If-Koubou

De ce Google Reader a murit: 4 alternative la cititorii RSS

De ce Google Reader a murit: 4 alternative la cititorii RSS (Cum să)

Google Reader va fi mort în curând, dar a murit de mult timp. O bază scăzută de utilizatori, lipsa de inovație și lipsa de recurs în masă au condamnat-o. Oamenii utilizează alte tipuri de servicii pentru a rămâne la curent cu site-urile lor preferate.

Niciunul dintre acestea nu va convinge utilizatorii RSS dependenți de hardcore de informații să comute, dar majoritatea oamenilor nu doresc o altă căsuță poștală care să conțină sute de titluri care să se sapă în fiecare zi - asta este ceea ce a condamnat cu adevărat Google Reader.

Problema cu Google Reader și RSS

Google Reader în sine nu a fost inovator într-o lungă perioadă de timp. Indiferent dacă utilizați Google Reader pe web sau prin aplicația oficială mobilă, primiți în principiu o altă căsuță poștală pe care trebuie să o faceți. Cele mai multe dintre aceste titluri probabil nu includ nici măcar articole full-text, forțându-vă să faceți clic pe întregul articol, astfel încât site-ul web să obțină veniturile din anunțuri.

Nu este o surpriză faptul că această experiență nu a capturat imaginația populară. Este o modalitate excelentă de a rămâne la curent cu blogurile recent actualizate, dar adăugați câteva site-uri mari și veți ajunge în fiecare zi în sute sau chiar mii de postări din intrarea dvs. RSS, multe dintre acestea fiind duplicate, cu diferite site-uri web despre aceleași subiecte. Google Reader nu oferă o modalitate de a filtra aceste feed-uri pentru informațiile cele mai relevante pentru dvs. sau chiar să eliminați duplicate - vizează un furtun de informații de la utilizatorii săi și îi spune să bea.

Flipboard, curenți, impulsuri și alte aplicații de citire

Aplicații precum popularul Flipboard, dar și Google Currents și Pulse, aruncă o mare parte din experiența RSS veche. Flipboard vă permite să adăugați surse pe care doresc să le citească conținut - puteți chiar să adăugați fluxuri RSS direct, dar nu vă place să folosiți un cititor RSS. Flipboard nu afișează un număr necitit care transformă aplicația de citire într-o altă căsuță poștală pe care trebuie să o păstrați. Fiecare sursă este prezentată separat, unde utilizatorii pot schimba poveștile cu imagini, cum ar fi să treacă printr-o revistă. Structura încurajează cititorii să nu urmeze prea multe surse sau să se îngrijoreze să citească toate lucrurile pe care le publică.

Flipboard-ul a fost un succes incredibil, și este un bun exemplu de aplicație de citire pe care oamenii obișnuiți ar prefera. Google Reader ar fi putut deveni un fel de Flipboard pentru web, dar Google a lăsat Reader să stagneze.

Twitter, Facebook, Google+ și alte servicii media sociale

Utilizatorii de hardcore RSS vor insista ca serviciile de social media precum Twitter nu sunt un substitut pentru cititorii RSS precum Google Reader. Ei au dreptate - pentru ei înșiși - dar serviciile media sociale precum Twitter sunt un substitut pentru RSS pentru mulți oameni.

Când Google Reader a fost lansat inițial, Twitter nu a existat încă. Utilizatorii medii s-au îndreptat spre Twitter și Facebook, alegând să-și urmeze conturile sociale mai degrabă decât să-și aboneze feed-urile RSS. Twitter, în special, poate funcționa ca ceva asemănător cu un cititor RSS dacă urmăriți conturile care vă tweet articolele, prezentându-vă un flux de cel mai recent conținut. Oamenii pot, în schimb, să-și urmeze prietenii sau influenții, să citească lucrurile pe care aleg să le repetă în loc să citească tot ce scrie un site web.

Reddit, Hacker News și alte site-uri de agregatoare

Chiar vrei să citești tot ce scrie o publicație? Oamenii normali cu siguranță nu o fac. Mai degrabă decât să urmeze o mare varietate de site-uri web diferite și să dedice timpul în fiecare zi pentru a străluci prin sute sau mii de titluri care caută ceva interesant, oamenii au gravitat spre site-urile de agregare care prezintă un conținut interesant nou pentru ei.

Site-uri ca Reddit și Hacker News prezintă un conținut nou interesant în fiecare zi, iar oamenii care caută ceva nou pentru a citi gravitatea acestor site-uri web. Există chiar și agregate specifice subiectului, cum ar fi Techmeme, care agregă multe dintre cele mai interesante știri noi din diverse publicații - puteți citi cele mai interesante lucruri fără a sapa prin sute de titluri într-un cititor RSS. Alți oameni găsesc lucrurile interesante pentru dvs., economisind timp.

Alte modalități de a urmări bloguri rareori actualizate

Să presupunem că sunteți la bord cu toate aceste schimbări, dar într-adevăr trebuie să țineți evidența unor bloguri rareori actualizate. Creatorul adaugă doar o postare nouă la fiecare câteva luni, dar trebuie să le citiți și nu doriți să reîmprospătați pagina în fiecare zi. Există și alte modalități prin care puteți urmări aceste bloguri fără a adăuga o primire nouă pe care trebuie să o verificați în fiecare zi.

  • RSS la e-mail: Puteți utiliza un serviciu RSS la adresa de e-mail care vă va monitoriza un feed RSS și vă va trimite prin e-mail articole noi atunci când acestea sunt postate. Acest lucru poate părea un pic prostește - doar adăugați aglomerări în căsuța poștală de e-mail și e-mailul nu este cel mai bun loc pentru a citi conținut nou. Acest lucru este adevărat, dar dacă veți primi doar câteva postări RSS noi în fiecare lună, obțineți-le în e-mailul dvs. - pe care deja trebuie să-l verificați - sigur bate verificarea unui cititor RSS în fiecare zi.
  • RSS la Pocket: Dacă sunteți un utilizator al serviciului de buzunar mare care vă permite să salvați paginile web pe care le citiți pe web pentru a le citi mai târziu, puteți utiliza o rețetă IFTTT care conectează un feed RSS la contul dvs. de buzunar. Fiecare post nou pe feed va fi automat salvat în contul dvs. de buzunar. Aceasta nu este cea mai bună opțiune dacă urmăriți feedurile actualizate frecvent - dar, din nou, va funcționa bine dacă doriți să urmăriți câteva feeduri care se actualizează rar și citesc totul de la ele.

Cititoarele RSS sunt încă în viață

Moartea Google Reader nu înseamnă moartea RSS, deși nu arată că experiența Google Reader nu este ceea ce oamenii caută. Alte companii își trag împreună cititorii RSS care îi apelează la foștii utilizatori Google Reader. Unul dintre cele mai populare până acum este Feedly.Feedly oferă o interfață în stil Google Reader, dar oferă și o interfață Flipboard mai vizuală, care încearcă să prezinte conținutul cel mai interesant și să o prezinte într-un mod mai atrăgător - acestea sunt deja înaintea Google Reader în viziune.

Dacă Google Reader nu a preluat piața cititoarelor RSS și apoi nu a reușit să inoveze, probabil un cititor RSS ar fi oferit o experiență mai convingătoare pentru persoanele care nu au informație și care ar fi captat mai mulți utilizatori de masă.

Ideea de a urmări site-urile web și de persoanele care vă interesează și de a primi conținut nou în mod automat a prins - de la Twitter și Facebook la YouTube și Flipboard. Nu a fost niciodată pe scară largă prin intermediul Google Reader.

Unii utilizatori greu de citit Google Reader vor plânge "Dar cum oamenii în medie se țin la curent cu tot ce scriu site-urile lor preferate?" Răspunsul este simplu: nu. Aceasta este o mare parte a motivului pentru care experiența Google Reader este atât de neconfortabilă pentru majoritatea oamenilor.