If-Koubou

De ce HDCP cauzează erori pe televizorul dvs. HD și cum să remediați acest lucru

De ce HDCP cauzează erori pe televizorul dvs. HD și cum să remediați acest lucru (Cum să)

HDCP este un protocol anti-piraterie construit chiar în standardul cablului HDMI, dar nu funcționează foarte bine și distruge experiența de vizionare. Citește mai departe pe măsură ce explicăm cum funcționează HDCP, de ce vă sparge televizorul și cum îl puteți rezolva.

Ce este HDCP?

HDCP (protecția conținutului digital pe bandă largă) este o formă de gestionare a drepturilor digitale (DRM). Protocoalele DRM sunt concepute pentru a proteja creatorii de conținut și distribuitorii împotriva pirateriei. Firmele și industriile diferite utilizează protocoale diferite, însă premisa de bază este aceeași: DRM blochează achizițiile pe care le faceți pentru dvs. și pentru dispozitivele dvs. Când cumpărați un film pe iTunes și îl puteți reda numai pe dispozitivele cu contul dvs., aveți experiență DRM.

Creatori de conținut și distribuitoriar trebui să să fie oferită o anumită protecție, deoarece este costisitor să creați și să distribuiți conținut. Problema este că DRM în mod obișnuit face viața mai dificilă pentru consumatorii cinstiți plătitori - și, în multe cazuri, distruge cu adevărat experiența - în timp ce nu prea face multe pentru a descuraja pirateria. Acesta este genul de probleme pe care le întâlnim cu jocurile care necesită servere de autorizare pentru a rula; în cazul în care compania merge în conformitate cu face serverul de autorizare și brusc jocul nu va rula.

În cazul standardului HDMI și video digital, standardul HDCP DRM provoacă un număr nefericit de dureri de cap pentru consumatorii vechi obișnuiți, doar încercând să se bucure de televizoarele lor și să se angajeze în alte activități legitime.

HDCP a fost dezvoltat de Intel și este utilizat nu doar cu HDMI, ci cu o varietate de standarde video digitale precum DisplayPort și Digital Visual Interface (DVI). Acesta furnizează o conexiune criptată între un dispozitiv de ieșire a conținutului (cum ar fi un player Blu-ray, cutie de cablu sau un dispozitiv de streaming) pe un capăt și un dispozitiv de recepție (cum ar fi un televizor HDTV sau un receptor audio-video) pe celălalt capăt.

HDCP este pretutindeni și este încorporat în dispozitive precum playere Blu-ray, cutii de cablu și receptoare TV prin satelit, precum și în dispozitive video streaming, cum ar fi Roku, Chromecast și Amazon Fire TV. Este, de asemenea, încorporat în laptopuri și hardware, DVR-uri și alte dispozitive HDMI moderne.

Unde se distruge HDCP

Deși criptarea și protocoalele de bază ale HDCP sunt sofisticate și în afara domeniului de aplicare al acestui articol, premisa de bază a modului în care funcționează este destul de simplă. Există un organism de licențiere care emite licențe pentru dispozitivele HDCP. Fiecare dispozitiv compatibil HDCP, cum ar fi playerul Blu-ray sau Xbox, are o licență și capacitatea de a vorbi cu dispozitivul recepționat la celălalt capăt al cablului HDMI.

Dispozitivul de ieșire spune: "Hei display! Sunteți compatibil cu HDCP? Aici este licența mea, arată-mi licența! "Afișajul (sau alt dispozitiv compatibil HDCP) se întoarce cu" De ce da, sunt legit! Aici este permisul meu! "Când acest proces funcționează, se întâmplă în decurs de o mie de secundă și tu, consumatorul, niciodată nu observați. Puteți activa playerul Blu-ray sau DVR-ul dvs., vă face plăcut cu televizorul HD și trăiți o viață fericită, fără a ști niciodată ce HDCP este chiar.

Din nefericire, totuși, există o serie de situații în care HDCP împiedică consumatorii să facă lucruri perfect legale cu dispozitivele și conținutul lor. Dacă un dispozitiv din lanț nu este compatibil cu HDCP, fluxul video va eșua.

De exemplu, dacă aveți un televizor HDTV mai vechi, care nu este compatibil cu HDCP, atunci nu puteți vizionaorice Conținut compatibil HDCP pe acesta. Dacă conectați dispozitivul compatibil HDCP cu un dispozitiv neconform, veți vedea fie un ecran gol, fie un mesaj de eroare cum ar fi "EROARE: OUTPUT fără HDCP", "HDCP neautorizat" sau pur și simplu "HDCP ERROR".

Doriți să transformați monitorul vechi cu difuzoare integrate într-o cutie video ieftine cu un Chromecast? Ne pare rău, există o șansă foarte bună ca monitorul vechi (în ciuda faptului că are un port HDMI) să nu fie compatibil cu HDCP. Nu veți mai transmite nimic altceva decât dacă doriți să dedicați întregului computer proiectului.

Doriți să înregistrați sesiunile de jocuri video sau să le transmiteți în direct? Este lovit sau dor de tine. Producătorii de consolă au reușit să recunoască faptul că jucătorii doresc să înregistreze și să transmită conținutul lor, dar HDCP este încă problematică. Gama Sony Playstation este un exemplu perfect al acestei probleme. În timp ce Sony a lansat o actualizare în 2014 pentru PlayStation 4 care a deblocat HDCP în timp ce juca de fapt jocul, ei nu pot oferi aceeași actualizare pentru PlayStation 3, deoarece ieșirea HDCP este blocată la nivelul chip-ului în PS3. Singurul sfat este să cumpere un dispozitiv de captare care să suporte cablurile componente și să le utilizeze în loc de HDMI.

Chiar și atunci când nu ne uităm activ la televizor sau la jocuri, noiîncă găsi HDCP să fie enervant și intruziv. Noi scriem tot felul de tutoriale și recenzii aici la How-To Geek, care implică produse bazate pe HDMI, cum ar fi Amazon Fire TV și altele asemenea. Știți ce nu puteți captura din cauza HDCP? Meniurile pe ecran în timp ce conținutul video este încărcat. Este destul de iritant să aveți un sistem de protecție a conținutului, care vă împiedică să revizuiți și să promovați dispozitive de streaming care oferă în mod legitim conținut pentru milioane de clienți plătitori.

Nu este nimic ilegal sau lipsit de etică în ceea ce privește conectarea unui player Blu-ray la un televizor vechi, încercarea de a recicla un monitor vechi al computerului într-o mică stație de streaming cu canale Chromecast, înregistrarea și streamingul jocului dvs. video sau încercarea de a captura meniuri și fotografii pentru a scrie tutoriale și ghiduri, dar datorită unui protocol defect DRM, oricine dorește să facă oricare dintre aceste lucruri este lăsat în întuneric.

Cum de a rezolva problema dvs. HDCP

Absolut nimeni nu ar trebui să cumpere un televizor nou, să-și îmbunătățească receptorul audio-video perfect sau să cheltuiască într-un alt mod bani pentru a rezolva o problemă care nu ar trebui să existe în primul rând.Din păcate, singura modalitate oficială de a se conforma HDCP este să cumpere un dispozitiv compatibil HDCP.

Cel mai absurd lucru cu privire la schema de protecție HDCP este că nu există o modalitate compatibilă cu HDCP care să o ocolească în cazurile legitime de utilizare. Suntzero metode aprobate sau susținute de agenția responsabilă de HDCP care ajută consumatorii în orice mod dacă au echipamente mai vechi sau un non-piraterie legitimă trebuie să interacționeze cu un dispozitiv compatibil HDCP.

Pentru a adăuga o altă insultă la rănire, standardul HDCP a fost compromis de ani de zile. Producătorii continuă să plătească pentru licențe și includ HDCP în produsele lor, nu pentru că ajută efectiv la oprirea pirateriei, ci pentru că nu doresc cu agenția de licențiere și lobby-ul anti-piraterie. Deci, ce puteți face pentru a face față dezordinei depășite și compromise acum, care este HDCP?

În lipsa unei televiziuni noi sau renunțării la proiectul dvs. de jocuri video, singura modalitate de a vă rezolva problema de compatibilitate cu HDCP este să cumpărați un splitter HDMI ieftin care ignoră cererile HDCP.

Chiar dorim să fim glumați, dar acesta este ingredientul secret al centrului media care a ajutat mii de consumatori și același ingredient secret pe care îl folosim aici, la How-To Geek, când trebuie să luăm capturi de ecran ale unui meniu pe ecran pentru a afișa produs pe care îl analizăm.

În mod specific, folosim splitterul HDMI (Model: VHD-1X2MN3D) cu 2 porturi (Model: VHD-1X2MN3D), deoarece chiar și în cazul splitterelor HDMI ieftine nu există nici o coerență în ceea ce privește compatibilitatea cu HDMI de la aceeași companie). O lectură puțin atentă și folosirea funcției de căutare a recenziilor Amazon merge mult spre împrăștierea despărțitorilor ieftini pe care alți consumatori le-au reușit.

Pentru a utiliza splitterul, pur și simplu puneți-l între dispozitivul de ieșire și dispozitivul de afișare. De exemplu, spuneți că aveți o configurație simplă în care doriți să conectați un Chromecast într-un monitor vechi. În schimb, ați conecta Chromecastul la intrarea de pe splitterul HDMI și apoi utilizați un cablu HDMI pentru a conecta ieșirea de pe splitter la afișaj. Dacă aveți un nou receptor audio-video care nu se comportă frumos cu vechiul televizor HD, conectați toate dispozitivele HDMI în receptor și apoi amplasați splitterul HDMI între receptor și afișaj.

În fotografia de mai sus puteți vedea setarea simplă pe biroul nostru, utilizată pentru capturarea meniurilor și a capturilor de ecran în timpul revizuirii dispozitivelor HDMI. În acest exemplu, alimentăm un stick TV Amazon Fire în splitterul ViewHD, apoi transmitem semnalul către Roxio GameCapHD Pro pentru a putea prinde capturi de ecran pe computerul nostru. Acolo unde plasăm GameCapHD Pro în lanț, marea majoritate a utilizatorilor care caută această soluție ar fi conectat televizorul la televizor.

Iată ce încercări de a captura bune capturi de ecran pentru tutorialele noastre arătau înainte de a se ocupa de problema HDCP.

Puteți vedea cum o astfel de captură de ecran ar fi destul de inutilă pentru scopurile noastre; nimeni nu dorește să vadă ce meniu al unui dispozitiv pe care îl gândește să cumpere cu un mesaj mare de eroare urât pe spate. În acest exemplu, chiar dacă folosim un instrument de capturare, vedeți exact ceea ce ar vedea un utilizator de acasă cu un HDTV care nu este compatibil cu HDCP: partea protejată de HDCP (videoclipul baroului de meniu și butonul de pauză ), dar conținutul real este eliminat.

Iată ce arată exact același screenshot, dar cu semnalul trecut prin splitter pentru a îndepărta prostiile HDCP.

Vă puteți imagina, având în vedere dragostea noastră față de soluții inteligente și grijulii la problemele care alungă oamenii, cât de absurd îl găsim că soluția la o problemă care nu ar trebui să existe chiar este "cumpărați un dispozitiv care să ignore defectele protocolul ". Cu toate acestea, este exact situația în care se găsesc consumatorii și, din fericire, fie prin proiectarea slabă, fie intenționată, există produse acolo unde noii jucători media vorbesc cu vechile televizoare HD.

Aveți o întrebare tehnică presantă? Trage-ne un e-mail la ask @ howtogeek și vom face tot posibilul pentru a vă ajuta.