anunțuri. Aplicațiile acceptate de anunțuri pot fi totuși utile dacă credeți că acestea sunt o versiune gratuită de încercare, dar costurile ascunse se adaugă dacă folosiți o aplicație acceptată în fiecare zi.

Dacă doriți o durată lungă de viață a bateriei și o utilizare eficientă a datelor, ar trebui să cumpărați în mod regulat aplicațiile pe care le utilizați pentru a elimina anunțurile. Când considerați că veți avea și o experiență mai bună cu o aplicație fără anunțuri, aceasta este o idee fără minte.