If-Koubou

De ce sunt încântat de Windows 10 (și ar trebui să fii prea)

De ce sunt încântat de Windows 10 (și ar trebui să fii prea) (Cum să)

În anii '90 și începutul anilor 2000, Windows a pus în greutate. Actualizarea la 95, 98, 2000, XP sau Vista a necesitat o evaluare serioasă a hardware-ului. De obicei, evaluarea sa încheiat cu realizarea faptului că a fost necesară o actualizare hardware pentru a face față actualizării software-ului. Acest lucru a fost atât de frecvent cazul în care practica comună nu a fost de a actualiza sistemul de operare, ci doar de a cumpăra un PC nou. Din fericire, sa încheiat cu Vista.

Windows 7 este mai ușor decât Vista (îl puteți rula pe un netbook!), 8 este mai ușor decât 7, iar 10 este cel mai puțin resurse intensă din buchet. E foarte uimitor când te gândești la asta. Cea mai bună parte a acestui lucru este faptul că face upgrade-o no-brainer. Puteți pune Windows 10 pe laptopul pe care îl aveți pe raft, probabil că va fi bine. Mătușa Sue, de șase ani, desktop Dell? Va conduce 10 ca un campion. Mașina pe care ai coborât-o de la piese de schimb pentru prietenul tău? Treceți la 10 cu încredere. Nu numai că Windows 10 rulează pe cele mai moderne computere fără probleme, dar oricine rulează în prezent 7 sau 8 va putea să facă upgrade gratuit.

Meniul Start este înapoi și mai bun decât înainte

Noul meniu Start combină oamenii de confort și familiaritate cu informațiile instantanee ale plăcilor live ale ecranului de pornire. Acestea strălucesc cu adevărat pe dispozitivele cu ecran tactil, dar cad într-o configurație de tastatură și mouse. Știu că sunt într-o mică minoritate de oameni care apreciază Ecranul de Start. De asemenea, recunosc că este un tip prost pe un sistem non-touch.

Pentru cei neinițiați, o Placă live este o pictogramă mare pentru o aplicație care poate afișa și informații din aplicație. Exemplul perfect este o aplicație pentru vreme. La prima vedere, este doar o icoană, după o secundă se "învârte" și acum vă veți uita rapid la temperatura actuală, la informațiile de precipitații de înaltă și joasă de astăzi și la o alertă dacă există vremuri nefavorabile. Puteți obține toate informațiile de care aveți nevoie fără a fi nevoie să deschideți aplicația.

Noul meniu Start este cel mai bun din ambele lumi. Tradiționaliștii își vor întoarce lista de aplicații instalate și fanii ecranului de pornire vor avea propriile plăci live. Și cea mai bună parte? Acesta arată și funcționează mai bine decât ecranul de pornire sau meniul Start Windows 7.

Cortana

Cortana oferă informații vii relevante pentru lucrurile despre care i-ai spus despre care vrei să știi.

Cortana este una dintre cele mai puțin cunoscute caracteristici noi în Windows. Dacă știți ceva despre Cortana (în afara Halo), probabil că este concurent direct al Microsoft la Siri pe Apple iOS. Eu, și ceilalți 37 de oameni care folosesc Windows Phone au avut Cortana în jur de ceva timp. Comenzile vocale sunt frumoase, dar rareori le folosesc. Eu însă folosesc Cortana în mod constant pe telefonul meu.

Cortana vă oferă o privire rapidă la o mulțime de lucruri cu un singur clic. Petreceți puțin timp spunându-i la ce vă aflați și veți fi bine răsplătiți. Ca și sportul? Cortana vă va spune când următorul joc este, care este scorul actual sau dacă echipa dvs. a fost victorioasă. Interesat de știri? Vă va arăta titlurile de top pentru subiectele de știri care vă interesează. Actualizare meteo? A luat-o.

În loc să vă deschideți aplicațiile Știri, Sport și Meteo, faceți clic pe Cortana și parcurgeți. Dacă vedeți ceva care vă interesează, dând clic pe el vă va duce direct la aplicația din care au fost retrase informațiile sau vă va căuta pe web. Cortana va lua de asemenea note rapide pentru dvs. și vă va oferi mementouri. Nimic critic, dar cu adevărat frumos să ai la atingerea unui buton.

Îmbunătățirea majoră pentru aplicațiile moderne / metrou

Există câteva aplicații foarte bune pentru Windows 8.1. Nu, serios, sunt. Nu sunt foarte multe, dar sunt unele foarte bune. Cei mai mulți dintre cei pe care îi folosesc cel mai mult sunt NBC Sports Live Extra și Fox Sports Go. Ambele îmi dau acces la evenimente sportive pe care nu le pot primi la televizor. Ambele aplicații se îmbunătățesc pe ceea ce oferă furnizorii lor pe site-urile lor web. Windows 8.1 mă forțează să le utilizez în modul ecran complet. La biroul meu, într-un set cu mai multe monitori, acest lucru nu este un distrugător al afacerilor. Pe un singur sistem de ecran este o problemă mare. Aplicația nu poate fi numai ecran complet, ci trebuie să dețină ecranul. Deschiderea oricărui alt lucru de pe același ecran minimizează aplicația, care poate fi închisă. Windows 10 stabilește acest lucru.

NBC Sports Live Extra pe stânga, Fox Sports Du-te în dreapta ... Același ecran, același timp.

Windows 10 vă permite să "deschideți" aplicațiile Metro / Moderne, un concept nou într-un sistem de operare numit "Windows". Rezultatul de aici este că pot să ascult la un eveniment sportiv pe Fox Sports Go, continuând să folosesc computerul pentru a-mi face treaba. Aplicația nu mai cere să domnească complet pe ecran.

Acest lucru deschide ușa și pentru multe alte aplicații. Am descarcat cateva aplicatii de monitorizare pentru 8.1 pentru o eternitate in urma, dar le-am abandonat din cauza problemei ecranului complet. Aceste aplicații și alții ca ei pot avea o viață nouă acum că nu vor necesita întreg ecranul.

Acesta este doar începutul. Nici măcar nu am atins browserul Edge (anterior Project Spartan), Microsoft Hello, aplicații universale, convergență, setări de sincronizare în cloud sau model îmbunătățit de securitate. Și asta e doar pe PC-uri! Windows 10 va furniza Windows Phone, Xbox One, Surface Hub ... Ei chiar au primit o versiune care va rula pe Raspberry Pi (sistemul pe un chip, nu pe desert).

Windows 10 se modelează pentru a fi grozav. Este încă în previzualizarea dezvoltatorilor, deci există bug-uri, dar se arată o mulțime de promisiuni. Microsoft a solicitat un mare feedback de la cei care ne jucăm cu ea. Oamenii din Redmond, WA par să ascultă și ceea ce spunem, ceea ce este o schimbare plăcută. Rezultatul final ar trebui să fie o versiune foarte solidă, foarte utilizabilă, foarte cool de Windows.Este ceva la care sunt cu adevărat încântat.