If-Koubou

De ce sunt încântat de Cortana în Windows 10

De ce sunt încântat de Cortana în Windows 10 (Cum să)

Asistentul digital din Cortana face toate lucrurile prostești pe care ne-am așteptat să le așteptăm și ne-am bate joc de asistenții noștri digitali. Întreabă-o despre Clippy și cercul ei se transformă în clema de papură necorespunzătoare, cere o glumă și îți dă una. Dar Cortana este mai mult decât trucurile de salon - petreceți puțin timp personalizând configurația și aveți un asistent digital extrem de util. Și vine pe computer în Windows 10.

Cortana a început ca răspuns Microsoft la Siri Apple. Am fost tratați cu reclame despre cei doi care încearcă să-i facă pe Microsoft să spună că Cortana este un bun pe care să-l aveți în buzunar. Aș spune că reclamele au avut dreptate.

Povestea din spate

Cortana provine din franciza de succes Halo pe Xbox. În lumea Halo, ea este o inteligentă și puternică AI. Ea furnizează informații și îi ajută pe principalul protagonist principal să-și concureze misiunile pe parcurs.

Existența aplicației Cortana pe Windows Phone a fost raportată de Sam Sabri la Windows Central. Comunitatea a mâncat-o. Există temeri că Microsoft ar arunca numele Cortana din produsul final și îi va numi ceva cu adevărat lame, precum "MS Mobile Digital Assistant 2015", așa cum este dorința lor. Din fericire, acest proiect a scăpat de marca Microsoft Vortex TM și Cortana a rămas. Într-o altă mișcare neobișnuită, au adus actrița vocală Jen Taylor, care a interpretat Cortana în jocuri pentru a înregistra tot dialogul scripted - o atingere foarte plăcută pentru fanii Halo.

Microsoft a anunțat la începutul anului 2015 că va aduce Cortana pe PC cu Windows 10. Cel mai recent, ei au anunțat că Cortana va veni, de asemenea, la iOS și Android, de asemenea.

Personalizarea Cortanei pentru rezultate mai bune

Cortana durează câteva minute pentru a fi configurată inițial, iar procesul variază în funcție de tipul de telefon sau de PC. Acesta este timpul petrecut bine. De asemenea, trebuie să faceți doar o singură dată. Utilizatorii de Windows Phone care au instalat Cortana vor descoperi că setările lor sunt transferate la Windows 10, atâta timp cât utilizează același ID Microsoft în ambele sisteme.

Setările Cortana pe Windows 10 Setările Cortana pe Windows Phone 8.1

Cât de mult Cortana face este în întregime dependentă de modul în care ai făcut-o. În mod implicit, Cortana va avea acces pentru a vă vedea calendarul și locația. Aceasta vă va permite să vă reamintesc întâlnirile, să știți ce vreme este și să vă furnizați alerte de trafic. De asemenea, vă va oferi o listă de categorii de știri din care puteți alege. Dacă selectați o categorie care să fie activă, veți primi trei titluri din acele categorii de fiecare dată când vă faceți check-in.

Cortana poate găsi, de asemenea, evenimente, locuri de interes și locuri pentru a mânca și bea în apropiere. Fanii sportului îi pot spune ce echipe preferate sunt și vor primi informații despre program, scoruri curente și rezultate din ultimul concurs. Toate acestea oferă companiei Cortana informațiile necesare pentru a fi cu adevărat de ajutor.

Pe telefon, locația joacă un rol important pentru Cortana, iar personalizarea se plătește și aici. Puteți atribui manual porecle locațiilor pe care le frecventați. Crearea intrărilor pentru "acasă" și "lucru" este cea mai evidentă. Poți să spui ceva, cum ar fi "Amintește-mi să-mi trimit e-mail-uri șefului meu foi de calcul actualizate atunci când mă duc la lucru", și să-ți aduci un memento când te duci la lucru. Sau dacă ar trebui să luați ceva de la magazinul de hardware-ul data viitoare când sunteți acolo, spuneți-i Cortana și ea îți va aminti.

Dar încă niște trucuri

Să fim cinstiți, unul dintre lucrurile pe care le iubim cel mai mult cu asistenții digitali sunt trucurile stupide pe care le fac. Cortana are creierul și brațul pentru a fi un instrument cu adevărat util în arsenalul tău zilnic. De asemenea, face câteva lucruri doar pentru a vă face să zâmbiți. Am menționat Clippy în partea de sus, dar asta e doar începutul. Există referiri la Master Chief, Halo în general și faimosul și prezentul personal Microsoft. Va cânta o melodie sau vă va spune o glumă dacă vă întrebați. O să bată chiar pe Siri dacă întrebi întrebările corecte. Microsoft adaugă mai multe din aceste lucruri tot timpul.

Viitorul

Telefonul sau computerul este poarta dvs. de acces spre Cortana. Toate informațiile dvs. personale sunt stocate local, dar aplicația se execută într-adevăr "în nor" pe sistemul Azure al Microsoft. Aceasta înseamnă că aproape că nu trebuie să actualizați niciodată Cortana, dar ea obține în permanență actualizări. Microsoft poate face tot felul de lucruri nebun pe spate, nu atinge software-ul de pe sistemul dvs. local, iar Cortana poate fi nou. Pe partea telefonului, aceasta înseamnă că nu trebuie să așteptați aprobarea operatorului pentru actualizări mari. Atât pe telefon cât și pe PC, înseamnă că utilizatorii nu trebuie să se gândească la atingerea unei actualizări.

Asistenții digitali nu sunt noi pe telefoanele inteligente. Totuși, pe computere, acesta este un teritoriu nou. Nu numărăm VirtuaGirl (nu-l caută), pe care oricine îl va aminti de oricine va șterge virușii de pe sistemele de la sfârșitul anilor '90. Încă nu este clar modul în care Cortana se va integra în mediul PC. În momentul de față, obținem toate informațiile "la prima vedere" pe telefon, ceea ce este minunat. Cortana este, de asemenea, interfața pentru căutările de sistem. Până acum, cel mai nefericit lucru este antrenamentul vocal. Pe PC, dacă activați vorbirea, veți avea șansa de a antrena Cortana pe ceea ce sunați. Acest lucru o va face să răspundă atunci când spui "Hei Cortana", dar numai când tu spune-o. Până în prezent pare să filtreze un alt zgomot și să o ajute să recunoască vocea utilizatorului printre muzică și zgomotele ambientale generale. Nu știu cum ar funcționa într-un spațiu aglomerat, dar de asemenea nu știu de ce ar vrea cineva să folosească comenzi vocale într-un spațiu aglomerat.

Puterea firmei Cortana constă în modul în care utilizatorii își pot personaliza cunoștințele. Cu puțin timp și efort, puteți obține mult din asistentul digital.Includerea ei în Windows 10 deschide ușa unui set complet nou de utilizatori. Va fi foarte interesant să vedem cum utilizează Microsoft și utilizatorii finali caracteristicile disponibile în noul lor asistent digital.