If-Koubou

De ce este numit tunel de rețea un "tunel"?

De ce este numit tunel de rețea un "tunel"? (Cum să)

Terminologia întâlnită la intrarea în lumea calculatoarelor poate părea ciudată sau vă poate lăsa de neconceput uneori, întrebând cum și de ce acești termeni sunt în uz. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsurile la întrebările unui cititor confuz.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Utilizatorul cititorului SuperUser7681202 dorește să știe de ce un tunel de rețea este denumit "tunel":

Nu înțeleg de ce metaforă "tunel" este folosită pentru a descrie un tunel de rețea.

La început, am crezut că motivul se datorează faptului că datele au fost trimise într-o formă criptată, astfel încât un interlocutor să nu poată vedea datele (văzând datele înfășurate într-un tunel).

Dar ce dintre protocoalele de tunel care nu utilizează criptarea? De ce se numesc și "tuneluri"?

De ce este un tunel de rețea numit "tunel"?

Răspunsul

Contribuitorii SuperUser Mokubai și DavidPostill au răspunsul pentru noi. În primul rând, Mokubai:

În cazul drumurilor, un tunel din lumea reală este un pasaj construit, care vă permite să treceți direct de la punctul A la punctul B în loc să luați un traseu mai lung și / sau să aveți mai multe lucruri pentru a vă încetini. Exemplele includ tunelurile prin munți pe care altfel ar trebui să le deplasați, treceri care vă permit să ajungeți pe cealaltă parte a drumului fără să vă plimbați și tuneluri de metrou care permit trenurilor să se deplaseze în jurul unui oraș fără a fi nevoie să luptați cu drumurile și clădirile .

În fiecare dintre aceste cazuri, un tunel oferă o cale directă care evită un tip de complexitate pe care altfel ar trebui să o rezolvați. În rețea, este folosit în același mod.

Un tunel IPv4 prin IPv6 permite ca IPv4 să treacă printr-o rețea IPv6 într-o altă rețea IPv4, ceea ce altfel nu ar fi posibil fără ca computerul original să înțeleagă rețeaua IPv6.

Un VPN este un tunel destinat în mod special pentru conectarea a două rețele private, fără costurile de traducere a adreselor IP între adrese private și publice la fiecare capăt.

Un exemplu care combină cele două este software-ul jocului VPN precum Hamachi, care ar putea fi folosit pentru a juca jocuri "pe Internet" care au folosit protocoale vechi ca IPX sau s-au bazat pe descoperirea locală pentru a găsi alți jucători.

Urmat de răspunsul lui DavidPostill:

De ce este un tunel de rețea numit "tunel"?

Această expresie a fost folosită pentru prima oară (în măsura în care o pot spune) în RFC 1075 Protocolul de Distanțare a Vectorului Multicast de Distanță, unde este definit după cum urmează:

Și…

Deși statele de mai sus, "Considerăm că tunelurile sunt un hack tranzitoriu", tunelul este încă folosit astăzi, în esență, cu același înțeles. Datele transmise printr-un tunel sunt încapsulate astfel încât să poată fi transmise printr-un protocol care altfel nu ar susține transmisia:

Sursă: Rețele 101 - Înțelegerea tunelării

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.

Credit de imagine: mattthewafflecat (Pixabay)