If-Koubou

De ce e spam-ul e-mail-ului încă o problemă?

De ce e spam-ul e-mail-ului încă o problemă? (Cum să)

Bill Gates a spus că "în urmă cu doi ani, spamul va fi rezolvat", în 2004, este acum zece ani mai târziu, iar peste 70% dintre e-mailuri sunt spam, potrivit Kaspersky. De ce este spam încă o astfel de problemă?

În timp ce spam-ul nu poate fi repetat atât timp cât e-mailul este în jur, situația sa îmbunătățit puțin. Filtrele de spam au devenit mult mai eficiente - este ușor să uiți cât de mult s-au îmbunătățit în ultimul deceniu.

Oamenii încă cad pentru spam

"Spam" este doar un termen pentru mesajele de e-mail nesolicitate. Spamul cuprinde totul, de la anunțuri pentru produse și servicii, droguri, conținut pornografic, escrocherii de bani, scheme de pompare și depozitare la bursă, programe malware, phishing și totul între ele.

Pentru mulți dintre noi, mesajele de e-mail spam sunt formale și trucurile lor sunt atât de evidente. Este ușor să te uiți la spam și să râzi, dar realitatea nefericită este că oamenii încă mai cad pentru spam. Poate că cad pentru vechiul email "prințului nigerian" și își pierd banii, cumpără un stoc de penny pe care îl văd publicat în spam, comandă niște produse farmaceutice ieftine de puritate discutabilă, cădea pentru un e-mail inteligent de tip phishing sau dă clic pe un link și descarcă programe malware. Există oameni care cad acolo pentru aceste mesaje spam în fiecare zi. Dacă nu ar exista, nu am fi văzut atât de mult spam.

Spam este ieftin de trimis

Spam-ul este foarte ieftin de trimis. Dacă trimiteți o corespondență la cutia poștală fizică, cineva trebuie să primească scrisoarea împreună, să adreseze poșta, să plătească pentru poștă și să o ducă la oficiul poștal. Numai poșta ar face acest cost prohibitiv. De aceea, cutiile poștale nu sunt pline de scrisori din partea "prinților nigerieni" și de farmacii discutabile.

Pe de altă parte, e-mailurile sunt ușor de trimis. Nu necesită mult resurse pentru a trimite cantități uriașe de e-mailuri și nu există nici un echivalent cu poștale pentru a costa banii spamatori. Spamatorii pot chiar să utilizeze computerele infectate - sau botneturile - pentru a trimite aceste e-mailuri, astfel încât nu trebuie să plătească pentru resursele legitime de calcul proprii.

Spamul este practic gratuit pentru a trimite. Din acest motiv, nu contează că majoritatea oamenilor nu vor cădea niciodată pentru un e-mail spam. Dacă doar unul din fiecare 50.000 de persoane care primesc un e-mail cade pentru el, acest lucru poate fi suficient pentru ca spammerul să obțină un profit. Pentru e-mailurile de înșelătorie financiară, escrocii pot face probabil o bună zi de plată dacă doar un milion dintr-un milion de oameni cade pentru truc și trimite bani.

Nu există niciun punct în care Spamul poate fi tăiat

Nici o organizație nu controlează e-mailurile, care este diferit de multe alte servicii de comunicații închise. Ia Facebook, de exemplu. Dacă spam-ul devine o problemă majoră pe Facebook, inginerii Facebook pot vedea informațiile despre spam și îl pot bloca de la sursă. Odată ce identifică spammerul, ei pot elimina tot spam-ul lor, astfel încât nimeni pe Facebook nu îl va vedea. Vă pot împiedica să comunicați cu persoane pe care nu le cunoașteți sau să le limitați la un anumit număr de mesaje trimise pe oră. Ei pot scana toate mesajele și pot bloca pe cele care arată ca spam. Modificările lor ar rezolva problema pentru toți cei de pe Facebook. Facebook conduce spectacolul aici.

E-mailul este diferit. Oricine poate opera propriile servere de e-mail, iar multe e-mail-uri sunt trimise persoanelor care nu se află în agendele celeilalte. Un server de e-mail poate trimite cât mai multe e-mailuri pe care le dorește. Chiar și după ce un mesaj este marcat ca spam în Gmail, Outlook.com și Yahoo! Mail, este posibil ca acesta să nu fie marcat ca spam la alte servicii de e-mail. Serverele de e-mail fără filtre de spam bine vor fi vulnerabile. Nu există niciun punct în care spamul să poată fi tăiat pentru absolut toată lumea.

Combaterea spamului

Deci, cum am începe chiar să rezolvăm problema spam? Ei bine, am putea trece legi care fac ca spam-ul să fie ilegal, să aibă servicii legale, să închidă spam-ul care utilizează serviciile lor și să dezvolte filtre de spam bune pentru a preveni cât mai multe mesaje spam să ajungă la mesajele primite. Am făcut toate aceste lucruri, dar legile nu pot ajunge în țări străine, iar filtrele de spam nu vor fi niciodată perfecte.

De ce Microsoft nu a rezolvat spamul?

Bill Gates a spus că Microsoft a lucrat la trei abordări pentru rezolvarea spam-ului în 2004.

  • O "provocare" pe care numai un om o poate rezolva. Cu alte cuvinte, ați trimite unui utilizator un e-mail și trebuie să răspundeți la o întrebare care vă dovedește că sunteți o persoană umană - căutați CAPTCHA pentru e-mail.
  • Un "puzzle computațional" pe care un computer care trimite câteva e-mail-uri ar putea rezolva cu ușurință, dar un computer care trimite multe e-mailuri va dura mult timp pentru a rezolva. Acest lucru ar face practic imposibil pentru computere să trimită e-mailuri în vrac.
  • Un nivel de "risc monetar" integrat în trimiterea de e-mailuri. S-ar putea să trebuiască să plătiți pentru a trimite un e-mail, iar dacă e-mailul a fost nesolicitat, banii ar fi păstrați. Acest lucru ar adăuga un cost pentru trimiterea de e-mailuri, făcând spam-ul prea scump pentru a trimite spam-ul de întoarcere ajunge. Bill Gates a fost foarte interesat de această soluție.

Există multe probleme cu aceste idei - companiile care trimit mesaje electronice legitime automate, cum ar fi chitanțele de cumpărături online, nu ar putea rezolva o provocare pentru fiecare și nu ar dori să investească în resurse suplimentare de calcul. Și nimeni nu vrea să conecteze un card de credit la contul de e-mail și să plătească bani de fiecare dată când trimit un e-mail.

Problema reală a acestor idei este că nu sunt compatibile cu modul în care funcționează e-mailurile. Microsoft nu poate schimba modul în care funcționează e-mailurile pe cont propriu - chiar dacă au schimbat modul de gestionare a e-mailurilor Hotmail, Outlook și Exchange, ar trebui totuși să interacționeze cu toate celelalte servicii de e-mail și servere de acolo. Microsoft ar fi trebuit să convingă o întreagă industrie să se mute la un nou standard pentru trimiterea mesajelor cu ajutorul acestor caracteristici anti-spam construite. Probabil că era o sarcină aproape imposibilă, dar nici măcar nu au încercat.

În loc să rezolvăm spam-ul, am fost forțați să dezvoltăm filtre de spam mai bune pentru al bloca. Dacă utilizați un serviciu precum Gmail, Outlook.com sau Yahoo! Mail, aveți filtre de spam mai bune decât ați făcut acum un deceniu. Este imposibil să remediați spamul fără a schimba modul în care funcționează e-mailurile, deci problema nu va fi rezolvată niciodată.

Credit de imagine: Stephen Dann pe Flickr, despre inovație pe Flickr