If-Koubou

De ce este cerneala de imprimantă atât de scumpă?

De ce este cerneala de imprimantă atât de scumpă? (Cum să)

Cerneala imprimantei este scumpă, mai scumpă pe picătură decât șampania fină sau chiar sângele uman. Dacă nu ați trecut fără hârtie, veți observa că plătiți mult pentru cartușe de cerneală noi - mai mult decât pare rezonabil.

Achiziționați cea mai ieftină imprimantă cu jet de cerneală și cumpărați înlocuitori de cartușe de cerneală oficiale este cel mai scump lucru pe care îl puteți face. Există modalități de a economisi bani pe cerneală dacă trebuie să continuați să imprimați documente.

Imprimante ieftine, cerneală scumpă

Imprimantele cu jet de cerneală sunt adesea foarte ieftine. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt vândute la costuri sau chiar în pierdere - producătorul nu realizează nici un profit din partea imprimantei sau pierde bani.

Producătorul va obține majoritatea banilor din cartușele de imprimantă pe care le cumpărați mai târziu. Chiar dacă compania face un pic de bani din fiecare imprimanta vândut, aceasta face o marjă de profit mult mai mare pe cerneală. Mai degrabă decât să vă vindeți o imprimantă care poate fi destul de scumpă, ei vor să vă vândă o imprimantă ieftină și să facă bani în mod continuu prin furnizarea de cerneală costisitoare pentru imprimante.

A fost comparat cu modelul de razor - vindeți un aparat de ras ieftin și marcați lamele de ras. Mai degrabă decât să faceți un profit unic pe aparatul de ras, veți realiza un profit continuu, deoarece clientul va continua să cumpere înlocuitori de lame de ras sau cerneală, în acest caz.

Mulți producători de imprimante nu reușesc să vă facă dificilă utilizarea cartușelor de cerneală neoficiale, construind microcipurile în cartușele de cerneală oficiale. Dacă utilizați un cartuș neoficial sau reîncărcați un cartuș oficial, imprimanta poate refuza să o utilizeze. Lexmark a afirmat o dată în instanță că microcipurile neoficiale care permit cartușelor de cerneală de la terți ar încălca dreptul de autor și Lexmark a susținut că crearea unui microcip neoficial pentru a ocoli această restricție pe cerneala terță ar încălca drepturile de autor Lexmark și ar fi ilegal sub DMCA din SUA. Din fericire, au pierdut acest argument.

Ce spun companiile de imprimantă

Companiile de imprimante și-au exprimat propriile argumente în trecut, încercând să justifice costul ridicat al cartușelor și microcipurilor de cerneală oficiale care blochează orice concurență.

Într-o poveste despre Computer World din 2010, HP a argumentat că cheltuiesc anual un miliard de dolari pentru "cercetarea și dezvoltarea cernelei". Acestea subliniază faptul că cerneala imprimantei "trebuie să fie formulată pentru a rezista încălzirii la 300 de grade, vaporizare, mile pe oră, la o rată de 36.000 picături pe secundă, printr-o duză de o treime de dimensiunea unui păr uman. După toate acestea, trebuie să se usuce aproape instantaneu pe hârtie. "Ei susțin, de asemenea, că imprimantele au devenit mai eficiente și folosesc mai puțină cerneală pentru imprimare, în timp ce cartușele de la terțe părți sunt mai puțin fiabile.

Companiile care utilizează microcipuri în cartușele de cerneală susțin că doar microcipul are capacitatea de a impune o dată de expirare, împiedicând consumatorii să utilizeze cartușe de cerneală vechi.

Există ceva pentru toate aceste argumente, sigur - dar ele nu par să justifice costul cerului ridicat al cernelei imprimantei sau restricționarea utilizării cartușelor terțe sau reumplete.

Economisiți bani pe imprimare

În cele din urmă, prețul a ceva este ceea ce oamenii sunt dispuși să plătească și companiile de imprimante au descoperit că majoritatea consumatorilor sunt dispuși să plătească atât de mult pentru înlocuirea cartușelor de cerneală. Încercați să nu cădeți: Nu cumpărați cea mai ieftină imprimantă cu jet de cerneală. Luați în considerare nevoile dvs. atunci când cumpărați o imprimantă și faceți niște cercetări. Veți economisi mai mulți bani pe termen lung.

Luați în considerare aceste sfaturi de bază pentru a economisi bani pe imprimare:

  • Cumpărați cartușe reumplete: Cartușele reîncărcate de la terțe părți sunt, în general, mult mai ieftine. Companiile de imprimante ne avertizează departe de acestea, dar deseori funcționează foarte bine.
  • Reumpleți-vă cartușele proprii: Aveți posibilitatea să obțineți kituri de tip "do-it-yourself" pentru reumplerea propriilor cartușe de cerneală ale imprimantei, dar acest lucru poate fi dezordonat. Imprimanta dvs. poate refuza să accepte un cartuș reumplut dacă cartușul conține un microcip.
  • Treceți la o imprimantă laser: Imprimantele laser folosesc toner, nu cartușe de cerneală. Dacă imprimați o mulțime de documente alb-negru, o imprimantă laser poate fi mai ieftină.
  • Cumpărați cartușe XL: Dacă cumpărați cartușe de cerneală pentru imprimante oficiale, cheltuiți mai mult bani de fiecare dată. Cele mai ieftine cartușe de cerneală nu vor conține deloc cerneală, în timp ce cartușele de cerneală mai mari "XL" vor conține mult mai multă cerneală pentru doar puțin mai mulți bani. Este adesea mai ieftin să cumpărați în vrac.
  • Evitați imprimantele cu cartușe de cerneală tri-color: Dacă imprimați documente color, veți dori să obțineți o imprimantă care utilizează cartușe de cerneală separate pentru toate culorile. De exemplu, să presupunem că imprimanta are un cartuș "Culoare" care conține cerneală albastră, verde și roșie. Dacă imprimați multe documente albastre și consumați toată cerneala albastră, cartușul de culoare va refuza să funcționeze - acum tot ce puteți face este să aruncați cartușul și să cumpărați unul nou, chiar dacă camerele de cerneală verzi și roșii sunt pline . Dacă aveați o imprimantă cu cartușe color separate, ar trebui să înlocuiți cartușul albastru.

Dacă veți cumpăra cartușe de cerneală oficiale, asigurați-vă că ați comparat costul cartușelor atunci când cumpărați o imprimantă. Cea mai ieftină imprimantă poate fi mai scumpă pe termen lung.

Desigur, veți economisi cei mai mulți bani dacă întrerupeți imprimarea în întregime și mergeți fără hârtie, păstrând copii digitale ale documentelor dvs. în loc de cele de hârtie.

Credit de imagine: Cliva Darra pe Flickr