If-Koubou

De ce este încă Cortana rulând în fundal după ce l-ați dezactivat?

De ce este încă Cortana rulând în fundal după ce l-ați dezactivat? (Cum să)

Dezactivați Cortana, iar Windows 10 va trece la utilizarea căutării locale pentru tot. Dar, dacă deschideți Managerul de activități, veți vedea totuși "Cortana" care rulează în fundal - de ce?

Cortana este într-adevăr doar "SearchUI.exe"

Indiferent dacă ați activat sau nu Cortana, deschideți Managerul de activități și veți vedea un proces "Cortana".

Dacă dați clic dreapta pe Cortana în Managerul de activități și selectați "Mergeți la Detalii", veți vedea ce rulează de fapt: Un program numit "SearchUI.exe".

Dacă ați făcut clic dreapta pe "SearchUI.exe" și ați selectat "Open File Location", ați vedea unde se află SearchUI.exe. Face parte din folderul de aplicații "Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy" din Windows.

Această aplicație apare ca "Cortana" în lista proceselor care rulează, astfel încât este mai ușor de înțeles. Dar este de fapt un instrument mai mic numit SearchUI.exe.

"SearchUI.exe" este funcția de căutare Windows

Am decis să dezactivați accesul la SearchUI.exe, astfel încât să putem verifica ce face de fapt. Am încheiat sarcina Cortana de la Task Manager și apoi am redenumit folderul "Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy" cu altceva. După ce am făcut-o, Cortana nu pare să ruleze în fundal - dar funcția Căutare Windows este complet defectă.

Așa este: funcția de căutare Windows 10 se rupe complet. Dacă faceți clic pe caseta "Căutați Windows" din bara de activități sau apăsând Windows + S pe tastatură, nu faceți nimic. Dialogul de căutare nu va apărea.

Redenumiți dosarul Cortana înapoi la numele original și dialogul de căutare apare brusc în mod normal din nou.

SearchUI.exe nu este deloc Cortana, deși acestea sunt interconectate. "Cortana" este atât numele asistentului online al Microsoft, cât și numele tuturor instrumentelor de căutare locale încorporate în Windows 10. Când dezactivați Cortana din politica de registru sau de grup, toate funcțiile online sunt dezactivate - dar instrumentele de căutare locale ale fișierelor sunt lăsate în funcțiune. Acestea sunt, din punct de vedere tehnic, parte a aplicației "Cortana", deoarece tocmai modul în care Microsoft a implementat lucrurile în Windows.

SearchUI.exe utilizează doar resursele, deci nu-l transpirați

"Cortana" (sau SearchUI.exe) nu ar trebui să folosească prea mult resursele, dacă le examinați în Managerul de activități. Nu face nimic decât dacă o deschizi.

Cu Cortana dezactivat cu hack-ul de registry, am observat procesul Cortana (SearchUI.exe) folosind 37.4MB de memorie și 0% din procesorul nostru.

S-ar putea să te întrebi de ce Cortana folosește deloc resurse. Acest lucru se datorează faptului că este încărcat în memorie, astfel încât acesta să apară instantaneu când faceți clic pe caseta "Căutați Windows" din bara de activități sau pe Windows + S.

Când deschideți caseta de căutare în Windows 10, Cortana va utiliza un anumit CPU - dar numai atâta timp cât dialogul de căutare este deschis.

Cortana nu ar trebui să utilizeze mai multe resurse decât asta. Acesta va folosi întotdeauna o cantitate mică de memorie RAM în fundal și va folosi un anumit CPU numai atunci când îl deschideți.

Procesul "Cortana" nu se ocupă de indexarea fișierelor. Windows indexează fișierele dvs., examinându-le și cuvintele din ele, astfel încât să le puteți căuta rapid din instrumentul de căutare. Când Windows indexează fișierele dvs., veți vedea procesele precum "Gazda de filtrare a Microsoft Windows Search", "Indexul de căutare Microsoft Windows" și "Gazda de căutare Microsoft Windows Search Protocol" utilizând procesorul din Managerul de activități.

Pentru a controla indexarea, deschideți meniul Start sau Panoul de control și căutați "Opțiuni de indexare". Lansați comanda rapidă Opțiuni de indexare care apare. Acest panou vă permite să alegeți locațiile în care sunt indexate fișierele Windows, să alegeți tipurile exacte de fișiere și să excludeți fișierele pe care nu doriți să le indexați.

În concluzie, "Cortana" nu se execută cu adevărat după ce l-ați dezactivat. Interfața de bază pentru Windows de căutare, cunoscută sub numele de SearchUI.exe, continuă să ruleze sub bannerul mai mare "Cortana", chiar dacă asistentul personal este într-adevăr oprit. SearchUI.exe utilizează o cantitate foarte mică de memorie RAM și utilizează CPU numai atunci când aveți panoul de căutare deschis, deci nu trebuie să vă faceți griji.