If-Koubou

De ce este nevoie de un server SMTP intermediar pentru a trimite poștă?

De ce este nevoie de un server SMTP intermediar pentru a trimite poștă? (Cum să)

Deoarece persoana învață mai multe despre modul în care funcționează clienții de poștă electronică, serverele SMTP și întregul sistem de poștă electronică online, aceștia pot fi curioși de ce este nevoie chiar de un server SMTP intermediar. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsurile la întrebările curioase ale cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Fotografie prin amabilitatea lui David Schroeder (Flickr).

Intrebarea

Cititor de super-utilizatori, Tobia vrea să știe de ce este necesar un server SMTP intermediar pentru a trimite poștă:

De ce am nevoie de un server SMTP intermediar pentru a trimite e-mailuri? De ce clientul meu de poștă electronică (Outlook sau Thunderbird) nu poate trimite mesaje direct către domeniul SMTP al destinatarului?

De exemplu, dacă trebuie să trimit poștă la [email protected] cu contul meu Gmail, îl trimit la smtp.gmail.com Server; atunci acest server trimite mesajul meu către serverul MX din example.com.

De ce este necesar un server SMTP intermediar pentru a trimite e-mailuri?

Răspunsul

Contribuabilul SuperUser davidgo are răspunsul pentru noi:

Este posibil din punct de vedere tehnic să trimiteți direct e-mailuri către serverul SMTP al destinatarului de pe computer.

Privind la aceasta dintr-o bază istorică, dacă serverul SMTP la distanță este în jos, doriți ca un sistem să se ocupe automat și să se reînnoiască, prin urmare, aveți un server SMTP. În mod similar, în zilele vechi, nu toate serverele de poștă electronică au fost conectate tot timpul (legăturile pe distanțe lungi erau scumpe), astfel încât corespondența ar fi plasată în coadă și trimisă atunci când a fost stabilită o legătură.

Deplasând-vă spre locurile unde serviciile de internet sunt ieftine, este încă util să aveți mecanisme pentru a reîncerca trimiterea de e-mail dacă un server nu este disponibil. Nu este ideal ca această funcție să fie înscrisă în MUA (agent de utilizator Mail / program de poștă electronică pentru utilizatorul final). Aceste funcții se încadrează într-un server MTA (server de poștă electronică / SMTP).

Dar devine spameri mai răi. Majoritatea corespondenței (mai mult de 80%) este spam. Furnizorii de corespondență fac tot ce pot pentru a reduce această problemă, iar un număr mare de tehnici fac presupuneri cu privire la modul în care sunt livrate mesajele poștale. Următoarele sunt considerente importante:

1. Greylisting: Unii furnizori vor renunța automat la o conexiune de poștă electronică dacă expeditorul și destinatarul nu au comunicat anterior și se așteaptă ca ei să încerce a doua oară. Spamatorii de multe ori nu reîncercă în timp ce un server SMTP este întotdeauna supus. Acest lucru reduce volumul de spam cu aproximativ 80 la sută, dar e de-a dreptul de a face acest lucru.

2. Reputatie: Este mult mai probabil ca cineva care trimite poștă printr-un server SMTP cunoscut și reputat este legit în comparație cu un server fly-by-night. Pentru a obține o reputație, furnizorii fac o serie de lucruri:

  • Blocați adrese dinamice / client (nu 100 la sută, dar bucăți mari de Internet au fost mapate).
  • Verificați dacă DNS inversă se potrivește cu DNS-ul înainte. Nu este foarte greu de făcut, dar arată un anumit nivel de responsabilitate și cunoaștere a celor mai bune practici (ceva ce multe blocuri de adrese de clienți nu au).
  • Verificați reputația. Atunci când comunicați cu alte servere SMTP, o mulțime de furnizori monitorizează cantitatea de spam și volumul de mesaje trimise. Acestea pot reduce cantitatea de spam prin limitarea conexiunilor și ținând cont de acești parametri. Există o mulțime de moduri în care acest lucru este făcut, nu toate acestea sunt evidente, dar care necesită un expeditor cunoscut.
  • SPF și DKIM. Aceste mecanisme leagă resursele DNS de numele domeniului pentru a face mai greu corespondența și ar fi dificil, dar nu neapărat imposibil de implementat dacă programul de poștă (MUA) este responsabil pentru corespondența de ieșire.

Există probabil alte preocupări minore, dar acestea ar fi cele majore.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.