If-Koubou

De ce software-ul macOS este denumit uneori "Darwin"?

De ce software-ul macOS este denumit uneori "Darwin"? (Cum să)

Dacă sunteți un utilizator de Mac și un fan al software-ului open source, probabil ați văzut anumite aplicații cu eticheta "Darwin". Dar de ce versiunile macOS ale aplicațiilor poartă acest nume?

Deoarece MacOS, împreună cu iOS și tvOS, este alimentat de o sursă deschisă, bazată pe BSD, numită Darwin. Ca și multe sisteme de operare open source, Darwin are chiar și o mascota: Hexley the Platypus.

Ia-l? Deoarece mascota BSD este un diavol? Oh nu contează.

Acest lucru nu este un gimmick: Apple ia lucrurile open source în serios. Puteți descărca tot codul sursă Darwin, chiar acum, la opensource.apple.com. Veți găsi descărcări diferite pentru fiecare versiune de MacOS.

Din cauza acestei moșteniri, software-ul macOS este uneori etichetat "Darwin", în special de către entuziaștii cu sursă deschisă.

Așteaptă, Open Source? Asta înseamnă că pot folosi MacOS gratuit?

Nu.

Ei bine ... mai ales nu. În timp ce Darwin în sine este open source, majoritatea lucrurilor pe care le credeți când nu vă imaginați macOS. Interfața utilizator Aqua și API-ul Cocoa sunt ambele surse închise, de exemplu, și niciun software macOS nu poate funcționa fără aceste lucruri.

Deci, în timp ce poți descărca gratuit codul sursă al lui Darwin și ai putea să-l compui dacă ai avea abilitățile potrivite, nu ai avea niciodată software-ul macOS care să lucreze la el - inclusiv, ironic, multe dintre cele etichetate "darwin" doriți să petreceți câțiva ani și / sau decenii inversarea ingineriei porțiunilor de proprietate ale macOS). Darwin este doar fundația de bază pe care se construiește restul de MacOS.

Dar asta nu înseamnă că nu poți ajunge orice a alerga pe Darwin. Și există versiuni terțe ale lui Darwin, pe care le puteți folosi destul de ușor, în special PureDarwin. Acest sistem de operare bazat pe voluntariat folosește Darwin ca nucleu și puteți obține interfețe de utilizator open source care rulează pe acesta. Iata cum arata:

Nu chiar MacOS Sierra, nu-i așa? De asemenea, puteți obține PureDarwin care lucrează într-o mașină virtuală, dacă sunteți dispus să vă depuneți efortul. Nu vă așteptați să rulați software-ul Mac pe el.

De ce există acest lucru?

Când Apple a concediat pe Steve Jobs în 1985, a continuat să fie ocupat. El a ajutat, de exemplu, la desprinderea grupului Graphics de la LucasFilm. Compania a fost numită Pixar.

În același timp, Jobs a fondat și NeXT, care a făcut computere high-end. Aceste dispozitive, destinate în primul rând cadrelor didactice, au impresionat serios oamenii de știință de la calculatoare cu specificațiile lor înalte și sistemul de operare inspirat de obiecte UNIX, bazat pe obiecte: NeXTSTEP. Acest sistem de operare, în timp ce cea mai mare parte a fost sursa închisă, a folosit un cod open source, în special din BSD.

În timp ce dispozitivele NeXT nu s-au vândut foarte bine, au fost ele influențate: Tim Berners-Lee a proiectat, de exemplu, primul browser web din NeXTSTEP.

În 1997, Apple a cumpărat NeXT. Acest lucru a adus Steve Jobs înapoi la companie, dar, de asemenea, a însemnat Apple a deținut sistemul de operare NeXTSTEP. Părți ale acestui sistem de operare au fost re-lucrate pentru a forma baza pentru Darwin, iar moștenirea UNIX a însemnat că acele părți au ajuns să fie deschise.

Alte caracteristici NeXTSTEP, inclusiv API-ul Cocoa, au devenit de asemenea parte din MacOS. Chiar și lucruri de bază precum extensia Dock și .app pentru aplicații pot fi urmărite înapoi la NeXTSTEP, așa cum arată acest video.

Funcțiile NeXTSTEP trăiesc în prezent pe Mac, dar fiecare dispozitiv Apple face parte din această moștenire. Darwin are puterile iPhone, Apple Watch și Apple TV. Majoritatea utilizatorilor Apple nu o vor cunoaște niciodată, și nu au nevoie de asta, dar toată lumea o dată și o dată veți intra într-un pachet cu numele "Darwin". Acum știi de ce.