If-Koubou

De ce Chrome îmi spune să "actualizeze sau să elimine aplicații incompatibile?"

De ce Chrome îmi spune să "actualizeze sau să elimine aplicații incompatibile?" (Cum să)

Multe aplicații Windows, cum ar fi software antivirus, injectează codul în Chrome pentru a-și modifica comportamentul. Acest lucru are ca rezultat accidente mai frecvente ale browserului, astfel că Google se opune blocării acestor tehnici.

De ce sunt aplicațiile codul de injectare?

Unele aplicații injectează codul în alte procese în execuție pentru a modifica comportamentul acestora. Pe Windows, această tehnică a existat de foarte mult timp. Este folosit de multe tipuri diferite de aplicații, de la unelte antimalware la programe malware periculoase. Aceasta este adesea numită injectare DLL pe Windows.

Cu alte cuvinte, aplicațiile injectează codul în Chrome pentru a modifica comportamentul Chrome. Un program de securitate ar putea să dorească adăugarea unor verificări suplimentare la navigarea Chrome sau dacă un program malware ar dori să spioneze mai bine navigarea.

Chiar dacă aplicația folosește o injecție de cod cu intenție bună, poate provoca probleme prin interferența cu codul Chrome. Dezvoltatorii Chrome nu știu exact cum se va comporta acest cod suplimentar. După cum afirmă dezvoltatorul Chrome, Chris H. Hamilton: "Acest tip de injecție de software este în largul platformei Windows și provoacă probleme semnificative de stabilitate (accidente)".

Când Chrome va completa blocarea codului de injecție?

Google a anunțat inițial planurile sale de a bloca această tehnică în noiembrie 2017, menționând că utilizatorii Windows cu software de injectare în Chrome au cu 15% mai multe șanse de a avea un accident Chrome. Google observă că există tehnici mai bune pentru aplicațiile care necesită acest tip de funcționalitate, cum ar fi instalarea unei extensii de browser Chrome care utilizează mesajele native ale Chrome pentru a comunica cu un alt program din sistem.

Anunțul inițial a spus că Chrome 69 va începe să blocheze toate injecțiile de cod în septembrie 2018. Cu toate acestea, în sistemul nostru, versiunea beta a Chrome 69 avertizează în prezent numai despre injecția de cod dacă browserul dvs. se confruntă cu un accident. Nu blochează injectarea.

Dezvoltatorii Chrome, A-B, testează în mod frecvent astfel de caracteristici - cu alte cuvinte, folosesc caracteristici diferite pentru diferiți utilizatori Chrome pentru a vedea cum răspund oamenii - astfel încât este posibil ca unii utilizatori Chrome 68 să fi văzut deja acest avertisment.

Google a anunțat inițial intenția de a bloca toate injecțiile de cod începând din ianuarie 2019. Potrivit lui Hamilton, Google încă intenționează să o blocheze "în curând", moment în care avertismentul va înceta să apară deoarece Chrome va bloca încet toate încercările de injectare a codului. Microsoft Edge a fost primul browser care a efectuat schimbarea pe Windows, iar injecția de cod a fost deja blocată din 2015.

Aplicațiile mele generează cu adevărat accidente?

Chiar dacă Chrome vă avertizează cu privire la aplicațiile incompatibile, acestea nu cauzează neapărat probleme - cu excepția cazului în care browserul dvs. cade.

Hamilton constată că Chrome este doar un avertisment despre orice software care utilizează injecția de cod "fără a face judecăți de valoare". Software-ul pe care l-ați instalat ar putea funcționa corect și nu a provocat nicio problemă, dar Google nu-i place această tehnică și lucrează la blocarea acesteia.

Cum se verifică aplicațiile incompatibile

Dacă se blochează Chrome, veți vedea o notificare prin care vi se solicită să actualizați sau să eliminați aplicații incompatibile sau să actualizați sau să eliminați aplicațiile problematice. Acest lucru vă va duce la o listă de aplicații care utilizează injecția de cod în sistemul dvs.

De asemenea, puteți accesa această listă chiar înainte ca Chrome să se blocheze - la rubrica Meniu> Setări> Avansat, derulând în partea inferioară a ecranului și făcând clic pe "Actualizare sau eliminare aplicații incompatibile" din Resetare și curățare. Dacă nu vedeți această opțiune aici, nicio aplicație din sistemul dvs. nu introduce cod în Chrome.

De asemenea, puteți tasta chrome: // settings / IncompatibleApplications în bara de adrese și apăsați pe Enter. Dacă nu vedeți o listă de aplicații incompatibile, nu aveți instalat niciunul.

(Notă: această opțiune este prezentă doar începând cu Chrome 69 în sistemul nostru. Chrome 69 este programat pentru lansare stabilă la 4 septembrie 2018.)

Chrome va lista toate aplicațiile utilizând injecția de cod pe care ați instalat-o. Multe aplicații antivirus, inclusiv Avast, AVG, Bitdefender, Emsisoft, Eset, IObit, Norton Security, Malwarebytes și WinPatrol, apar aici.

Alte aplicații care au apărut aici includ Acronis True Image, Dropbox și RocketDock. Lista poate fi surprinzătoare, însă orice aplicație care utilizează injecția de cod va apărea în listă.

Butonul "Eliminare" de lângă o aplicație vă va duce la fereastra Setări sau Panoul de control unde puteți dezinstala aplicația dacă doriți.

Dacă nu vă confruntați cu accidente, nu există niciun motiv să dezinstalați aplicația - Google va bloca încercările de injectare a codului în câteva luni, oricum.

Google speră în mod clar că dezvoltatorii de aplicații își vor actualiza aplicațiile astfel încât să nu mai depindă de tehnicile de injectare a codurilor. La urma urmei, dezvoltatorii nu doresc ca Chrome să îi încurajeze pe oameni să-și dezinstaleze aplicațiile. În orice caz, acest mesaj de eroare nu va fi în jur de prea mult timp.

Nu credem că este o pierdere uriașă. După cum menționează dezvoltatorii Chrome, tehnicile de injectare a codurilor contribuie la accidente, iar mai puține accidente vor fi o îmbunătățire. De asemenea, nu suntem un mare fan al antivirusurilor care interferează cu browserul.