If-Koubou

De ce face parte din tastatura mea tastând caracterele greșite?

De ce face parte din tastatura mea tastând caracterele greșite? (Cum să)

Indiferent dacă este vorba despre o pisică care se află pe tastatură, un copil tânăr care lovește chei aleatorii sau o altă formă de catastrofă de la tastatură, tastaturile noastre pot începe să apară brusc un comportament ciudat și frustrant. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are câteva soluții pentru criza de tastatură pentru laptop a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul de super-utilizatori660920 dorește să știe de ce o parte din tastatură este tastarea caracterelor greșite:

Pisica mea sa așezat pe laptopul meu și acum dacă introduc fie L sau P, ea introduce 3 sau un asterisc (*), dar restul tastaturii mele funcționează corect. Problema este destul de rea încât a trebuit să folosesc tastatura de pe ecranul tactil al laptopului pentru a tasta acest lucru. Cum pot să restaurez comportamentul corect implicit al tastaturii mele?

De ce face parte din tastatură tastând caractere greșite?

Răspunsul

Utilizatorii SuperUser Aibobot, Rizal Pahlevi și plugwash au răspunsul pentru noi. În primul rând, Aibobot:

Acesta este aspectul standard al tastaturii numelui "Keyless Key" găsit pe mai multe computere.

Pentru a dezactiva Blocarea numerică pe Lenovo, este Fn + F10, dar combinația de taste poate varia în funcție de producător.

Urmat de Rizal Pahlevi:

Trebuie să dezactivați funcția Number Lock și va funcționa din nou. Pe laptopul meu ASUS, combinația de taste este Fn + Insert.

Cu răspunsul nostru final de la plugwash:

Dacă îmi amintesc corect, pe cel puțin unele laptop-uri împărtășește mai mult decât numele. Dacă conectați o tastatură externă și apăsați pe tasta Num Lock, funcția tastelor de pe tastatura laptopului se modifică de la tastele cu litere regulate la tastele "numerice încorporate".

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.

Credit de imagine: Masaru Kamikura (Flickr)