If-Koubou

De ce este estimată bateria mea niciodată exactă?

De ce este estimată bateria mea niciodată exactă? (Cum să)

Laptopurile, tabletele și telefoanele nu par să știe exact câte ore de putere au plecat. Estimarea poate să sară de la două ore la cinci ore înainte de a coborî înapoi la o oră. Chiar mai rău, bateria poate să moară dintr-o dată fără avertisment.

Dispozitivul dvs. se ghidează doar pe baza utilizării curente

Aparatul bateriei se scurge mai repede atunci când face lucruri mai exigente. Toate laptop-ul dvs. poate face este să monitorizeze cât de repede bateria a fost de scurgere în ultimele câteva minute și să facă o ghicire informată. Deci, chiar dacă ați lăsat o baterie de 100%, veți vedea un număr diferit de ore estimate, în funcție de cât de greu funcționează calculatorul dvs. în prezent.

De exemplu, un laptop ar putea estima zece ore de viață a bateriei dacă diminuați ecranul și navigați pe web. Alegeți luminozitatea afișajului la maxim și lansați un joc de PC exigent, însă estimarea ar putea deveni de două ore.

Este doar o predicție. Dacă observați o estimare scăzută, puteți face bateria să dureze mai mult, făcându-vă mai multă atenție. Dacă vedeți o estimare ridicată, nu veți ajunge nicăieri în apropierea multor ore dacă începeți să utilizați hardware-ul în mod greu.

Această estimare poate fluctua, de asemenea, pe baza muncii pe care computerul o face în fundal. De exemplu, este posibil ca Windows să instaleze actualizări - care vor utiliza mai multe resurse CPU, vor scurge mai repede puterea bateriei și vor reduce estimarea. Chiar dacă navigați doar pe web, unele site-uri - mai ales cele cu anunțuri video - utilizează mai multe resurse de sistem decât altele.

Cu alte cuvinte, dispozitivul dvs. face o estimare bazată pe rata curentă de scurgere a bateriei. Este similar cu motivul pentru care barele de progres pot fi atât de inexacte. Nu poate prezice viitorul, ci doar ghici în funcție de condițiile actuale.

Dacă bateria moare fără avertizare, nu știe cât de mult suc are

Bateriile suferă uzură când le folosiți. Acest lucru le face să scadă în sănătate. Cu alte cuvinte, ei nu vor deține atâta putere.

Hardware-ul care monitorizează cât de multă capacitate a bateriei a rămas poate avea o estimare inexactă, de ce un dispozitiv ar putea să moară când sistemul de operare raportează încă 10% sau chiar 20% din energia acumulatorului rămasă.

Unele dispozitive sunt mai bune pentru a înțelege cât de multă putere au. Circuitul bateriei în sine raportează, în general, capacitatea și sănătatea bateriei în sistemul de operare. Dar, dacă descoperiți că dispozitivul dvs. a murit atunci când sistemul de operare raportează 20% sau 10% din durata de viață a bateriei, bateria poate necesita recalibrare.

Puteți să recalibrați o baterie descărcându-o în jos pentru ao descărca înainte de ao reîncărca la capacitate maximă. Nu va dura bateria mai mult, dar va ajuta hardware-ul să înțeleagă cât de multă capacitate a bateriei a rămas și să facă estimări mai precise.

Puteți verifica starea de sănătate și capacitatea bateriei pe aproape orice dispozitiv. Pe Windows, puteți genera un raport de sănătate al bateriei care vă arată "capacitatea de proiectare" pe care bateria dvs. o avea atunci când a ajuns din fabrică și "capacitatea completă de încărcare" pe care o are în prezent. Capacitatea de încărcare completă curentă va fi mai mică decât capacitatea inițială de proiectare datorată deteriorării bateriei.

Pe un Mac, țineți apăsată tasta Opțiune și faceți clic pe pictograma bateriei din bara de meniu. Veți vedea o linie "Condiție:" care vă oferă o estimare a stării bateriei. Dacă e normal, ești bun. Dacă este "Înlocuiește repede" sau "Înlocuiți acum", bateria sa deteriorat atât de mult încât va trebui să o înlocuiți.

Durata estimată a duratei de viață a bateriei nu va fi complet corectă, dar procentajul este mai precis decât estimarea timpului. Dacă procentajul raportat pare a fi greșit, recalibrați bateria, astfel încât să înțeleagă cât de multă energie poate să stocheze bateria.