If-Koubou

De ce este VPN-ul bazat pe ping mai repede decât un non-VPN One?

De ce este VPN-ul bazat pe ping mai repede decât un non-VPN One? (Cum să)

Când vine vorba de a juca jocuri online, cu cât viteza de conectare este mai bună, cu atât ne putem bucura mai mult de noi înșine. Dar ce tip de conexiune este de fapt cel mai bun pentru nevoile noastre în cele din urmă? Postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsurile la o întrebare confuză a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Captură de ecran datorită screenshoturilor Linux (Flickr).

Intrebarea

Cititorul SuperUser dpiralis dorește să știe de ce un ping bazat pe VPN este mai rapid decât un ping non-VPN:

Când joc un joc online fără a utiliza un VPN, timpul de ping este de aproximativ 120 ms. Dar când folosesc un VPN cu o locație virtuală în Germania, timpul de ping este de numai 60-70 ms (ceea ce este uimitor). Când folosesc un VPN cu o locație virtuală în Finlanda, timpul de ping este din nou mai lung (mai mult de 160 ms). Conexiunea mea la Internet este prin Universitatea din Grecia.

De ce ar fi timpul ping folosind VPN să fie mai bun decât unul fără VPN?

Fără VPN

VPN cu o locație virtuală în Germania

VPN cu o locație virtuală în Finlanda

De ce este mai rapid ping pe VPN decât un ping non-VPN?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser peterh are răspunsul pentru noi:

Deși este o situație neobișnuită, este posibil și ar putea exista multe răspunsuri. Este probabil legat de structura internă a furnizorului dvs. de rețea.

Furnizorii de servicii de Internet trebuie, de asemenea, să plătească pentru accesul la rețea cu diferiți furnizori. În majoritatea cazurilor, aceștia încearcă în permanență să găsească cei mai buni și cei mai buni furnizori. Astfel, în majoritatea cazurilor, acestea utilizează rutare diferită pentru zonele din apropiere, față de locații îndepărtate și îndepărtate. Rețelele pentru locații îndepărtate și îndepărtate sunt în mare parte prin cel mai ieftin furnizor, în timp ce rețelele pentru zonele locale sunt furnizate în cea mai mare parte de o organizație regională înființată de un grup de furnizori de servicii locale de internet sau de administrația locală.

Este normal ca furnizorii de servicii de internet să plătească pentru o bandă de rețea mult mai restrânsă de la furnizorii de rețele mai scumpe, mai ales dacă sunteți înscris cu un mic furnizor de servicii Internet sau optați pentru un pachet de servicii ieftine. Dacă utilizați un VPN, atunci VPN-ul este probabil conectat la rețeaua externă mai rapidă utilizată de furnizorul dvs. de servicii Internet, deci la o viteză mai bună. De asemenea, furnizorul VPN utilizează o rețea mult mai rapidă, la fel ca furnizorul dvs. de servicii de Internet.

Verificând traseele de urmărire, putem obține informații foarte precise cu privire la ce și Unde punctele lente din "sistem" sunt (mai ales dacă comparăm toate cele trei rute).

Când vă uitați unde timpurile de răspuns ale pachetelor sunt cele mai lungi în cazul dvs. (fără VPN și locația VPN din Finlanda), aceasta se situează între 83.97.88.69 și 62.40.112.215. Dacă le verificați printr-un serviciu IP Who is Search (ceea ce este IP-ul meu, de exemplu), putem vedea că în cazul în care pachetele dvs. australiene sosesc în Anglia. Este posibil să fie redirecționat prin intermediul mai multor cabluri de comunicare sub-ocean, care sunt probabil foarte scumpe pentru furnizorul dvs. de rețea pentru a accesa, prin urmare, încearcă să reducă costurile din zona respectivă.

Ceea ce face lucrurile un pic mai amuzant este, în cazul conexiunii dvs. VPN germane, că Australia-Anglia, parte a rutei nu pare să facă nimic. Este foarte probabil ca conexiunea de date în Germania să treacă printr-un traseu foarte diferit. Din configurația rețelei australiene, nu ar trebui să existe nicio diferență.

În cazul tău, cred că motivul diferenței în timpii de ping este în Europa. Furnizorul VPN german a fost dispus să plătească mai mult pentru a obține o lățime de bandă mai bună a rețelei globale ca furnizor de rețea pentru serverul dvs. de jocuri. Acesta este motivul cel mai probabil pentru care poate evita întârzierea dintre Australia și Anglia.

Furnizorul VPN finlandez nu a putut face acest lucru. Motivul cel mai probabil, în acest caz, este că, deși Finlanda este o țară foarte dezvoltată în regiune, probabil nu este la fel de bine conectată cu rețeaua globală ca Germania (furnizorul VPN finlandez a trebuit să plătească pentru o bandă mai restrânsă și este în imposibilitatea de a evita întârzierea dintre Australia și Anglia).

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.