If-Koubou

De ce este încă atât de dificil să instalați OS X pe PC-uri?

De ce este încă atât de dificil să instalați OS X pe PC-uri? (Cum să)

Mac-urile au trecut cu ani în urmă procesoarele Intel, dar este încă o durere de cap imensă pentru a rula OS X pe un PC. Citiți mai departe pe măsură ce explorăm obstacolele tehnice în instalarea sistemului de operare Apple pe un cadru PC.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul SuperUser Braiam dorește să știe care sunt obstacolele tehnice care împiedică instalarea de către utilizatorii obișnuiți ai computerului a sistemului OS X pe PC-urile lor:

Să uităm de EULA și orice altă reglementare juridică. Nu mă interesează.

Toată lumea știe că, până de curând, OS X (sau Mac OS) putea fi rulat numai pe Mac-uri bazate pe PowerPC, dar aceasta sa schimbat atunci când Apple a început să utilizeze CPU-urile Intel și a deschis posibilitatea instalării OS X pe PC-uri. Din nou, nu uitați de legale, mă refer la referințe factuale și tehnice. După comutare, utilizatorii au început să experimenteze până a fost posibilă instalarea și rularea OS X pe un PC.

Știe cineva de ce OS X nu ar funcționa pe PC-ul unei persoane normale? Este o bucată de hardware care este personalizat sau adaptat pentru OS X pe care doar computerele Mac le au? Sau este doar faptul că Apple face viața utilizatorilor de computere dificilă la nivel tehnic?

Este într-adevăr la fel de complicat cum se pare că "hardware-wise" pentru a rula OS X pe un PC, sau sunt diferențele dintre computerele Mac și PC-uri mai mici (și mai simple) decât cred majoritatea oamenilor?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser Journeyman Geek are răspunsul pentru noi:

Destul de ciudat? Sistemele Apple verifică un cip specific și refuză să ruleze sau să instaleze fără el. Acesta este numit controlerul de management al sistemului, și, în fapt, este un controler ventilator glorificat, printre altele. Practic vorbind, asta este în afara unor alte lucruri specifice care ar putea fi diferite - cum ar fi firmware-ul cardului video pentru cartelele video și driverele specifice OS X pentru diverse lucruri (cărți de sunet care vin în minte) pe care nu le puteți "încărca" doar o copie vanilie a sistemului de operare X chiar pe calculatorul cutie bej. Bineînțeles, acest lucru nu este greu pentru a obține în jur, motiv pentru care media dvs. OS X găzduit VM gazdă poate rula OS X VMs, și există distracții Hackintosh plutitoare în jurul.

Cele mai multe metode de instalare Hackintosh utilizează în zilele noastre variante de boot132, un bootloader care a fost furnizat când Apple a trecut de la PPC la Intel cu unele modificări. Bootloader-ul original a fost open source și a fost construit cu unele modificări pentru Darwin. Pe de altă parte, au existat câteva încercări de reambalare a lui Darwin ca sistem de operare open source.

Apple suportă o gamă limitată de hardware pe care îl aveți ști va functiona. În caz contrar, va trebui să distrugi hardware-ul testat sau hardware-ul hack pentru a lucra. Acest este ceea ce face ca funcționarea OS X pe hardware-ul de mărfuri să fie dificilă. SMC este relativ trivial pentru a obține în jur. Noțiuni de bază neacceptat cipul de sunet (nimic asemănător cu micul tău blocat la volumul maxim pe un laptop pentru a-ți ruina ziua), adaptorul video și alte componente hardware sunt partea dificilă. Dacă aveți un procesor AMD, de exemplu, kernelul de stoc va lua o privire la el și se va panica ca un mouse fugit pantalonii. În multe cazuri, soluția sfârșește prin a construi un nou kernel, cu patch-uri de pe sursa Darwin (care este FOSS) și folosind asta.

Pe scurt, problema mare nu este chipul magic, este nevoie ca OS X să joace frumos cu întregul sistem.

După cum puteți vedea, în timp ce nu este ușor să obțineți sistemul de operare OS X pe un PC, este posibil. Sunteți interesat să vă construiți PC-ul personal Hackintosh? Apoi, asigurați-vă că ați citit ghizii noștri grozavi aici:

Cum să-Geek Ghid pentru Hackintoshing - Partea 1: Elementele de bază

Ghidul How-To Geek pentru Hackintoshing - Partea 2: Instalarea

Cum să-Geek Ghid pentru Hackintoshing - Partea 3: Modernizarea la leu și dublu-Boot

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.